Waldo

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 50-55 cm)
Syntymäaika: 7/2017
Tautitestattu: 10/2019 & 2/2021

19.6.2021
Waldo matkasi pilven päälle. Eläinlääkärin tutkimuksissa löytyi molemminpuolinen patellaluksaatio ja nivelrikkoa sekä toisen lonkan dysplasia. 

5.6.2021
Arka Waldo on hieman reipastunut ja alkanut luottamaan kotihoitajaansa. Waldoon pääsee tutustumaan Tuusulassa.

Arka Waldo on innoissaan aamulla kotihoitajan herätessä ja tulee luokse hakien rapsutuksia. Waldoa pystyy jo käsittelemään, harjaamisesta se vaikuttaisi jopa nauttivan. Rauhallisesti toimien Waldon saa nostettua syliin ja kannettua suihkuun, samoin kynsiä on leikattu rauhallisesti ja palkiten. Waldo tykkää kovasti nakeista ja muista herkkupaloista, joka auttaa motivoimisessa.

Waldo tulee hyvin toimeen samassa taloudessa elävien narttujen ja leikkaamattoman uroksen kanssa. Waldo osaa olla nätisti kotona ihan yksin sekä muiden koirien kanssa. Waldo on ollut täysin sisäsiisti. Vieraita ihmisiä Waldo tarkkailee omalta paikaltaan. Waldo ulkoilee vapaana aidatulla pihalla, missä se haistelee hiukan ja iloisia spurttailujakin on nähty. Ulkona ollessa naapurista kantautuvat äänet saavat Waldon juoksemaan sisään. Hoitaja on ulkona turva ja Waldo ei uskalla olla ulkona yksinään, eikä muiden koirien kanssa hetkeäkään, vaan tulee heti hoitajan perässä sisälle. Waldo ei vielä kävele hihnassa. Pannan ja valjaiden pukemista harjoitellaan.

Waldo etsii kotia aikuisperheestä, maaseudulta tai hyvin rauhallisesta taajamasta. Uudessa kodissa on oltava mukava koirakaveri, josta Waldo voisi ottaa tukea ja esimerkkiä itselleen. Omakotitalo olisi aralle Waldolle ihanteellinen asumismuoto. Kerrostaloon Waldosta ei ole asumaan. Waldo etsii perhettä, jolla on koirakokemusta sekä ymmärrystä arkaa koiraa kohtaan.

Jos harkitset kodin tarjoamista Waldolle, lue ajatuksella teksti aran koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

28.4.2021
Rauhallinen ympäristö ja tutut rutiinit ovat saaneet Waldon rentoutumaan ja tulemaan hieman ulos kuorestaan.

Tie kotikoiraksi on pitkä, ja Waldo tarvitsee ymmärtäväisen ja kärsivällisen ihmisen turvakseen. Reipas ja ystävällinen koirakaveri tai useampikin saisi olla Waldon omassa tulevaisuuden perheessä. Waldolla on nyt kavereina uros ja kaksi narttukoiraa. Waldo tulee toimeen kaikkien kanssa.

Waldolle saa laittaa pannan kaulaan ja rauhallisesti silittää, mutta hihnan laittaminen onkin sitten toinen juttu. Se aiheuttaa Waldossa pelästymisen. Aluksi myös oviaukosta kulkeminen oli jännittävää, mutta nyt kulkeminen alkaa jo olla hallussa. Waldoa varten on pihalle aidattu noin 30 neliön tila, johon on kulku suoraan kuistilta. Uuden aitauksen valmistuttua on Waldo hoitanut kaikki asiansa ulos.

Päivän kohokohtia Waldolle ovat ruokailut. Waldo innostuu, kun hoitaja tulee kotiin asioilta tai lenkiltä sisään muiden kanssa. Muiden koirien innostus tarttuu ja Waldo hössöttää hetken muiden mukana ja tulee jo melkein kosketusetäisyydelle, mutta sitten jännitys taas voittaa ja pitää mennä omaan paikkaan latautumaan. On hetkiä, jolloin Waldo näyttää hyvin iloiselta ja yrittää ottaa kontaktia, mutta se on vielä todella jännittävää. Suuren osan päivästä Waldo viettää omalla paikallaan lepäillen, mutta yön hiljaisuudessa tulee nukkumaan vähän lähemmäksi muuta porukkaa. Waldoa pääsee tapaamaan Tuusulassa.

Viipurin koirat - Waldo kotihoidossa 24.4.2021

1.4.2021
Arka Waldo muutti Tuusulaan ja jatkaa kodin etsintää hoitopaikasta käsin.

Tarhalla pennusta saakka elänyt Waldo oli jo pienenä ujo poika. Vuodet eivät valitettavasti ole tuoneet sille rohkeutta lisää. Reilu kolme vuotta Waldo sitkeästi odotti kotiin kutsua. Kotia ei ole vielä kuulunut, mutta hoitopaikkaan pääsy avautui ja Waldo pääseekin nyt harjoittelemaan kotikoiran elämää sekä tutustelemaan ihmisen kanssa elämiseen. Waldo on arka kaveri, joka kuitenkin on positiivisella tavalla kiinnostunut ihmisestä, kunhan saa hiukan etäämpää tutustella. Namit se uskaltaa hakea kädestä.

Waldo on monien uusien asioiden edessä hoitopaikassaan. Hoitopaikassa Waldolla on kaverina vanhempi uroskoira ja kaksi vanhempaa narttukoiraa. Yhteiselo on lähtenyt mukavasti käyntiin.

Waldo etsii kotia, jossa on koirakokenut perhe ja kodissa odottaisi mukava koirakaveri. Koti sijaitsisi rauhallisella seudulla, kaupungissa asumiseen Waldo ei tohdi lähteä. Ihana Waldo odottaa hakemustasi Tuusulassa!

27.3.2021
Koska Waldon tauti- ja rabiesvasta-ainetesteistä on jo aikaa, se tutkittiin uudelleen kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Waldolta testattiin PCR-tutkimuksilla negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja leishmanioosi. Hemoplasmoosi (Mycoplasma haemocanis) oli Waldolla edelleen positiivinen. Viipurin Koirat testasi myös Waldon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta.

4.11.2019
Waldolta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja babesioosi.

Mycoplasma haemocanis oli Waldolla positiivinenViipurin Koirat testasi myös Waldon rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta. Waldo on valmis muuttamaan omaan kotiin, kunhan muistaa huolehtia punkkihäädöistä aina sulan maan aikaan.

15.8.2019
Waldo on sympaattinen ja kiltti poika. Se on kuitenkin myös ujo, joten se tarvitsee kodin, jossa sitä osataan rohkaista ja opastaa.

Kaikkia ei voi onnistaa, valitettavasti. Ja Waldo kuuluu siihen porukkaan, joka pentuna ei herättänyt kenenkään huomiota. Se jäi kasvamaan tarhalle, ja nyt se on ehtinyt viettämään jo kaksivuotisjuhlansakin tarhalla. Tosin juhlat jäi järjestämättä, kuten jokaisella tarhakoiralla.

Waldo on todella liikuttava poika. Se haluaisi olla ihmisen lähellä ja se haluaisi huomiota, mutta kuitenkin sitä jännittää asia kovasti. Se tulee hakemaan herkut kädestä, mutta silitettäväksi se ei tohdi jäädä. Ei, vaikka selvästi se haluaisi kontaktia ihmiseen paljon enemmän kuin tarhaoloissa voi saada.

Waldo tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja totuttamista, että se oppii olemaan jännittämättä arkisiakin asioita. Koska toinen koira on tarhalla kasvaneelle koiralle iso tuki ja turva, haluamme, että Waldon tulevassa kodissa on sellainen jo odottamassa. Kodin tulee myös sijaita rauhallisella alueella.

8.9.2018
Waldo täytti juuri vuoden. Waldo on jäänyt vähän ujoksi pojaksi, mutta ilahtuu kuitenkin ihmisvieraista ja haluaisi kovasti tulla luokse.

Waldo jakaa saman pienen aitauksen usean muun koiran kanssa. Joukkoon mahtuu niin uroksia kuin narttujakin sekä arkoja että reippaita kavereita. Waldo iloitsee kovasti ihmisten näkemisestä ja yrittää kovin uskaltautua kopista ulos tekemään lähempää tuttavuutta. Poika nuuhkii uteliaana sormia ja muutamaa lipaisee. Riehakkaat aitauskaverit pomppivat väliin ja päälle kuitenkin melkoisella antaumuksella, ja Waldon kanssa on vaikea saada rauhallista hetkeä mitä lähempi tutustuminen vaatisi. 

Waldo vaikuttaa kovin kiltiltä ja sopuisalta pojalta. Riidoista Waldo yrittää pysyä kaukana ja mieluumminen väistää hankalia tilanteita kuin ajautuu niihin. Kooltaan Waldo on jäänyt hyvin sutjakaksi ja siroksi. Korkeutta lienee korkeintaan noin 50 cm, kiloja alle 20. Waldolla on hyvin lyhyt karva ja se toivoisi kovasti, että jostain löytyisi sille rauhallinen ja koirakaverillinen koti tai hoitopaikka.

Viipurin koirat - Waldo 16.8.2018

14.12.2017
Kuvat eivät tee oikeutta kauniille Waldolle. Waldo on kiltti mutta hivenen ujo hännänvispaaja. Löytäisikö Waldo omaan kotiin vielä ennen kuin vuosi vaihtuu?

Waldo päätyi Snezhannan tarhalle loppuvuodesta. Se jakaa saman aitauksen usean muun pennun kanssa, ja toiveikkaana odottaa milloin pääsylippu omaan kotiin tipahtaa tassuihin. Waldo hyörii ja pyörii muiden innokkaiden pentujen mukana, jotka odottavat malttamattomina ihmisiä aitauksiinsa. Lyhytturkkinen ja pieni Waldo luiskahtaa helposti otteesta kun sitä yrittää napata syliin, mutta lopulta pikkuinen ujopiimäläinen saadaan tukevaan otteeseen. Waldo antaa kiltisti tutkia itsensä, mutta kuten aina niin monia pentuja, myös Waldoa jännittää sylissä oleminen eikä se osaa kuin pähyillä huolestuneena ympärilleen. Kaikki hyvin pikkuinen, ei hätää. Päästyään takaisin maan pinnalle Waldo katselee vielä viimeisen kerran ympärilleen ennen kuin pujahtaa takaisin lämpimään ja turvalliseen mökkiin.

Waldolla ei ole aavistustakaan siitä, millaista oikea kotikoiran elämä on. Se ei tiedä paremmasta. Omaan kotiin muutto on aina jännittävä tapahtuma ja voi mennä aikaa, että Waldo sopeutuu uusiin ympyröihin. Waldo unelmoi ihmisestä, jolla riittää aikaa ja halua opastaa sitä uuden elämän ihmeellisyyksissä. Oletko se sinä?

Viipurin koirat - Waldo 6.12.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus. Jos harkitset kodin tarjoamista Waldolle, luethan ajatuksella myös tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.