Tinja

Sukupuoli: narttu
Koko:
Syntymäaika: 4/2015

21.7.2015
Suruksemme saimme kuulla, että Tinjan kohtaloksi tuli menehtyä vaikeaan ripuliin.

9.7.2015
Mahtuisiko elämääsi kaunis Tinja-tyttö? Häntä heiluen Tinja lupaa tehdä elämästäsi kertaheitolla vauhdikkaampaa!

Tinja joutui Irinan tarhalle keskellä kauneinta kesää. Koiranpennun onni on, ettei hylkääminen sattunut keskellä talvea, mutta eipä koiratarha kesälläkään ole se oikea paikka pennun varttumiseen. Mutta onneksi Tinjalla on nyt kuitenkin mahdollisuus löytää koti Suomesta, ja sen kodin onkin sitten oltava sellainen, mistä Tinjaa ei koskaan enää hylätä!

Aluksi Tinja hetken tuumailee uusiin ihmisiin tutustumista. Kauaa se ei kuitenkaan epäröi, vaan jo pian se seurailee tekemisiämme uteliaasti ja vähän hakeutuu myös itse siliteltäväksi. Syliin nostaminen on Tinjalle selvästi uusi juttu ja se saakin tytön taas vähän jännittämään. Mutta kiltisti ja rauhallisesti Tinja malttaa olla sylissä kuvattavana - ja hyvä niin, onhan se toivottavasti Tinjan matkalippu Suomeen.

Tinja asustaa nyt 13 pennun laumassa. Tinja on porukan reippaimpia ja varsinkin herkkujen voimalla se tulee rohkeasti tutustumaan. Kunhan aikaa vähän kuluu, reipastuu Tinja vielä varmasti paljon. On kovin ymmärrettävää, että aluksi koiratarhan äänet, hajut ja kaikki vieraat ihmiset ja koirat saavat koiranpennun ihan hämmennyksiin.

Tinjasta kasvaa aikuisena ainakin keskikokoinen tyttö. Sen tassut ovat sen verran vantterat, että saattaapa siitä venähtää vähän isompikin koira. Tai sitten ei, sillä sitäpä emme tiedä, mitä Tinjan geeneihin on kirjoitettu.

Se on kuitenkin selvää, että sohvalla loikoilu ja herkkujen syöminen eivät tule riittämään Tinjan harrastuksiksi. Tinja ei vaadi ihmeitä, mutta tarvitsee kuitenkin sitä, mitä kaikki muutkin nuoret koirat: reipasta lenkkeilyä säässä kuin säässä, arkisten käytöstapojen opettelua ja muuta sellaista puuhailua, mikä tuo pennun elämään tarpeeksi vaihtelua ja virikkeitä. Tinja ei halua kotiin, missä ollaan valmiita heittämään pyyhkeet kehiin ensimmäisen haasteen ilmaannuttua. Siitä kun voi olla jokseenkin varma, että pennun kasvatuksessa niitä tulee aina eteen. Mutta jos olet varustettu sinnikkäällä mielellä ja kotiisi kaivataan mukavaa koirakaveria, ei Tinja malttaisi odottaa hakemustasi!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.