Sandra

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2021
Tautitestattu: 1/2022

29.1.2022
Sandra sai kodin Kemistä.

17.1.2022
Sandralla on lähtenyt mukavasti sujumaan hoitopaikassa. Sandra tulee reippaasti tekemään tuttavuutta vieraiden ihmisten kanssa eikä ole arastellut lapsia tai miehiäkään.

Huikean kaunis Sandra tykkää olla ihmisten rapsuteltavana! Sandralla on tällä hetkellä korkeutta n. 50 cm ja painoa 18 kg.

14.1.2022
Sandra pääsi Suomeen! Sandra jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Sandra tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

Viipurin Koirat testasi Sandran rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

7.1.2022
Sandralle lisättiin video:

Viipurin koirat - Sandra 7.1.2022

4.1.2022
Sandra sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

19.12.2021
Sandra on vaalea, kaunis tyttö. Se voi aluksi vähän ujostella, mutta pian uteliaisuus voittaa ja Sandra tutustuu uusiinkin ihmisiin.

Sandra ja sen viisi sisarusta syntyivät Kamenkan kylässä vapaana eläneelle narttukoiralle. Emolla ei ollut omistajaa, vaan se vaelteli kahden muun narttukoiran kanssa alueella. Kun se synnytti pennut, alkoivat paikalliset asukkaat huolestua koirista. Pennut saatiin kiinni ja toimitettiin Snezhannan tarhalle marraskuun alussa. Emo ja kaksi muuta aikuista koiraa tullaan myös ottamaan kiinni ja sterilisoimaan. Sandran sisaruksia ovat SabrinaSoranna, Sylvietta ja Serena.

Sandran elämä mullistui, kun se muutti kadulta tarhalle. Tarhalla ruoka tulee säännöllisesti ja Sandra saa pikaisesti seuraa myös ihmisistä. Silti koiratarha on kaukana ihanteellisesta asuinympäristöstä ja haaveilemmekin kovasti siitä, että Sandra pääsisi pian omaan kotiin asti.

Koska Sandran alkuajat olivat kadulla, on ymmärrettävää, että se suhtautuu aluksi varovaisesti kaikkeen uuteen. Uteliaisuus kuitenkin voittaa Sandran mielen helposti ja se menee tutustumaan uusiinkin ihmisiin. On kuitenkin selvää, että Sandra tulee tarvitsemaan aikaa ja ymmärrystä uusissa tilanteissa vielä pitkään.

Sandrasta kasvaa aikuisena keskikokoinen koira. Vaikka se on vähän ujo tyttö, tulee se silti kaipaamaan aktiivista ja koiramaista elämää: pitkiä metsälenkkejä, aktivointia ja kivaa yhdessä oloa. Siitä ei välttämättä tule koskaan varsinaista kaupunkikoiraa, mutta rauhallisemmassa ympäristössä siitä varmasti kuoriutuu iloinen ja omaa perhettään kovasti rakastava tyttö.

Sandra on rokotettu kattavasti ja se sterilisoidaan, tautitestataan sekä rabiesvasta-ainetestataan ennen Suomeen tuloa. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.