Helga

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen
Syntymäaika: 3/2020
Tautitestattu: 10/2020
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

6.12.2023
Helga viettää elämäänsä vapaana tarhan keskipihalla. Se arastelee vieraita eikä sitä juuri koskaan näy kun olemme paikalla.

19.11.2020
Helga odottaa kovasti omaa kotia, joka sijaitsisi rauhallisessa ympäristössä ja missä olisi kiva koirakaveri odottamassa.

Pieni pahvilaatikko ilmestyi kesällä Snezhannan tarhan edustalle. Sisältä löytyi kolme pentua. Pennut toimitettiin Marian ja Alexanderin pentukaranteeniin, mistä ne siirtyivät myöhemmin tarhalle. Sisarukset Hart, Helga ja Hloya toivovat, että jonain päivänä ne saisivat elää kunnollista kotikoiran elämää Suomessa hyvin hoidettuina ja rakastettuina perheenjäseninä. 

Helga testattiin oman kodin toivossa 8 vektorivälitteisen taudin varalta. Helgan testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Mycoplasma haemocanis oli Helgalla positiivinen.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Luovutamme Helgan ainoastaan kotiin, joka täyttää seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.