Mukhtar

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 12/2019
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

4.3.2021
Mukhtar sai kodin Venäjältä.

22.1.2021
Mukhtar on ujopiimä nuorimies, joka on asunut pennusta saakka tarhalla.

Mukhtarin historiasta ennen tarhalle tuloa ei ole tietoa, mutta Snezhanna arvelee, että se saattaisi olla Mollyn veli. Mukhtar on kuitenkin siskoaan arempi, ja se epäröi, voiko ihmisiin luottaa. Mukhtarilla on yksi erityinen ystävä: Snezhannan 12-vuotias tytär, jonka lempikoira se on. Viktoria on vakaasti päättänyt, että Mukhtar oppii vielä luottamaan ihmisiin ja kävelemään hihnassa. Viktoria toivoo, että Mukhtar löytäisi ennen pitkää kodin Suomesta. Snezhannan mukaan nämä kaksi ovat jo edistyneet paljon. Toistaiseksi Mukhtarille etsitään kuitenkin sellaista kotia, jossa olisi reipas koirakaveri näyttämässä mallia, ja joka sijaitsisi rauhallisella alueella. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.