Pompula

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2022
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

14.12.2022
Pompula löysi kodin Venäjältä.

14.11.2022
Pompula on avoin ja iloinen pentu, joka näki maailman ensimmäisen kerran heinäkuussa synnyttyään viipurilaiselle emokoiralle - ei-toivottuna pentuna.

Sisarukset Pompula ja Pauli saapuivat Snezhannan tarhalle syyskuun puolivälissä. Ne syntyivät kotikoiralle, jonka pentuja omistaja tarjosi tarhalle tarpeettomina. Snezhanna suostui ottamaan pennut sillä ehdolla, että omistaja toisi emon sterilisoitavaksi. Omistaja suostui, emokoira sterilisoitiin ja niin pennut muuttivat tarhalle. 

Tapasimme sisarukset ensimmäisen kerran syyskuun lopussa tarhan klinikkarakennuksessa. Ne olivat vielä karanteenissa emmekä tehneet sen lähempää tuttavuutta niihin, mutta pistimme toki merkille että tässä on kaksi reipasta ja ihmisrakkaan oloista häärijää.

Tapaamme sisarukset uudelleen marraskuussa. Ne ovat kasvaneet jonkin verran ja riittävän rokotussuojan turvin siirtyneet ulkoaitaukseen elämään muiden samanikäisten pentujen kanssa. Pentuja on aitauksessa yhteensä seitsemän ja vieraiden jaloissa käy kova kuhina, kun innokkaat tassut sipsuttavat ristiin ja ryntäilevät ihmisen luota toiselle. Pompulan häntä vispaa kovasti aina siihen saakka, kunnes se nostetaan syliin kuvattavaksi. Sitä jännittää eikä se ole kovin tottunut käsiteltävänä olemiseen. Se ei kuitenkaan rimpuile vaan katselee jännittynein, astetta suurentuneilla silmillään mitä ne ihmiset nyt touhuavat. Kun se lasketaan maan tasalle, käynnistyy pieni häntä ja Pompula säntää iloisesti jälleen vieraiden siliteltäväksi. Palautuminen kävi äkkiä.

Suloisella Pompulalla on hyvät mahdollisuudet onnelliseen ja hyvään elämään, kunhan se pääsisi pian pois tarhalta. Emme tiedä, onko se nähnyt milloinkaan mitä neljän seinän sisällä on vai onko elämän ensimmäisiä viikkoja vietetty ulkona piha-aitauksessa. Monet arkipäiväiset asiat ja tilanteet saattavat olla Pompulalle uusia ja jännittäviä, koska sillä ei ole ollut mahdollisuutta sosiaalistua parhaimmalla mahdollisella tavalla. Pompulan korissa on silti ihan hyvät eväät verrattuna ulkoa löydettyihin pentuihin. Se ei ole villikoiran pentu, se on ollut ihmisten kanssa tekemisissä syntymästään lähtien ja todennäköisesti se on saanut viettää emonsa kanssa useita viikkoja ennen kuin joutui tarhalle. Kotikoiran taidoista se ei kuitenkaan tiedä mitään ja etsii omistajaa, jolla on aikaa ja halua harjoitella tarvittavia taitoja, kuten sisäsiisteyttä, hihnassa kävelemistä ja yksin olemista. 

Pompulalla on ohut karva ja vaikka vierellä olevat pentukaverit antavat lämpöä ja turvaa, koittaa edessä vielä kovat ajat. Pompula on matkustusvalmis Suomeen joulukuussa ja ristii nyt tassunsa, ettei tässä tarvitsisi kauempaa omaa kotia odotella.

Viipurin koirat - Pompula 12.11.2022

Viipurin koirat - Pompula & vapaaehtoiset, syksy 2022

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.