Erika

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (alle 50 cm)
Syntymäaika: 8/2016

31.12.2018
Erika on valitettavasti niin arka tyttö, että kodin etsiminen sille Suomesta lopetetaan.

3.4.2017
Erika on kiltti mutta ujo tyttö. Osa Erikan kanssa samaan aikaan tarhalle saapuneista pennuista muutti jo omaan kotiin - kunpa Erikaakin onnistaisi.

Erika syntyi koiralaumaan Viipurin laitamille syksyllä. Lauma majaili rekkojen levähdyspaikalla ja ne saivat ohimennen osansa rekkamiesten ylijäämäruuista. Irina kuuli paikalla asustelevista kolmesta narttukoirasta ja muutamasta niiden pennusta. Koska tietenkään koiralauman ei haluttu kasvavan, käytiin nartut steriloimassa ja pennut noudettiin tarhalle etsimään omia koteja. Erikan lisäksi ElleEeviEvertEleanor ja Emmy kuuluivat samaan porukkaan.

Voi pientä ja ujoa Erikaa. Erika katselee uteliaana odottavainen katse silmissään ihmisten saapumista. Muiden koirien kanssa se uskaltaa iloita portin takana, mutta kun ihmiset astuvat aitaukseen, jännitys iskee. Mitä enemmän ihmisiä, sen jännittävämpää. Erika kiertelee kauempana, mutta ei uskalla tulla silitysetäisyydelle. Pimeä koppi on oiva piilopaikka ja sieltä on hyvä välillä käydä hakemassa rohkaisua.

Ujoudestaan huolimatta Erika vaikuttaa hyvin kiltiltä ja antaa mukisematta kopeloida itsensä läpikotaisin. Muiden koirien kanssa Erika tulee hyvin juttuun ja vaikuttaa hyvin sopuisalta ja nöyrältä tytöltä. Erikan kuonossa näkyy vanha haava, kenties hampaanjälki. Aitaus on saanut hiljattain paljon uusia asukkeja, ja se voi olla yksi syy myös siihen minkä vuoksi tyttö viettää entistä enemmän aikaa kopissaan. Koiria on paljon, ahdasta on. Rähinöitä syntyy. Mutta minkäs teet, kun tilaa ei ole. Vaikka Erika ei ole se kaikkein erikoisimman ja persoonallisimman näköinen koira tarhalta, haluaisi sekin rakkautta ja turvaa ikiomassa kodissa, ennen kuin on liian myöhäistä.

Viipurin koirat - Erika 2.4.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.