Elvira

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2003

7.6.2013
Suureksi suruksemme saimme kuulla, että ystävämme Elvira kuoli tarhalla saamiinsa puremavammoihin.

7.4.2013
Elvira vietti talven pakkaselta suojassa sisähäkissä muutaman muun vanhemman koiran kanssa. Kun Elviraa siellä näimme, se katseli meitä takaisin maailman murhe silmissään.

Nyt kevään korvalla Elvira on päässyt taas ulkoaitaukseen. Taisi ulkoilmaan pääsy aavistuksen piristää totista Elviraa. Rasavillin nuorison meno sitä meinaa kuitenkin vähän rasittaa ja edelleen haaveilemme, että Elvira löytäisi itselleen eläkekodin Suomesta.

Viipurin koirat - Elvira 6.4.2013

25.10.2012
Elvira on hyvin rauhallinen ja kiltti, jo paljon elämää nähnyt muori. Elvira nauttii kovasti rapsutuksista, vaatimattomaan ja eleettömään tapaansa.

On aina yhtä surullista, kun vanha koira hylätään. Vanha koira on tottunut tiettyihin tapoihin, tietynlaiseen elämään, ja kun sellainen koira joutuu tarhalle, on selvää, että se on koiralle huomattavasti rankempaa kuin nuoremmalle koiralle. Mutta niin Elvirakin vain laitettiin kadulle ja sitä kautta Irinan tarhalle, etsimään epätoivoista mahdollisuutta onnellisiin eläkepäiviin.

Elvira on hyvin eleetön ja rauhallinen tyttö. Se antaa itsestään hieman jäyhän ensivaikutelman, mutta se johtuu pelkästään siitä, että Elvira ei oikein osaa tuoda itseään tykö. Sitten kun tytölle menee itse tarjoamaan seuraansa ja ennen kaikkea rapsutuksia, alkaa muorin häntä heilua ja rapsutukset kelvata selvästi ilahtuneelle tytölle.

Tarhalla Elvira on ottanut turvakseen toisen uuden tulokkaan, myöskin vanhemman nartun, Ellan. Yhdessä ne hakeutuvat turvaan pieneen sivuaitaukseen, jos isomman aitauksen meno yltyy liian rajuksi. Sieltä ne yhdessä katselevat ja ihmettelevät nuorien koirien loputonta kohellusta ja intoilua.

Talvi on rankkaa aikaa jokaiselle tarhalla asuvalle koiralle, mutta erityisen rankkaa se tulee olemaan vanhoille koirille. Siksi toivomme kovasti, että Elvirakin saisi vielä mahdollisuuden onnellisiin vuosiin kotioloissa. Elvira ei aseta suuria vaatimuksia uudelle omistajalleen, mutta kovin vilkas kaupungin keskusta ei välttämättä ole tälle rauhalliselle muorille paras paikka. Ja koska niveliä voi alkaa pian kolottaa, tulisi talossa olla hissi, jos asumismuoto on kerrostalo.

Elviran arvioidaan olevan noin yhdeksän vuotias. Se voi olla silti vuoden-pari nuorempi tai vanhempi. Elvira saattaa nuortua henkisesti vielä selvästi, kun se pääsee pois tarhalta ja saa osakseen hyvää hoitoa ja ravintoa. Elvira olisi jo aivan valmis muuttamaan Suomeen.

Katso video Elvirasta:

Viipurin koirat - Elvira

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.