Hele

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: jää pienehköksi
Syntymäaika: 11/2017

15.3.2018
Hele on kaunis ja utelias tyttö. Syliin nostaminen on siitä kuitenkin kovin jännittävää, mutta kyllähän sellaiseenkin asiaan tottuu!

Hele ja sen sisarukset Helmut, Hera ja Hemmo syntyivät tarhan läheiseen kylään ei-toivottuina pentuina. Koska emokoiran omistajaa ei kiinnostanut etsiä pennuille koteja, haki Irina ne tarhalleen. Samalla pentujen emo sekä isä leikattiin, ettei pentuja enää pääsisi syntymään.

Hele on hieman ujo tyttö, kun se tapaa uusia ihmisiä. Se tulee kyllä tutustumaan, mutta ei itse jää siliteltäväksi. Hele pyöriskelee jaloissa, uteliaasti seurailee touhujamme ja syliinkin sen saa kiltisti otettua. Kuitenkin sylissä oleminen jännittää sitä melkoisesti, ja muutenkin silittäminen menee vielä enemmän jännittämisen kuin nauttimisen puolelle. Uskomme kuitenkin vahvasti, että Hele oppii pian nauttimaan läheisyydestä, kunhan se pääsee muuttamaan tarhalta omaan kotiin.

Hele on muutoin hyvin iloinen tyttö, jonka häntä heiluu koko ajan ja mielellään se lähtee myös pieniin painileikkeihin sisarustensa kanssa. Tarha ei kuitenkaan ole oikea paikka pennulle kasvamiseen, joten oma koti olisi Helellä kovasti haaveissa.

On silkkaa arvailua sanoa näidenkään pentujen rotuperimästä yhtään mitään, mutta mieleen ei voi estää nousemasta ajatusta siitä, että sisarusten takaa löytyisi hitunen welsh corgia. Ruumiinrakenne ja pentujen muukin olemus tuo kovasti corgin pennut mieleen. Arvaus saattaa mennä totaalisen pieleen, joten liikaa siihen ei kannata juurtua. Joka tapauksessa hauskannäköisiä koiria näistä jokaisesta on kasvamassa!

Hele ei aikuisena kasva korkeaksi, sillä sen jalat ovat varsin matalaa mallia. Tällaisen ruumiinrakenteen omaavan koiran kanssa on tärkeää muistaa, että lihavuus on hyvin ei-toivottua ja lihaskunnosta täytyy pitää hyvä huoli, jotta selkä pysyisi vetreänä eikä rasittuisi. Sopivasti reipasta liikuntaa monipuolisessa maastossa pitää nämä maastonakit hyvässä kunnossa!

Aluksi uuden omistajan tulee ymmärtää, että Hele voi tarvita aikaa tutustumiseen ja sopeutumiseen. Reipas koirakaveri olisi tässä varmasti avuksi, mutta aivan välttämättömäksi emme sitä katso. Pääasia, että löytyy sellainen omistaja, joka on varma siitä, että pystyy sitoutumaan Helen kanssa elämiseen koko sen loppuelämän ajaksi.

Viipurin koirat - Hele 13.4.2018

Viipurin koirat - Hele 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.