Sander

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi (tällä hetkellä n. 13 kg)
Syntymäaika: 6/2019
Tautitestattu: 1/2020
Sijainti: Kirkkonummi, Suomi

15.4.2020
Sander sai kodin Tuusulasta.

17.2.2020
Sander on nyt ollut kotihoidossa pari viikkoa ja tarhaelämä on unohtunut autuaasti.

Sisällä se on reipas ja toimelias nuorimies, lajinsa tyypillinen edustaja, joka tykkää tehdä nuorten koirien juttuja. Sisälle tulevat vieraat se ottaa ystävällisesti vastaan. Ulkona sen sijaan Sander on vielä hiukan jännittynyt, mutta harjoittelemalla sekin lähtee varmasti sujumaan, vielä on niin paljon uusia asioita. Yksinolokin alkaa harjoittelun myötä olemaan hallussa, joten siitä on kasvamassa kertakaikkisen hieno ja reipas koirakansalainen.

Sander etsii koirakaverellista kotia rauhalliselta alueelta.

Katso videolta mitä kaikkea Sander on oppinut kotihoidossa.

Viipurin koirat - Sander kotihoidossa 17.2.2020

3.2.2020
Pieni Sander pääsi muuttamaan Suomeen ja odottaa kotiehdokkaita hoitopaikassaan Kirkkonummella.

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Sanderin rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Katso video näytteenotosta:

Sander - näytteenotto rabiesvasta-ainetestiä varten 16.1.2020

16.12.2019
Sander testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

1.11.2019
Suloinen Sander katsoo silmiin vähän totisena. Oikeasti se on iloinen poika, joka innostuu kovasti ihmisseurasta.

Sander ja sen sisarukset Stara ja Stefi liittyvät Irinan tarhan pentulaumaan syksyllä. Siellä ne ovat ihmetelleet tarhan vilkasta elämää nyt jo muutaman kuukauden verran, ja vihdoin koitti se aika, kun sisarukset pääsevät etsimään omia kotejaan Suomesta. Kunpa odotusaika jäisi niistä jokaisella mahdollisimman lyhyeksi!

Sanderin tassut tepsuttavat innstuneesti lattiaa, kun astumme sisään aitaukseen. Pieni häntä huiskii tuhatta ja sataa ja pian pienet käpälät nousevat varovasti jalkaa vasten. Sander on kovin innostunut ja haluaisi tehdä tuttavuutta, onhan ihmisseura tarhalla usein kovin lyhytaikainen ilo. Syliin nostaminen oli Sanderista kuitenkin hirmuisen jännä juttu. Selvästikään se ei ollut asiaan tottunut, joten ihmekös tuo, että alkoi vähän jännittämään. Mutta kun lattiaa oli taas tassujen alla, palasi Sander taas nopeasti jalkoihin pyörimään.

Sander pääsi lokakuun lopussa kokeilemaan hihnassa kävelemistä. Lumi oli juuri satanut maahan ja muutenkin se taisi olla Sanderille ensimmäinen kerta oman aitauksen ulkopuolella sitten tarhalle saapumisen. No, lenkkeilyksi ei sitä ensimmäistä kertaa voinut hyvällä tahdollakaan sanoa, sillä Sander oli sitä mieltä, että aika jännää oli joutua omasta aitauksestaan pois. Sander iski neljä tassuaan tiukasti maahan ja jäi paikoilleen nököttämään. Sylikyydillä poika vietiin vähän kauemmaksi, mutta sekään ei auttanut, vaan Sander totesi, että ihmettelee maailmaa mieluummin ihan vain yhdestä ja samasta pisteestä katsellen. Ja se toki pojalle sitten suotiin, omassa tahdissa maailman ihmetteleminen on oikein suotava valinta.

Sander on asunut tarhalla isossa pentulaumassa, jossa on sen omien sisarusten lisäksi useita muita pentuja. Se tulee hienosti toimeen kaikkien toisten pentujen kanssa, ja koska toiset koirat tuovat sille paljon iloa ja turvaa, voisikin olla Sanderista kiva juttu, jos uudessa kodissa olisi jo toinen koira odottamassa.

Sanderista kasvaa aikuisena keskikokoinen. Koska se on tarhalla kasvanut pikkupennusta vähän isommaksi, on ihan varmaa, että sen kanssa joutuu opettelemaan paljon erilaisia taitoja ihan alusta alkaen. Kuten ensimmäinen hihnakävely jo näytti, riittää maailmassa ihan hirveästi uusia ja ihmeellisiä asioita Sanderille. Niitä sen tulisi saada katsella ihan omaan tahtiinsa, pakottamatta ja kiirehtimättä. Hiljaa hyvä tulee pätee siis erinomaisesti myös koirien kanssa. Sisäsiisteys, yksinjääminen, autolla matkustaminen, vieraiden ihmisten kohtaaminen ja moni muu asia on sellaisia taitoja, joita Sander ei osaa vielä kuvitellakaan. Siksi toivomme kovasti, että Sander löytäisi pian omistajan, joka olisi valmis yhdessä Sanderin kanssa näitä kaikkia taitoja harjoittelemaan.

Viipurin koirat - Sander 30.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.