Aapeli

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 8/2012

22.5.2018
Saimme kuulla Aapelin menehtyneen tarhalla. RIP Aapeli.

3.11.2017
Rauhallisen oloinen Aapeli on kovin sympaattinen kaveri. Ujohkolle pojalle oma koti on kullanarvoinen kotikoiraksi rohkaistumisessa.

Sympaattinen Aapeli katselee ystävällisen näköisenä, kun astun aitauksen portista sisälle. Aapeli taitaakin arvata, että kohta olisi herkkuhetki tarjolla. Poika tassuttelee pienen etäisyyden päässä ympärilläni kiinnostuneen näköisenä. ”Mitähän tämä ihan uusi vieras tuo mukanaan rapisevassa muovipussissaan” arvailee Aapeli. Kameralla tähtäily saa niin komean pojan hieman hämmentymään ja korvat sukeltavat pään taakse. Reippaasti Aapeli kuitenkin suhtautuu kuvaushetkeen kuraisella pihamaalla. Välillä täytyy käydä kurkkimassa maassa olevaa muovipussia ”Mitähän kummaa se oikein mahtanee sisältää, tuoksuu herkulliselta.” poika selvästi tuumii.

Aapeli on sellainen hieman ujon sorttinen kaveri, joka tarvitsisi säännöllistä ihmiskontaktia rohkaistuakseen. Tarhaolosuhteissa se ei vain valitettavasti ole mahdollista. Aapelissa on olemassa kaikki hyvät merkit ujon pojan kuoriutumiseen kotikoiraksi. Tarvitaan olosuhteiden muutosta ja koirakokenut ymmärtäväinen omistaja. Sellainen ihminen, joka hyväksyy Aapelin kainona poika. Ja osaa rohkaista ja antaa aikaa tottumiseen kotikoiran elämässä. Tuskinpa Aapelista vieraitten syliin juoksevaa hauvaa koskaan tulee, mutta perheellen varmasti ihana ja uskollinen ystävä kylläkin.

Aapeli sisaruksineen oli hylätty pahvilaatikossa tarhan portille. Aarre veli pääsi Suomeen 3,5-vuotiaana. Amalia-sisko ja Arttu-veli saivat kodit yhdistyksen ulkopuolelta. Aapeli on odotellut omaa kotia tarhalla viisi vuotta. Mutta toivo ei ole kuitenkaan sammunut Aapelin hieman surumielisistä silmistä. Tarvitaan vain se yksi ja oikea ihminen, joka huomaa ihanan Aapelin.

Koti voisi sijaita enemmän rauhallisemmalla seudulla kuin kaupungin keskustassa. Aapeli tulee hyvin toimeen tyttökoirien kanssa. Reipas ja kiva tyttö voisi olla Aapelille mainio kaveri näyttämään esimerkkiä uuden elämän ihmeellisyyksissä. Tähän asti Aapelin elämä on ollut varsin rajallista tarhalla, joten kaikki kotikoiran tarvittavat asiat täytyy Aapelille opastaa. On olemassa jo paljon hyviä kokemuksia, kuinka tarhoilla pitempään asuneet aikuiset koirat ovat hienosti oppineet kotielämän salat. Jotkin asiat saattavat olla jopa helpompia opettaa kuin pennuille. Esimerkkkinä vaikkapa sisäsiisteys paremman pidätyskyvyn ansiosta. Aikuisella koiralla on myös pidempi keskittymiskyky uusien asioiden oppimiseen.

Alan rapistella muovipussin sisältöä esille ja tarjoilen Aapelille mahdollisuutta hakea namit kädestä. Poika tulee reippaasti hakemaan namit kämmeneltä, kerta toisensa jälkeen. Jossain vaiheessa elämää Aapelin kirsua on koeteltu ja siihen on ilmestynyt muutamakin arpi. Persoonallisen näköisen kirsun omistava ihana Aapeli mutustelee antamiani viimeisiä herkkupaloja ja jää toiveikkaana odottamaan ikioman kodin kutsua.

21.11.2016
Eipä se ole elämä Aapelillakaan hääviä ollut. Neljä vuotta tarhaelämää takana eikä hakemuksia ole juurikaan tullut.

Aapeli jätettiin neljä vuotta sitten pentuna tarhan edustalle sisrustensa kanssa. Kukaan ei poikaa huomannut ja se varttui aikuiseksi tarhalla. Aapeli eli pitkään pienessä aitauksessa narttukoira kaverinaan, mutta siirtyi toiseen aitaukseen asuinkumppanin saadessa kodin Suomesta. Aitausvaihdon jälkeen Aapeli vaikuttaa hiukan rohkaistuneemmalta ja tulee aiempaa reippaammin tervehtimään. Ei poika vielä syliin kiipeä, mutta heiluttaa iloisesti häntää, nuuhkii käsiä ja tassuttelee ympärillä. Elämä narttujen kanssa on sujunut Aapelilla hyvin, mutta toisten urosten kanssa yhteiselo ei aina suju ongelmitta.

Vaikka Aapeli onkin ujo poika, suhtautuu se ihmisiin hyvin ystävällisesti ja haluaisi kovasti tehdä lähempääkin tuttavuutta - rohkeus ei vain riitä. Yritystä kuitenkin löytyy, ja kunhan jostain löytyisi ihminen, joka olisi valmis yrittämään Aapelin kanssa, antamaan sille aikaa ja tekemään töitä luottamuksen saamiseksi, olisi Aapeli ikionnellinen.

Viipurin koirat - Aapeli 16.11.2016

10.3.2015
Aapeli-reppana on kasvanut tarhalla aikamiehen ikään. Aapeli pitää kovasti ihmisistä, mutta ujostelee sen verran, ettei ihan heti uskaltaudu siliteltäväksi.

Aapeli on ystävällinen ja iloinen poika, jonka selvästi tekisi hirmuisesti mieli tulla rapsuteltavaksi, mutta rohkeus riittää vain pieniin silittelyhetkiin. Uuden omistajan tuleekin olla valmis näkemään paljon vaivaa ja aikaa Aapelin totuttamisessa kotikoiran elämään: niin sisällä oleminen, hihnassa käveleminen kuin kaikki hoitotoimenpiteetkin ovat Aapelille ihmetyksen aihe. Puhumattakaan siitä kaikesta, mitä oman kodin ulkopuolella tulee vastaan. Mutta Aapelikin ansaitsisi oman kodin - omistajan, joka ei koskaan hylkää, vaikkei Aapelista koskaan maailman rohkeinta koiraa tulisikaan.

24.2.2013
Aapeli sai jo kodin Viipurista, mutta valitettavasti omistaja palautti Aapelin tarhalle. Nyt tämä reipas poika ansaitsi uuden mahdollisuuden ja löytää kodin Suomesta!

21.1.2013
Aapeli sai kodin Viipurista, mutta palautettiin kuukauden päästä takaisin tarhalle.

14.12.2012
Aapeli on rauhallinen ja ystävällinen poika, joka niin kovasti toivoisi, ettei sen tarvitsisi palella talvea Viipurissa ohuessa turkissaan.

Neljän pennun joukko, Aarre, Aapeli, Amalia ja Arttu, oli jätetty aamuvarhaisella Irinan tarhan eteen. Ilmeisesti pennut oli sullottu isoon pahvilaatikkoon, mutta eihän sellainen ollut tätä vauhtijengiä pidellyt. Kaikeksi onneksi kukaan pennuista ei ollut eksynyt auton alle, vaan hieman hämmentyineinä ne loikkivat Irinan luo, kun tämä saapui aamulla tarhalle. Eipä Irinalla ollut muuta mahdollisuutta kuin napata pennut kainaloon ja nostaa ne muiden pienten pentujen joukkoon jo entisestäänkin kovin täyteen pentuaitaukseen.

Sisarustensa tapaan Aapeli on mukavan ystävällinen ja ikäisekseen rauhallinenkin poika. Mutta pojasta voi kuoriutua vaikka minkälainen menijä, kunhan se pääsee kotiutumaan uuteen kotiin!

Pakkaset ovat kovin rankkoja niin ohutturkkiselle pojalle kuin Aapeli: ulkona eläminen ei todellakaan ole tätä poikaa varten. Pentutalossa on toki lämpölamput, mutta kaikkea aikaansa Aapelikaan ei halua sisällä viettää.

Jos elämästäsi puuttuu ehkä isoksikin kasvavan nuoren koirapojan tuomaa vauhtia ja vilskettä, puuttuu Aapelilta vain juuri sinut! Pojan rokotuksetkin ovat jo voimassa, joten Aapeli ei odottele muuta kuin yhteydenottoasi.

Katso video Aapelista:

Viipurin koirat - Aapeli

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.