Tim

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: siro keskikokoinen
Syntymäaika: 2019
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

4.3.2021
Tim sai kodin Venäjältä.

22.1.2021
Tim on asunut tarhalla pennusta saakka, eli yli vuoden. Tim toivoo kotia, jossa olisi kiva koirakaveri odottamassa.

Emme tunne Timin historiaa ennen tarhalle tuloa, mutta se on mahdollisesti jo pentuina Suomeen muuttaneiden Saden, Samoan, Stefin ja Sanderin veli. 

Tim on kooltaan pienehkö keskikokoinen. Koska se on kasvanut tarhalla pikkupennusta, sen kanssa joutuu opettelemaan paljon erilaisia taitoja ihan alusta alkaen. Sisäsiisteys, yksinjääminen, autolla matkustaminen, vieraiden ihmisten kohtaaminen ja moni muu asia on sellaisia taitoja, joita Tim ei osaa vielä kuvitellakaan. Hihnakävelyä Tim on kuitenkin päässyt jo harjoittelemaan tarhalla käyvien vapaaehtoisten kanssa ja sunnuntaiset ulkoilut ovatkin parasta, mitä ihmisrakas Tim tietää. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Viipurin koirat - nuorisoa Snezhannan tarhalla 10/2020

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.