Juuso

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 9/2014
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

1.9.2022
Juuso on valitettavasti niin ihmisiin tottumaton ja pelokas, ettei sille enää etsitä kotia Suomesta. Juuso poistuu VK:n adoptio-ohjelmasta.

15.8.2019
Ujo, mutta utelias Juuso viettää pian viidettä vuosipäivää tarhalla. Juuso on sympaattinen poika, joka haluaisi vielä kokea omassa kodissa asumisen onnen.

Juuso oli aivan pikkuinen pentu, kun se päätyi Irinan tarhalle. Niin kovasti toivoimme, että Juuso olisi saanut mahdollisuutensa omaan kotiin jo silloin, kun sillä oli vielä koko elämä edessään ja mahdollisuudet sopeutua kaikkeen uuteen hyvät. Mutta niin ei käynyt, ja niin alkoivat Juuson vuodet vieriä tarhalla. Yksi, kaksi, kolme, neljä, pian viisi. Se on todella pitkä aika.

Juuso on sopeutunut tarhaelämään sinänsä hyvin. Se odottaa innolla herkkuja vierailijoilta ja tulee hakemaan ne kädestä. Koskea siihen ei kuitenkaan saa, sillä silityksiin Juuso ei ole saanut tottua. Myöskään hihnassa kävelemistä se ei ole päässyt sen vuoksi harjoittelemaan. Sillä on kuitenkin sisimmässään paljon uteliaisuutta ja kiinnostusta ihmisiin, joten varmasti se ajan kanssa oppisi vielä ihanaksi kotikoiraksi. Se vaatii kuitenkin uudelta omistajalta paljon panostusta, siitä olemme täysin varmoja.

Juuso etsii kotia vain rauhalliselta alueelta. Kodissa tulee olla oma piha, jossa voi harjoitella ulkoilua turvallisesti, ja reipas koirakaveri, mieluummin tyttökoira, näyttämässä mallia. Uudelta omistajalta vaaditaan erityistä ymmärrystä aroista koirista, sillä olemme täysin varmoja, että ihan kädenkäänteessä Juuson sopeutuminen ei käy. Mutta pitkäjänteisellä, rauhallisella etenemisellä Juusokin vielä ymmärtää, millainen onni on asua omassa kodissa.

Jos harkitset kodin tarjoamista Juusolle, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

16.3.2018
Juuso on jäänyt hyvin ujoksi pojaksi. Se toivoo silti suurinta mahdollista lottopottia eli muuttoa omaan kotiin.

Kolme talvea, kolme pitkää vuotta on Juuso ehtinyt nähdä tarhalla. Se on sopeutunut siellä elämiseen kuten koira vain voi, mutta ei jatkuva tarhaelämä silti ole yhdellekään koiralle toivottavaa. Vuodet ovat tehneet myös sen, että Juuso on muuttunut entistä ujommaksi. Se hakee juuri ja juuri herkkuja kädestä, mutta koskeminen ei ole mahdollista. Tämä on harmillinen, mutta valitettavan yleinen seuraus pitkäksi venähtäneestä tarha-ajasta.

Ne kodit, jotka voivat Juuson kaltaista koiraa auttaa, ovat harvassa. Kodissa tulisi olla aiempaa kokemusta aroista koirista, reipas koirakaveri odottamassa ja sijaintikin tulisi olla rauhallisella alueella, omalla pihalla varustettuna. Näillä eväillä Juuso uskaltaisi jo harkita muuttopuuhia Suomeen. Vaikka tavoite alkaa tuntua jo kovin kaukaiselta, emme silti lakkaa haaveilemasta Juuson puolesta. Ehkä, ehkä jonain päivänä vielä löytyy se ihminen, jolla on riittävästi kärsivällisyyttä ja osaamista Juuson auttamiseen - uskomme, että omalle ihmiselleen Juuso tulee vielä näyttämään kultaisen, iloisen puolensa ja olemaan onnellinen, hassu oma itsensä.

26.4.2016
Juuso on ujo poika, jolla on silti pilkettä silmäkulmassa.

Juuso tulee hienosti toimeen toisten koirien kanssa ja reippaan koirakaverin seurassa Juuso varmasti sopeutuu myös uuteen kotiin.

Juuson kohtaloksi on jäänyt koiratarhalla kasvaminen. Se ei koskaan ole yhdenkään koiran onni, ja Juuso kuuluu siihen porukkaan, josta tarhalla asuminen on tehnyt vähän ujon. Juuso kuitenkin tulee hakemaan herkut käsistä ja on muutenkin positiivisen utelias ihmisten kanssa, joten uskomme, että Juuso reipastuu vielä mukavasti kotioloissa. Juuso tulee kuitenkin tarvitsemaan reippaan koirakaverin tukea ja ennen kaikkea sellaista omistajaa, joka osaa ja haluaa opastaa varovaista Juusoa matkalla kotikoiraksi.

Viipurin koirat - Juuso 20.8.2016

10.3.2015
Tarhalla kasvaminen on saanut Juuson ujostelemaan. Kutsu omaan kotiin olisi lottovoitto, että Juuso pääsisi taas keräämään rohkeutta!

Enää Juuso ei uskaltaudu itse tekemään tuttavuutta. Selvästi sitä kuitenkin kiinnostaa ihmiset ja uteliaasti se katselee tekemisiämme pienen matkan päästä. On todella harmillista, että osa pennuista muuttuu tarhaoloissa aroiksi. Siksi toivommekin todella kovasti, että Juuso pääsisi pian omaan kotiin reipastumaan, ettei se pääse kasvamaan araksi pojaksi.

Juuson uudessa kodissa reipas koirakaveri olisi kullanarvoinen asia. Aivan vilkkaimpaan kaupunkiympäristöön Juuso ei halua muuttaa, mutta rauhallisella alueella sijaitseva kerrostalo ei ole poissuljettu vaihtoehto, sillä ainakin tarhaoloissa Juuso on hyvin hiljainen poika.

Viipurin koirat - Juuso 31.1., 21.2. & 27.6.2015

1.1.2015
Eloisa Juuso on sympaattinen poika! Iloisesti Juuso touhottaa pentuaitauksessa ja kovasti se tahtoisi tehdä tuttavuutta, vaikka ujous välillä voittaakin.

Juuso on ehtinyt asua Snezhannan tarhalla jo tovin. Tarhaolot ovat pennuille karuja, jäähän niiltä tutustumatta moniin sellaisiin asioihin, jotka tulevassa elämässä tulevat olemaan jokapäiväisiä tuttavuuksia. Puhumattakaan tarhan kylmyydestä, kosteudesta ja metelistä, joiden keskellä pennut joutuvat elämään miten parhaiten taitavat.

Juuso on utelias ja iloinen poika, joka kovasti haluaisi tutustua meihin vieraisiinkin ihmisiin. Ujous kuitenkin voittaa uteliaisuuden hetkittäin, ja Juuso pakittaa muutaman askeleen kauemmas tarkkailemaan tilannetta. Pian pentumainen uteliaisuus kuitenkin vie Juuson mukanaan ja Juuso tassuttelee taas nuuskimaan käsiämme ja hyppimään vasten, pienen silityshetken toivossa.

Elämä uudessa kodissa tulee olemaan Juusolle ihmeitä täynnä. Eihän Juuso tiedä, mikä on imuri, mikä on auto, mitkä ovat portaat ja mitä tarkoittaa sisäsiisteys. Uudella omistajalla on siis edessään paljon opastettavaa, mutta niinhän se on jokaisen pennun kanssa. Juuson kanssa pitää kuitenkin varautua siihen, että aluksi sitä voi ujostuttaa kovastikin. Onhan muutto uuteen ympäristöön pienelle pennulle todella iso asia.

Juusosta kasvaa todennäköisesti keskikokoinen poika. Kotona Juuso on varmasti aktiivinen ja touhukas pentu, josta kasvaa samanlainen nuorukainen. Ihan pelkäksi kainalonlämmittäjäksi Juuso ei siis halua, mutta jos sellainen tavallisen reipas koiranmistajan elämä on sinua varten, odottaa Juuso yhteydenottoasi!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.