Haru

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni
Syntymäaika: 2015

13.8.2018
Haru sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

4.8.2018
Pienen Haru-tytön maailma kääntyi kesällä ylösalaisin, kun se tuntemattomasta syystä hylättiin suoraan kodista Irinan tarhalle.

Pieni ja tärisevä Haru istuu korvat selkään liimaantuneina Irinan tarhan klinikka-rakennuksessa ja pelokkaana katselee tulijoita kulmiensa alta. Tarhan työntekijän lähestyessä Harua sen pienet korvat nousevat varovasti pystyyn ja käpälät lähtevät kurottelemaan kohti syliä. Työntekijä nappaa Harun syliinsä ja tyttö istuu siellä huojentuneen näköisenä. Kun Haru lasketaan takaisin lattialle, huolestunut ilme palaa nopeasti sen kasvoille ja tyttö kyyristyy pieneksi kasaksi tavarapinon päälle.

Työntekijän lähdettyä jäämme kolmisin Harun kanssa. Haru on kovin peloissaan, mutta kun sille juttelee tovin rauhallisella ja ystävällisellä äänellä, lähtee se varovaisesti kipittämään luokse. Ja kun tyttö huomaa, ettei meitä tarvitsekaan pelätä, se hakeutuu nojaillen kylkeen kiinni ja yrittää pienellä kuonollaan möyriytyä kainaloon. Mikä liikuttava pieni otus. Syliinkin kevyt tyttö nousee vaivatta ja siellä Haru viihtyy hyvin.

Harun kokoiselle koiralle on miltei mahdotonta löytää tarhalta turvallista paikkaa, joten tyttö joutuu asumaan pentuaitauksessa. Jo valmiiksi pelokkaalla ja stressaantuneella Harulla on välillä vaikeuksia kestää innokkaita pentuja. Omasta rauhasta ei ole tietoakaan ja tarhavieraiden touhutessa pentujen kanssa uupunut Haru nukahtaa samantien. Haru viihtyy hyvin kopin päällä tarhavieraiden rapsuteltavana, ja myös miesvieras on kiva tyyppi Harun mielestä. Harulla on liikuttava tapa kaivautua kainaloon ja pieni kuono onkin vähän väliä tuuppimassa tietänsä syliin.

Meillä ei ole tietoa Harun menneisyydestä emmekä tiedä miksi se on hylätty. Haru steriloitiin sen tullessa tarhalle ja nisistä päätellen sillä on saattanut joskus olla pentuja. Haru on vielä nuori tyttö ja se on arvioitu noin 3-vuotiaaksi. Haru kaipaa rauhallisen ja ymmärtäväisen ihmisen luokse ja saattaisi olla tyytyväinen perheen ainokaisenakin. Kovin nuoren ja innokkaan koirakaverin luokse Haru tuskin ainakaan haluaa muuttaa, mutta rauhallinen kaveri voisi mennä. Harun kotikoiran taidoista ei ole tietoa, joten esimerkiksi sisäsiisteyttä, hihnakävelyä ja yksin olemista on varauduttava harjoittelemaan. Löytäisipä pikku-Haru nopeasti tiensä omaan kotiin.

Viipurin koirat - Haru 13. & 28.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.