Miksu

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 9/2017
Sijainti: Ylivieska, Suomi

22.7.2020
Suureksi suruksemme Miksun kohdalla päädyttiin eutanasiaan vakavan lonkkavian ja käytösongelmien vuoksi.

3.6.2020
Miksu muutti sijaiskotiin Pohjois-Pohjanmaalle Ylivieskaan.

1.6.2020
Miksusta ei toistaiseksi oteta kyselyitä vastaan.

9.5.2020
Energinen ja komea Miksu etsii uutta kotia. Miksu odottaa kotiehdokkaita Helsingissä.

Miksu on vilkas, ihmisrakas ja kovin kiinnostunut muista koirista. Energiaa Miksulla varmasti riittää monenlaiseen aktiviteettiin. Toisiin koiriin se suhtautuu innokkaan uteliaasti sukupuolesta ja koosta riippumatta. Nykyisin Miksu osaa leikkiä nätisti myös pienten koirien kanssa. Miksu on kuitenkin myös herkkä poika, joka säikkyy helposti, jos toinen koira alkaakin haukkua.

Miksu on herkuilla motivoitavissa suhteellisen vaivattomaan toisten koirien ohittamiseen. Miksu asuu tällä hetkellä Helsingissä kantakaupungissa, mikä on osoittautunut haastavaksi paikaksi - lenkeillä Miksun on vaikea keskittyä ja hihnan päässä tekisi mieli tempoa kohti mielenkiintoisia hajuja. Miksulla on selkeästi myös riistaviettiä.

Lisäksi rappukäytäväolosuhteet ovat Miksulle hieman haastavia, sillä naapureiden kohtaaminen jännittää sitä. Yksinjääminen on Miksulle välillä haasteellista, mutta toisen, rauhallisen koiran seura voisi auttaa Miksuakin odottamaan rauhassa. Vaikka Miksu on tottunut elämään ydinkeskustassa, muuttaisi se mieluummin hieman rauhallisemmalle alueelle.

Viipurin koirat - Miksu 5/2020

29.11.2018
Miksu muutti Helsinkiin.

13.11.2018
Miksulle tehtiin pikatesti sydänmadon sekä punkkivälitteisten tautien varalta (ehrlichia, anaplasma ja borrelia) ja sen verinäyte tutkittiin babesioosin varalta. 

Tulos oli kaikkien osalta negatiivinen.

4.9.2018
Kukas se tämä nauravainen koirapoika onkaan? No sehän on Miksu! Miksu on reippaanoloinen ja mukava koira, joka täyttää juuri vuoden.

Rähjäisyydestä ei ole enää jälkeäkään, sen sijaan Miksu näyttä oikein hurmaavalta iloisine ilmeineen, puhtaanvalkoisine hampaineen ja huiskuvine häntineen. Miksu ei ole kasvanut suuren suureksi vaan on arviolta hiukan alle 20-kiloinen. Se näyttää tykkäävän kovasti ihmisistä ja nauttii huomiosta, jos sitä joskus sattuu saamaan. Miksu vaikuttaa sopuisalta pojalta, joka ei tarhaoloissa nahistele turhaan, vaikka samassa aitauksessa on muitakin samanikäisiä uroksia.

Viipurin koirat - Miksu 16.8.2018

7.1.2018
Miksu on menevä vintiö, jonka elämä meinasi päättyä ennen kuin ehti kunnolla alkaakaan. Miksu pääsi kuitenkin tarhalle odottamaan omaa kotia, kunpa se löytyisi pian!

Loppuvuodesta Irinan tarhalle tuotiin kolme kovin rähjäistä koiranpentua. Niiden turkit näyttivät jokseenkin resuisilta ja selvisikin, että kolmikko oli löytynyt ojasta hylättynä. Niille olisi voinut käydä siellä kovin huonosti, mutta kaikeksi onneksi ne pelastettiin ja saivat kyydin tarhalle. Kolmikko sai tarhalla nimekseen MollyMiksu ja Miika.

Miksu on mainio poika, joka touhottaa iloisesti tervehtimään. Herkut katoavat äkkiä parempiin suihin, mutta kyllä ne rapsutukset kelpaavat myös paremmin kuin hyvin. Miksu näyttää vielä ulkoisesti vähän resuiselta, mutta hyvällä ruualla sen karva kohenee kyllä vauhdilla.

Miksu vaikuttaa hauskalta ja reippaalta pojalta, joka tulee tarjoamaan uudelle omistajalleen paljon rakkautta ja iloisia hetkiä. Miksu ei voi ehkä loistaa kovin erikoisella ulkonäöllään, mutta luonne sillä on mitä mukavin.

Miksusta kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Koska sen elämän alkutaival on ollut karu, saattaa olla, että sen kasvu vielä vauhdittuu, kunhan se voimistuu ja saa ravitsevaa penturuokaa. Miksu tulee varmasti nauttimaan pitkistä lenkeistä ja omistajansa kanssa yhteisistä harrastuksista, on ne sitten mitä tahansa kivaa yhteistä tekemistä. Paljon se tulee tarvitsemaan myös arkista tapakasvatusta, sillä sen kautta luottamus ja yhteinen kieli omistajan kanssa rakentuvat. Ehkä se tulee keksimään myös pieniä koiruuksia, mutta sellainen kuuluu elämään pentukoiran kanssa.

Viipurin koirat - Miksu 12.1.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.