Aatos

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskik. (n. 45 cm)
Syntymäaika: 2006

6.12.2014
Aatos sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

2.8.2014
Aatos on päässyt muuttamaan kesäksi ulkoaitaukseen ja tuntuu olevan siellä varsin hyväntuulinen. Ulkona, väljemmässä ympäristössä se ei ole juuri haukkunutkaan.

Aatoksella on aitauskavereinaan sekä ikäisiään, jo vähän vanhempia uroksia ja narttuja, että myös muutama arempi nuori aikuinen. Aatos näyttäisi pärjäävän joukossa hyvin.

Aatos on päässyt suomalaisten toimesta sekä kammattavaksi että kynsien leikkuuseen, ja molemmat toimenpiteet se sieti nätisti. Takajalan kannuskynsi oli ylikasvanut sen verran ikävästi, että toimenpide taisi vähän sattuakin. Mutta Aatos ei pahastunut ollenkaan.

Viipurin koirat - Aatos 2.8.2014

25.12.2013
Aatos on ihmisille kovin ystävällinen, vanhempi herrasmies.

Aatos oli löytynyt kadulta yksinään lokakuussa. Eksyneen oloinen Aatos oli kulkenut huolestuneesti vinkuen, selvästi omistajaansa etsien. Kukaan ei tiedä, oliko se tarkoituksella hylätty kadulle vai miksi se siellä vaelsi niin hädissään. Irina kävi korjaamassa pojan turvaan, ja valitettavasti sitä ei ole edellinen omistaja tarhalta etsinyt. Nyt Aatos toivoo uutta mahdollisuutta Suomesta.

Aatos on jo vähän iäkkäämpi poika. Ikäarvio on noin 7-9 vuotta, mutta varmuutta iästä ei siis ole. Ikä näkyy pojassa sen verran, että sen käytös on jo kohtuullisen rauhallista. Mikään raihnainen vanhus Aatos ei kuitenkaan missään nimessä ole, vaan sillä on varmasti vielä useita reippaita vuosia edessään.

Ihmisistä Aatos pitää kovasti ja rapsutukset ovat suuresti pojan mieleen. Narttujen kanssa Aatos tulee hyvin toimeen, mutta toisille uroksille sillä on välillä sanansa sanottavana.

Aatos arvostaisi varmasti omistajaa, joka kaipaa reipasta ulkoilua, mutta joka ei välttämättä etsi kaveria kymmenien kilometrien lenkeille tai juoksukaveriksi. Aatoksesta lienee löytyvän myös omaa tahtoa, joten voi olla, että myös uusien tapojen opettaminen pojalle on jossain tilanteissa tarpeellista.

Korkeudeltaan Aatos on kohtuullisen matala, noin 45 cm. Aatos on melko jykevä poika, joten voimaa pojasta löytynee tarvittaessa kokoaan enemmän. Aatoksesta tulee varmasti mukava koira jollekin sellaiselle, joka osaa arvostaa jo vähän enemmän elämää nähnyttä, mutta ihmisiin ystävällisesti ja reippaasti suhtautuvaa koiraa.

Viipurin koirat - Aatos

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.