Hera

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: jää pienehköksi
Syntymäaika: 11/2017

30.4.2018
Hera sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

15.3.2018
Hera on ujo tyttö, joka ei vielä oikein tohdi tutustua uusiin ihmisiin. Kunpa Hera pääsisi pian omaan kotiin reipastumaan!

Hera ja sen sisarukset Helmut, Hele ja Hemmo syntyivät tarhan läheiseen kylään ei-toivottuina pentuina. Koska emokoiran omistajaa ei kiinnostanut etsiä pennuille koteja, haki Irina ne tarhalleen. Samalla pentujen emo sekä isä leikattiin, ettei pentuja enää pääsisi syntymään.

Hera on sisaruksista kaikkein ujoin. Se ei uskaltaudu itse tekemään tuttavuutta, vaan katselee uusia ihmisiä matkan päästä. Kun lähestyn Heraa, haluaisi se väistää edelleen kauemmaksi. Rauhallisesti juttelemalla saan sitä kuitenkin lähestyttyä ja nostettua sen syliin. Sylissä oleminen on sille selvästi ihan uusi juttu ja kovasti se sitä jännittääkin. Olisi aivan lottovoitto Heralle, jos sen ujoudesta huolimatta joku sen huomaisi, ja se pääsisi mahdollisimman pian omaan kotiin reipastumaan ja tottumaan arkiseen elämään.

On silkkaa arvailua sanoa näidenkään pentujen rotuperimästä yhtään mitään, mutta mieleen ei voi estää nousemasta ajatusta siitä, että sisarusten takaa löytyisi hitunen welsh corgia. Ruumiinrakenne ja pentujen muukin olemus tuo kovasti corgin pennut mieleen. Arvaus saattaa mennä totaalisen pieleen, joten liikaa siihen ei kannata juurtua. Joka tapauksessa hauskannäköisiä koiria näistä jokaisesta on kasvamassa!

Hera ei aikuisena kasva korkeaksi, sillä sen jalat ovat varsin matalaa mallia. Tällaisen ruumiinrakenteen omaavan koiran kanssa on tärkeää muistaa, että lihavuus on hyvin ei-toivottua ja lihaskunnosta täytyy pitää hyvä huoli, jotta selkä pysyisi vetreänä eikä rasittuisi. Sopivasti reipasta liikuntaa monipuolisessa maastossa pitää nämä maastonakit hyvässä kunnossa!

Aluksi uuden omistajan tulee ymmärtää, että Hera tulee tarvitsemaan aikaa tutustumiseen ja sopeutumiseen. Reipas koirakaveri olisi tässä ehdottomasti avuksi, joten Hera etsiikin kotia, missä sitä olisi jo koirakaveri odottamassa. Heran kodin tulisi lisäksi sijaita kohtuullisen rauhallisella alueella, jotta Hera saa rauhassa tutustua ympäristöön ja reipastua omaan tahtiinsa. Toivomme todella kovasti, että joku näkee Heran ujon ulkokuoren alle ja haluaa auttaa siellä piileskelevää tyttöä pääsemään jännityksestä ja oppimaan elämästä nauttimista.

Viipurin koirat - Hera 13.4.2018

Viipurin koirat - Hera 13.3.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.