Bim

Sukupuoli: uros
Koko: pienehkö keskikokoinen (alle 50 cm, 13 kg)
Syntymäaika: 2018

22.9.2019
Bim sai kodin Viipurista.

28.8.2019
Kuka voisi vastustaa pää kenossa tummilla silmillään tapittavaa Bimiä? Kunpa ystävällinen luonne, pilkkusukat ja silkkikorvat auttaisivat Bimin äkkiä omaan kotiin.

Bimin toi tarhalle nuori nainen, joka ei enää voinut pitää koiraa – sen kummempia syitä luopumiselle ei annettu. Ihana Bim on nuori, arviolta 1,5-vuotias poika. Bim on myös näppärän kokoinen koira, siro ja hieman keskikokoista pienempi niin että sen kantaa helposti sylissä. Bimin kaunis ulkonäkö ja silkkiset korvat tuovat mieleen lintukoirat, joten riistaviettiä varmasti löytyy perimän puolesta.

Elokuisena päivänä Bim pääsee pienelle hihnalenkille. Se on oitis aitauksen ovella vastassa muiden innokkaiden koirien kanssa ja antaa hienosti laittaa pannan ja hihnan kaulaan. Lenkkeily vaikuttaakin olevan Bimille tuttua puuhaa, vaikka hienosäätöä kaivataankin hihnakäytöksessä. Energinen nuorukainen kun on kerännyt kierroksia aitauksessa ja kiire on melkoinen. Vaikka Bim on selvästi innoissaan, se malttaa myös, ainakin hetkittäin, rauhoittua ja heittäytyy välillä selälleen rapsuteltavaksi.

Bim on mitä luultavammin nähnyt lyhyen elämänsä aikana yhtä sun toista ja monet normaalit asiat ovat käyneet tutuiksi. Bim voisikin soveltua monenlaiseen ympäristöön niin kaupunkiin kuin maallekin. Reippaasti liikuntaa aktiivisen Bimin täytyy kuitenkin saada ja siitä saisikin mainion kaverin metsälenkeille tai pidemmillekin retkille. Tapakoulutukseen on hyvä varata resursseja, sillä emme tiedä onko Bimille opetettu esimerkiksi sisäsiisteyttä tai yksinoloa. Tarhalla Bim vaikuttaa tulevan hyvin toimeen saman aitauksen monenkirjavan koiralauman jäsenten kanssa. Koirakaverin kanssa olisi tietenkin kiva purkaa energioita ja saisihan seurallinen Bim kaverista vähän lohtua omistajan ollessa poissa, mutta oma ihminen on Bimille se tärkein juttu. Kunpa sellainen vain ilmestyisi pian eikä tarha olisi kuin lyhyt välipysäkki Bimin elämässä.

Bim on punnittu tarhalla elokuun puolessa välissä ja silloin sillä oli painoa n. 13 kg.

Viipurin koirat - Bim 13.8.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.