Kara

ERITYISADOPTIO
Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2017

7.9.2023
Kara sai kodin Venäjältä.

18.3.2023
Kara on reipas koira, joka kaipaa omaa ihmistä. Vaikuttaa siltä, ettei se välttämättä tarvitse koirakaveria viihtyäkseen vaan pärjäisi myös ainoana koirana.

Kara on peräisin maatilalta Zaitsevosta (ent. Inkilä) läheltä Kamennogorskia (ent. Antrea). Isäntä kuoli tapaturmaisesti ja perheen tilanne oli ollut karmea jo melkein vuoden. Tilalla asui useita koiria ja kissoja eikä perheellä ollut varaa pitää niistä huolta. Snezhanna haki viisi koiraa luokseen marraskuun 2022 lopulla. Kara on siis asunut tarhalla jo jokusen kuukauden. Ei ole tietoa, onko Kara saanut maatilalla eläessään nauttia lainkaan kodin lämmöstä vai onko se asunut pelkästään ulkokoirana. Ainakin osa perheen koirista eli ulkona ja oli ketjuilla kiinni kopeissaan. 

Ensimmäisen kerran tavatessamme Kara suhtautui meihin, tuntemattomiin kulkijoihin, epäillen ja kuulimme ohi kävellessämme murinaa verkkoaidan takaa. Tämä luultavasti johtui tarhalle joutumisen aiheuttamasta stressistä. Ei silti ole poissuljettua, etteikö Karassa asuisi jatkossakin pieni vahtikoira, joka ilmoittaa mielellään vieraista liikkujista, eikä huoli ketä tahansa tontilleen.

Karalla ei kuitenkaan ole mitään ongelmia luottaa meihin, kun otamme hihnan esiin ja lähdemme yhdessä kävelylle. Se kävelee hihnassa tottuneesti, osaa istua pyynnöstä ja antaa tassuakin. Se on suht rauhallinen koirarouva mutta osaa tarvittaessa olla täpäkkäkin. Se murahtaa muille koirille, jos nämä yrittävät lähestyä namitustilanteessa. Ihminen ja herkut ovat sille tärkeitä. 

Kara muistuttaa jonkin verran saksanpaimenkoiraa mutta on kooltaan hiukan pienempi. Kara seuraa tarkkaavaisesti taluttajan ohjeita ja on kiinnostunut nameista. Se nauttii rapsutuksista ja antaa koskea miten ja kuinka vaan. Kara vaikuttaa koiralta, jolle oma ihminen on todella tärkeä ja joka olisi valmis olemaan omalle ihmiselleen mitä uskollisin ystävä. Se ottaa hyvin kontaktia taluttajaansa ja kenties suht kypsästä iästään huolimatta opettelisi mielellään temppujakin. 

Karalla on erikoinen tapa kävellä. Se tavallaan heittää etutassujaan eteenpäin. Se saattaa myös istuessaan pitää etujalkaansa ylhäällä, mikä saattaa viitata kipuun. Se on käynyt röntgenkuvattavana Viipurissa mutta valitettavasti kaupungista ei löydy ortopedista osaamista, eikä tutkimuksissa selvinnyt syytä sen erikoiseen kävelytapaan. Röngenkuvissa paljastui, että Karalla oli toisessa jalassaan hautautuneena luoti. Tämä löydös ei todennäköisesti kuitenkaan selitä sen tapaa kävellä. Tällä hetkellä emme tiedä, olisko Karaa mahdollista auttaa esimerkiksi leikkauksella.

Koska Karalla on jalkavaiva, joka saattaa vaatia kipulääkitystä ja muuta hoitoa, on Karan kulukorvaus alennettu. Viipurin Koirat tukee Karan adoptiota taloudellisesti.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.