Dewi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2014

4.4.2019
Dewi jatkaa oman kodin etsintää hoitopaikasta käsin. Dewi on tavattavissa Helsingissä.

Viipurin koirat - Dewi kotihoidossa 4/2019

2.4.2019
Dewi osallistui Viipurin Koirien rabiesvasta-ainetasokartoitukseen rokotusvasteen varmistamiseksi ja sen vasta-ainearvot ylittivät tarvittavan 0,5 IU/ml. 

25.3.2019
Dewille tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichioosi, anaplasmoosi ja borrelioosi). Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

10.9.2018
Alkuvuodesta Irinan tarhalle hyvin laihassa kunnossa päätynyt ystävällinen Dewi olisi jo ihan valmis omaan kotiin.

Kuulemamme mukaan Dewi löytyi talvella puuhun sidottuna. Se oli saapuessaan pahasti aliravittu ja hyvin laihassa kunnossa. Karva oli nuhjuinen, nisät sen näköiset että pentueitakin on taidettu muutamat pyöräyttää. Ihmisiin tämä kovan onnen tyttö suhtautui kuitenkin suurella ilolla ja tassutti samantien luottavaisena hakemaan rapsutuksia ja huomiota.

Riutunut olemus ja törröttävät luut ovat jo menneen talven lumia, ja Dewi on saanut syötyä itsensä normaalikoiran mittoihin. Jo ensimmäisellä tapaamisella Dewi hakeutui kovin mielellään ihmisten luokse eikä sen ihmisrakkaus ole kuukausien saatossa kadonnut minnekään. Tyttö osaa jopa istua pyynnöstä ja ottaa hienosti katsekontaktia. Vahvasti vaikuttaakin siltä, että Dewillä on joskus ollut oma koti, mutta yhteinen taival oman ihmisen kanssa on syystä tai toisesta päättynyt. Dewi ilahtuu myös erityisesti miesvieraasta ja hakeutuu tämän viereen istumaan ja nauttimaan rapsutuksista. Ihan kuin oman isännän viereen konsanaan. 

Koko tarhalla vietetyn ajan Dewi on asunut samassa pienessä ulkoaitauksessa. Aitauskavereina on ollut muita aikuisia narttuja ja uroksia, ja elo eri kokoonpanoissa on sujunut ihan mukavasti. Tällä hetkellä Dewillä on kavereinaan yksi arempi narttu ja yksi turhankin energinen nuorukainen. Ihmisten saapuessa aitaukseen Dewi tulee onnellisena tervehtimään ja nostaa tassunsa syliin. Mistään rauhallisesta rapsutushetkestä on kuitenkaan turha haaveilla, sillä 20 kertaa innokkaampi kuono pyrkii jokaisesta mahdollisesti rakosesta väliin. Välillä pitää käyttää vanhemman nartun oikeutta ja sanoa takaisin nuorelle klopille, mutta muuten Dewin hermot näyttävät kestävän ihan hyvin rasittavaa teinipoikaa vaikka helppoa se ei taatusti aina olekaan.

Dewi on jo aikuiseen ikään ehtinyt tyttö, jonka pentumaiset kohellukset ovat taakse jäänyttä elämää. Se on arvioitu noin 4-vuotiaaksi, mutta todellisuudessa vuosia voi aina olla enemmän tai vähemmän. Vaikka Dewillä voikin olla kokemusta kotikoirana elämisestä, emme tiedä mitä taitoja sille on opetettu. Niinpä tulevan omistajan on hyvä varautua harjoittelemaan Dewin kanssa erilaisia perusjuttuja, kuten mm. sisäsiisteyttä, yksin olemista ja hihnakävelyä.

Dewi vaikuttaa sen verran itsenäiseltä neidiltä, että se voisi pärjätä ja olla ihan tyytyväinenkin päästessään ainoaksi koiraksi. Tyttö on tuskin tynnyrissä kasvanut ja sen verran reippaan oloinen, että asuinympäristönä voisi toimia vähän vilkkaampikin seutu. Dewi ei ainakaan tarhalla ole osoittautunut kovaksi räksyttäjäksi, joten asumismuodollakaan tuskin on niin suurta merkitystä. Pääasia, että Dewin tulevalta kodilta löytyy sille aikaa ja ymmärrystä. Kunnon lenkkejä ja mukavaa puuhailua oman ihmisen kanssa - sekä paljon hellyyttä, niistä tämä tyttö haaveilee!

Viipurin koirat - Dewi 21.5. & 20.8.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.