Kanerva

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 1/2022
Tautitestattu: 6/2022

11.6.2022
Kanerva muutti omaan kotiin.

Kanerva tutkittiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Siltä testattiin PCR-tutkimuksilla anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), leishmanioosi sekä hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis), jotka olivat kaikki negatiivisia.

7.5.2022
Voi mikä Kanerva! Hurmaava Kanerva nostattaa hymyn kenen vaan kasvoille. Ihmiset ovat selvästi parasta mitä tyttö tietää!

Huhtikuun alussa liikkuva sterilointiklinikka kurvasi tarhalle tuoden Viipurin seudulta kiinniotetun kokonaisen koiraperheen Snezhannalle. Pennut olivat kaikki iloisia ja sosiaalisia, samoin ystävällinen emokoira. Snezhannalle olikin heti selvää, että emokoira oli selvästi ihmisiin tottunut kotikoira, jonka pennut oli kaikki ei-toivottuja. Pian tarhalle saapumisen jälkeen emo alkoi kuitenkin voida huonosti ja vaikka kaikki voitava tehtiin emo yrityksistä huolimatta menehtyi. Snezhannan mukaan emo oli hieno koira, jonka kohtalo kovasti surettaa häntä.

Iloiset, ihmisrakkaat natiaiset Kirsikka, Neilikka, Leinikki, Kanerva ja Tilli odottavat jo kovasti omien ihmisten tapaamista!

Kanerva ei malta karvapöksyissään pysyä, onhan se nyt ihanaa kun saa ihmisseuraa. Kanerva on siskojensa tavoin päässyt kokeilemaan valjaita ja hihnassa kulkemista, mutta eihän siitä meinaa oikein mitään tulla, kun tyttö syöksähtelee suukotteluvimmoissaan lähimpien ihmisten päälle. Kanervaa sylittelevä mieskään ei välty vikkelän tytön suukoilta. 

Emme tiedä pentujen elämästä ennen tarhalle saapumista kovinkaan paljon, mutta koska emo oli ihmisiin luottavaisesti suhtautuva todennäköinen kotikoira, jonka kanssa pennut saivat varttua lähes nelikuisiksi saakka, näyttää niiden tulevaisuus valoisalta. Tarha ei kuitenkaan ole sopiva paikka kasvaa ja olisi tärkeää, että luottavaisten ja reippaiden pentujen matka jatkuisi pian omaan kotiin uusia taitoja opettelemaan.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - Kanerva 5/2022

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.