Saloma

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 4/2017
Sijainti: Lahden seutu, Suomi

4.7.2020
Saloma sai kodin Hämeenlinnasta.

24.5.2020
Ihastuttava kettutyttö Saloma on harjoitellut parin kuukauden ajan kotikoiran taitoja. Salomaa pääsee sovitusti tapaamaan Lahden seudulle.

Saloman kotihoitopaikka sijaitsee maaseudun rauhassa ja seuranaan Salomalla on useita koirakavereita. Saloma tulee hyvin toimeen muiden hoitopaikan koirien kanssa, mutta se viihtyisi paremmin pienemmässä laumassa. Usein Saloma seuraa vierestä koirakavereiden leikkejä, mutta joskus se intoutuu leikkiin mukaan. Kotihoitaja kuvailee Salomaa ihanaksi, tasapainoiseksi, herkäksi, muttei araksi koiraksi. Se on tyyni, mutta itsevarma koiralaumassa.

Saloma päätyi tarhalle pikkupentuna ja odotti siellä 2,5 vuotta ennen kuin onni osui kohdalle. Saloma on kuitenkin sopeutunut hyvin kotikoiran elämään. Saloma on oppinut nopeasti kotihoitopaikan rutiinit ja lenkkeily maalaismaisemissa sujuu rauhallisesti. Saloma on leimautunut kotihoitajaansa ja se on iloisena vastassa töistä kotiin saapuvaa hoitajaa. Saloma nauttii tutun ihmisen huomiosta ja rapsutuksista. Hoitotoimenpiteitä sen kanssa on harjoiteltu ja harjaus ja korvien puhdistus sujuvat nätisti. Kynsien leikkuu sekä autossa matkustaminen ovat vielä jännittäviä asioita, joita pikkuhiljaa harjoitellaan. Sisäsiisteys on hyvällä mallilla.

Saloma on tavannut muutamia vieraita ihmisiä, niitä se seuraa sivusta muttei rohkene lähestyä rapsutusetäisyydelle. Lapsia Saloma ei ole tavannut. Saloma ei turhia hauku eikä se osallistu muun lauman mukana ryhmähaukuntaan, kun jotain poikkeuksellista kuuluu. Hektinen kaupunkiympäristö ei kuitenkaan ole tarhalla varttuneelle Salomalle sopiva asuinympäristö, ja herkkä Saloma etsii kotia rauhalliselta alueelta. Saloman toivomuksena on myös kiva koirakaveri odottamassa uudessa kodissa, joka tukee hyvin alkanutta kotikoiran elämää eikä sitä luovuteta ainoaksi koiraksi.

Viipurin koirat - Saloma kotihoidossa 6/2020

Viipurin koirat - Saloma kotihoidossa, toukokuu 2020

12.3.2020
Lähes 2,5 vuotta Saloma odotti tarhalla, kunnes vihdoin tuli sen vuoro. Saloma jatkaa oman kodin etsintää Suomessa hoitopaikassaan.

28.2.2020
Jos riemuun voisi pökertyä, Saloma pökertyisi joka kerta, kun se pääsee ihmisen lähelle.

Aiemmin vähän varautuneesta tytöstä on säännöllisten ihmiskontaktien myötä löytynyt kroonisesti riemukas koira, joka ei saa tarpeekseen läheisyydestä. Saloma rakastaa ihmistä niin avoimesti ja varauksetta, että vierailijaa alkaa melkein itkettämään. Se pomppii ja hyppelee ja hyppää ihmistä vasten vain saadakseen olla edes hiukan lähempänä. Kun se sitten pääsee aktiivien kanssa vielä lenkillekin, se on hetken täydellisen onnellinen. Lenkilläkin se turvautuu jännittäessään ihmiseen, mikä on tietysti hyvä asia sopeutumisen kannalta. Yksinolon harjoitteluun tulee Saloman kanssa varmuuden vuoksi panostaa, jottei tämä ihmisrakas kultainen koiratyttö hätäänny yksin jäädessään. Mistä löytyisi ihanalle ja iloiselle Salomalle oma, loppuelämän koti?

16.1.2020
Kaunis kultaturkkinen Saloma on päässyt nyt muutaman kerran lenkille ja se on tehnyt sille selvästi hyvää.

Se alkoi olemaan tarhalla jo aika arka, mutta säännölliset sosiaaliset kontaktit ja poispääsy häkistä ovat auttaneet Saloman taas hyvälle tielle. Olisikin todella tärkeää, että se pääsisi kotiinsa mahdollisimman nopeasti, jotta hyvä suunta jatkuisi ja Saloma saisi edelleenkin ihmisistä ja ulkoilusta positiivisia kokemuksia. Saloma viihtyy erinomaisesti ihmisen lähellä ja se mielellään pussailee rapsutusten lomassa. Se tulee kuitenkin vaatimaan kodilta aikaa, kärsivällisyyttä ja johdonmukaisuutta, mutta siitä saa varmasti erinomaisen ystävän, jolla on paljon annettavaa ihmiselleen.

5.1.2019
Tarhan ulkopuolelle suuntautuvat kävelyt ovat Salomalle jo tuttuja ja jännittämisen sijaan se liikkuu ja leikkii vapautuneesti. Katso video:

Viipurin koirat - Saloma 8.12.2019

9.11.2019
Saloma testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanisHepatozoon canis ja leishmanioosi. Myös Saloman rabiesrokotusvasta-ainetaso mitattiin ja taso ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta.

14.10.2019
Saloma on reipastunut ja se on päässyt totuttelemaan tarhan ulkopuoliseen elämään hihnakävelyjen merkeissä. Katso uusi video Saloman ulkoiluhetkestä:

Viipurin koirat - Saloma 13.10.2019

15.8.2019
Reippaasta pennusta on kasvanut ujo aikuinen. Se on tyypillinen tarina tarhakoiralle ja niin harmillisesti on käynyt myös ihanalle Salomalle.

Pitkään Saloma jaksoi olla aina iloinen, reipas ja ilahtunut tarhavieraista. Pitkään se juoksi aina vastaan ja halusi kainaloon rapsuteltavaksi. Lähes huomaamatta aika alkoi kuitenkin jättää siihen jälkensä, vaikka usein vierailemmekin seurustelemassa sen kanssa. Se alkoi muuttua varovaisemmaksi, ei enää tullutkaan samalla lailla siliteltäväksi. Nyt Saloma on muuttunut jo harmillisen araksi, eikä enää anna koskea. Se on todella surullista, sillä olisimme toivoneet sympaattiselle Salomalle niin paljon onnellisempaa elämää kuin vuodet tarhalla.

Saloma hakee namit kädestä ja jää pyörimään lähelle, mutta rapsutukset ovat sille jo liian jännittävä asia. Mahdollisesti sen varovaisuuteen ovat syynä myös sen aitauskaverit, jotka kaikki muut ovat arkoja. Kun muut väistävät ihmisiä, on Salomakin alkanut varoa.

Saloma etsii ymmärtäväistä omistajaa ja kotia, joka sijaitsee rauhallisella alueella. Reipas koirakaveri olisi oltava myös odottamassa. Saloma tulee vaatimaan aikaa, jotta se tottuu ja reipastuu. Enää se tuskin palaa yhtä reippaaksi kuin oli pentuna, mutta uskomme silti, että sen kuoren alla asuu paljon reippaampi Saloma kuin mitä se tarhalla itsestään näyttää. Se vain tarvitsisi sen yhden onnekkaan mahdollisuuden päästä omaan kotiin.

Jos harkitset kodin tarjoamista Salomalle, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

Viipurin koirat - Saloma 13.8.2019

16.8.2017
Kaunis punaruskea Saloma kuikuilee ympärillä pyöriviä ihmisiä korvat höröllä. Hellyttävä Saloma on oikein reipas ja ihmisrakas pentu.

Siskokset Saloma ja Salsa hylättiin kesällä Irinan tarhalle. Tarkempaa tietoa tyttöjen menneisyydestä meillä ei ole, mutta kunnes oma koti löytyy joutuvat Saloma ja Salsa tyytymään vaatimattomaan majoitukseen koiratarhalla.

Saloma on iloinen ja luottavainen pentu. Se ei tuumi turhia kun ihmisiä on näköpiirissä. Päinvastoin, Saloma heiluttaa innoissaan häntäänsä verkon takana kun kuraisista pikkupennuista koostuva vastaanottokomitea valmistautuu vieraiden saapumiseen. Ihmisrakas Saloma tepsuttelee päättäväisesti luokse ja tyttö pääseekin ensimmäisten joukossa syliin kuvattavaksi ja rapsuteltavaksi.

Saloma ei näytä tietävän mitään parempaa kuin ihmisten kanssa seurustelu ja läheisyys. Tarhaoloissa ihmisseuraa on kuitenkin valitettavan vähän tarjolla, ja se onkin kovin kurjaa ihmisrakkaalle pennulle. Oma koti on Saloman suurin unelma, missä rakkautta, leikkejä ja huolenpitoa on riittämiin.

Saloma ei ole milloinkaan asunut sisätiloissa kotikoirana eikä se tiedä että elämä voi olla muutakin kuin ankeassa ulkotarhassa pyörimistä päivästä toiseen. Vielä Saloman päivät täyttyvät leikeistä muiden pentujen kanssa, mutta ilmojen kylmetessä ja pakkasten saapuessa on tosi kyseessä. Kodin tarjoamista Salomalle, kuten mille tahansa muullekin eläimelle, on huolellisesti harkittava ja omia resursseja pohdittava. Mihin oma jaksaminen ja aika riittävät? Omaan kotiin muuton yhteydessä Saloma kohtaa paljon uusia ja jännittäviä asioita ja tarvitsee tukea ja ymmärrystä. Mikäli olet varma päätöksestäsi ja sinusta tuntuu että olet oikea ihminen Salomalle, odottaa tyttö malttamattomana hakemustasi!

Viipurin koirat - Saloma 19.8.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.