Sofi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 1/2018

26.2.2020
Sofi sai kodin Helsingistä.

18.1.2020
Ihana Sofi eli kotoisammin Soffe, on reipastunut lisää ja saanut uusia kokemuksia. Soffe odottaa Kotkan seudulla omaa kotia.

Uusimmat kuulumiset kotihoidosta:

"Sofi on kuukaudessa edistynyt valtavasti. Metsäpoluilta on siirrytty jalankulkupyöräteille lenkkeilemään, eikä autoliikenne ei ole Sofia häirinnyt. Muita vastaantulijoita pitää vähän ihmetellä ja kummastella. Vaikka Sofia hieman jännittääkin, se ei kuitenkaan purkaudu haukkumisena tai rähjäämisenä. Sofi tarvitsee lisää aikaa ja tottumista, jotta arkipäiväinen asia tulee tutuksi lenkkeillessä.

Uusivuosi vaihtui Sofilta rennoissa tunnelmissa, vaikka ulkona raketit paukkuivatkin. Kerrostaloon Sofi on tutustellut ja matkustellut hissikyydissä reippaana. Hoitopaikka sijaitsee kuitenkin omakotitalossa ja siellä Sofista on kuoriutunut suorastaan villi tyyppi. Vauhtia riittää ja hoitopaikan uroskoiran kanssa sisäleikit sujuvat jo riehakkaasti. Ulkona Sofi toistaiseksi mieluummin leikkii itsekseen.

Hoitopaikassa vierailevat ihmiset vähän jännittävät, mutta Sofi etenee pikkuhiljaa eteenpäin asian kanssa. Kissat ovat herättäneet Sofin mielenkiinnon ja se tykkää niistä vähän liikaakin. Sofista kissojen takaa-ajo olisi hirveän hauska leikki, kissat eivät ehkä ole asiasta ihan samaa mieltä. Vaikuttaakin siltä, etteivät Sofi ja kissat ole samaan kotiin hyvä yhdistelmä. Sofi etsii kissatonta kotia.

Kesällä Sofi joutui toisen koiran puremaksi ja vatsan alueelle tuli iso reikä, joka operoitiin kiinni. Sofi vaikuttaa hyvin parantuneelta, eikä vatsan alueella ole ilmennyt aristusta vaan vatsarapsutukset ovat oikein tervetulleita. Mukana on uusin kuva Sofin vatsasta, tosin karvaa on kasvanut jo niin paksusti, ettei arpia edes näy enää.

Toistaiseksi Sofi on ollut varsin vaitelias eikä ole haukkunut ollenkaan. Oppivainen, fiksu ja kerrassaan mainio tyttö. Toivottavasti löytyisi se oikea koti ihanalle Soffelle."

9.12.2019
Partanaamainen Sofi on ihastuttanut hoitopaikassaan. Sofia pääsee tapaamaan Kotkan seudulla.

Kotihoidosta kuulumisia:

"Sofi elelee energisen uroskoiran sekä kahden kissan kanssa. Ihan vielä Sofi ei ole innostunut koiraleikkeihin mukaan. Kissat puolestaan ovat olleet kivoja nuuskuteltavia, joiden kanssa voisi vaikka leikkiä. Muutaman kerran Sofi on innostunut kissan perässä juoksentelemaan.

Perheen omat ihmiset (äiti sekä kolme teinilasta) ovat Sofin mielestä ihania. Syliin ja kainaloon sohvalla tullaan usein rapsutuksia hakemaan. Perheen poikaa Sofi toistaiseksi ujostelee, mutta suhtautuu uteliaasti. Vieraisiin ihmisiin Sofin täytyy vielä totutella kauempaa tarkkaillen. Sofilla on sisäsiisteys jo hallussa.

Sofi on innolla lähdössä ulos, antaa laittaa hienosti valjaat päälle ja istuu pyynnöstä odottamaan hihnan laittoa. Sofi on ulkoillut lähinnä metsäpoluilla, jossa on haistellut paljon sekä hieman kirmaillut innoissaan. Toistaiseksi suurempaa kokemusta vastaantulijoista tai katulenkeillä käymisestä ei ole kertynyt. Yksinoleminen on sujunut muiden eläinten kanssa mallikkaasti. Automatkailu on sujunut hyvin, eikä pahoinvointia ole ollut havaittavissa.

Sofin hoitopaikka sijaitsee omakotitalossa rauhallisella seudulla. Sofin toiveissa onkin löytää koti mieluummin leppoisalta alueelta kuin kaupungin keskustasta. Vähän haukkuvana koirana Sofi voisi soveltua kaikkiin asuinmuotoihin omakotitalosta kerrostaloon asti. Rauhallinen koirakaveri, joka näyttäisi esimerkkiä jännittävissä tilanteissa, voisi olla Sofille mieleen. Mikäli olosuhteet ovat sopivat, Sofi saattaisi pärjätä myös ainoanakin koirana. Tulevan kodin tulee olla valmis opettamaan lisää kotikoirantaitoja sekä hellästi rohkaista ja antaa aikaa Sofille ison maailman kohtaamisessa. Tämä suloinen partanaama, jolla on rutkasti rakkautta jaettavana, odottaa kotiehdokkaita Kotkan seudulla."

28.11.2019
Sofi pääsi sijaiskotiin Kotkan seudulle.

1.10.2019
Sofilta testatut anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja babesioosi olivat negatiivisia. 

Sofillä todettiin Dirofilaria repens -tartunta, jota vastaan se aloitti Advocate-lääkityksen.

Viipurin koirat - Sofi 2.10.2019

29.8.2019
Varovainen Sofi etsii ymmärtäväistä ja rauhallista aikuiskotia. Sofin elämä tarhalla on ollut surkeaa, ja surkeammaksi se muuttui kesällä Sofin joutuessa toisen koira puremaksi.

Sofi päätyi Irinan tarhalle viime kesänä, hiukan yli vuosi sitten. Sillä oli vielä pentumainen olemus, mutta mikään ihan pikkupentu Sofi ei enää ollut. Todellinen ikä saattoi olla jossain puolen vuoden kieppeillä, mutta kovin paljon sitä vanhempi Sofi ei ollut. Sofi oli tullessaan todella arka. Ihmisten astuessa aitaukseen se usein luikahti samantien koppiin piiloon ja värjötteli siellä niin kauan kun aitauksessa oli. Kesä meni, tuli syksy ja talvi. Sofi siirrettiin toiseen aitaukseen, kun pentuaitausta tarvittiin uusille pennuille. Sofi jakoi uuden aitauksen useiden nuorten aikuisten urosten ja narttujen kanssa.

Tarhalla Sofi on aina tullut hyvin muiden koirien kanssa toimeen, se on ollut nöyrä ja rähinöitä välttelevä. Näkymättömäksikin voisi Sofia kuvailla.

Pitkän arkailuvaiheen jälkeen Sofi alkoi kuitenkin yllättäen kiinnostua tarhalla vierailevista ihmisistä. Se sai jostain rohkeutta lähestyä vieraita ja tuli varovaisen uteliaasti haistelemaan, ja antoi joskus jopa silittääkin itseään. Kesällä Sofi-rukka joutui toisen koiran puremaksi ja se pääsi tarhalla olevien yhdistysaktiivien kyydillä lääkäriin. Sofin vatsan alueella oli iso reikä, josta erinäistä vatsanpeitettä pursusi ulos. Vaikka kivut olivat varmasti kovat, ei Sofi olisi voinut enää kiltimmin antaa hoitaa ja käsitellä itseään. Eläinlääkärissä liikuttava Sofi haki turvaa ihmisistä ja kapusi syliin. Sofin haava operoitiin ja tyttö matkasi muutaman päivän toipumisen jälkeen takaisin tarhalle. Ei kuitenkaan siihen samaan aitaukseen, vaan pieneen toipilastilaan missä Sofilla on kaverinaan kiltti tyttökoira. 

Sofi on reipastunut yllättävän paljon eikä sitä enää tunnista samaksi arkajalaksi. Toki se on edelleen varovainen eikä arkuus ole täysin siitä kaikonnut, mutta nykyään vieraita tullaan vastaan jo häntä iloisesti heiluen. Sofi on päässyt useamman kerran hihnakävelyllekin, mutta vielä on ulkona paljon asioita mitkä pientä Sofia jännittävät. Sofi kaipaisi itselleen ymmärtävistä ja rauhallista aikuiskotia. Lapsiperheen koira Sofi ei ole. Reipas ja kiltti koirakaveri olisi aralle Sofille varmasti suuri tuki ja turva, joten Sofi ei myöskään halua muuttaa ainoaksi koiraksi. Sofi tarvitsee rauhallisen asuinympäristön, kaupunkikoira-ainesta tytössä ei ole. Sofin tulevan omistajan on tärkeää ymmärtää, että Sofi tulee tarvitsemaan paljon aikaa ja kärsivällisyyttä. Vaikka osaavissa ja ymmärtäväisissä käsissä Sofi kenties tulee reipastumaan paljon, varovaisuus tuskin kokonaan katoaa siitä vaan se tulee olemaan aina osa Sofin luonnetta.

Arkuudestaan huolimatta Sofi on äärettömän kiltti tyttö, joka hakeutuu omaehtoisesti yhä enemmän ihmisten luokse. Kunpa Sofin tarhaelämälle tulisi vihdoin päätös ja surkeista ajoista huolimatta Sofin tarinalla olisi vielä onnellinen loppu.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.