Annu

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö keskikokoinen
Syntymäaika: 2022
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

9.5.2024
Annu on varattu venäläiseen kotiin.

7.5.2023
Annulla on kotiehdokas.

18.4.2024
Annu päätyi tarhalle pentujensa kanssa maaliskuun alussa. Tarha on Annun mielestä pelottava paikka ja se haluaisi matkustaa omaan kotiin mahdollisimman pian.

Annu päätyi talvella Pietarin seudulla toimivan eläinklinikka Fillmoren hoiviin - mutta ei yksin. Mukanansa lyhytkarvaisella Annulla oli 12 pienen pientä pentua, jotka saatiin kaikki pelastettua elävinä pakkasten armoilta suojaan. Annu sterilisoitiin, mutta sitä ja sen pentuja ei tietenkään haluttu palauttaa takaisin ulos löytöpaikkaan. Annu-emo sijoitettiin Snezhannan tarhalle ja sen pennuille löytyi paikallinen sijaiskoti. Osa pennuista saattaa löytää kodit Venäjältä, mutta niitä joita ei onnista, odottaa vain yksi osoite: koiratarha.

Snezhanna kertoo Annun olevan ystävällinen tyttö, mutta se on tarhalla stressaantunut ja tarhaympäristö pelottaa sitä kovasti. Annulla on mukavat aitauskaverit, joiden kanssa se tulee hyvin toimeen. Hihnassa kulkeminen sujuu Annulta hyvin ja vaikuttaakin siltä, että Annulla on ollut joskus jonkinlainen koti. Vieraita ihmisiä Annu saattaa jännittää, mutta kun sitä lähestyy mahdollisimman rauhallisesti ja ei-uhkaavasti, sekä juttelee ystävällisellä äänellä, olisi Annu valmis hakeutumaan luokse. Tutut ja turvalliseksi havaitut ihmiset saavat Annun hännän väpättämään.

Annu on nuori koira ja Snezhanna arvelee sen olevan vielä alle parivuotias.

Annulle etsitään rauhallista, ymmärtäväistä ja koiranlukutaitoista omistajaa, joka on motivoitunut ottamaan pelokkaan pikkutytön luokseen. Voihan olla, että päästyään pois pelottavalta tarhalta Annusta kuoriutuukin paljon reippaampi tyttö, mutta on varauduttava siihen, että sopeutumisessa menee aikaa. Sopeutumista helpottaisi rauhallinen asuinalue ja reipas koirakaveri, josta saisi tukea jännittävissä tilanteissa.

Viipurin koirat - Annu 3/2024

Viipurin koirat - Annu 4/2024

Annu on sterilisoitu ja tautitestataan 8 vektorivälitteisen taudin varalta ennen Suomeen tuloa ja sen tiedot lisätään Ruokaviraston koirarekisteriin. Sen kodinetsintää hoitaa Viipurin Koirat ry, joka on rekisteröitynyt Eläintenpitäjä- ja pitopaikkarekisteriin asiakastunnuksella 22917870.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.