Josiina

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 60 cm)
Syntymäaika: 2010

21.8.2016
Josiina sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

26.4.2016
Kun Josiina painaa päänsä kainaloosi ja haluaa vain hellyyttä, ei sydän voi olla sulamatta.

Josiina on rauhallinen ja hyvin sympaattinen tyttö, joka etsii sellaista kotia ainoana silmäteränä.

Josiina tuotiin Irinan tarhalle alkukeväästä. Olimme paikalla, kun tarhan eteen kurvasi uudehko henkilöauto. Takapenkiltä meitä katseli surullinen silmäpari - Josiina ei voinut ymmärtää, miksi hänet tuotiin koiratarhalle. Apeana Josiina tallusti hihnan päässä aitaukseen, jonne se jätettiin odottamaan uutta kotia ja parempaa tulevaisuutta. Josiinan tuojat väittivät löytäneensä koiran, mutta valitettavan usein nämä tarinat eivät pidä paikkaansa, vaan niillä yritetään peitellä oman koiran hylkäämistä.

Josiina on takuulla ollut ennen kotikoira, sillä se on todella ihmisrakas ja sympaattinen tyttö. Josiina rakastaa läheisyyttä ja silityksiä: se painautuu vasten ja hakeutuu aina vain siliteltäväksi, kun siihen tulee pienikin tilaisuus. Sen ilme on aina vähän surumielinen, mutta selvästikin Josiina on onnellisimmillaan silloin, kun sen luona on edes yksi ihminen, joka jaksaa silittää ja huomioida tyttöä.

Josiina kulkee hihnassa varsin nätisti. Alkumatkasta hajut vähän kiinnostavat ja niiden perään täytyy hieman vetää, mutta pian tahti tasoittuu ja loppulenkki kuljetaan hihna löysällä. Pihoissa haukkuvat koiratkin Josiina ohittaa sen kummemmin niistä kiinnostumatta. Lenkin jälkeen vietimme vielä pitkän rapsuttelu- ja kuvaushetken tarhan edustalla. Kuvien saaminen oli haastavaa, kun Josiina olisi halunnut vain niitä rapsutuksia!

Josiina on tällä hetkellä vielä hyvin hoikka. Arvioisimme sen iäksi noin kuusi vuotta, mutta totuus voi olla pari vuotta suuntaan tai toiseen. Hampaat Josiinalla näyttivät varsin puhtailta ja hyväkuntoisilta.

Josiina on toisista koirista sitä mieltä, että mieluiten ne saisivat pysyä etäisyyden päässä. Josiina on tarkka sille rakkaista ihmisistä eikä se haluaisi muita koiria jakamaan huomiota. Siksi Josiina etsii kotia, jossa se saisi olla ainoa koira ja omistajansa huomion keskipiste. Josiina ei hauku juuri lainkaan, joten kerrostaloelämäkin voisi Josiinalta sujua. Tärkeintä Josiinalle on löytää omistaja, joka sitoutuu tähän sympaattiseen koirarouvaan täydestä sydämestä.

Viipurin koirat - Josiina 30.4.2016

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.