Bella

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: jäänee pienehköksi keskikokoiseksi
Syntymäaika: 6/2019

1.3.2020
Bella sai kodin Vantaalta.

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Bellan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

7.1.2020
Voi pikkuruista Bellaa. Se hylättiin tarhalle kodista eikä meinaa oikein pärjätä tarhalla. Huomaisipa joku pian ihanan Bellan.

Bella on arviolta noin 6-7 kuukauden ikäinen, iloinen ja ihmisrakas pentu. Venäläinen perhe löysi sen pikkupentuna datsalta eli kesämökkialueelta ja otti omakseen. Tiedossamme ei ole kuinka kauan Bella sai perheen luona asua, mutta omistajat eivät olleet kovin sitoutuneita tyttöönsä vaan hylkäsivät sen loppuvuodesta Irinan tarhalle. Syynkin he ilmoittivat suoraan: tämä pentu syö kenkiä. Joutuminen tarhalle on ollut Bellalle järkytys ja kurjuutta lisää se, että Bella on joutunut aitauksessaan useamman toisen koiran kiusaamaksi. 

Bella pääsee kokeilemaan hihnassa kävelyä ja sehän sujuu ihan mallikkaasti. Tietysti mukaan mahtuu innokkaita pentumaisia pomppuja sinne tänne, mutta hihna ei ole Bellalle pelottava asia, joka saisi sen kipsaantumaan paikoilleen. Muut lähistöllä jaloittelevat koirat ovat nekin Bellan mielestä kovin kiinnostavia ja tyttö temmeltäisi mieluusti niitä kaikkia tapaamaan. Kylmä tihkusade ja kova tuuli tekevät säästä todella kurjan, ja Bella nosteleekin kylmettyneitä etujalkojaan vuorotellen ilmaan. Sylissä se istuu nätisti ja vaikuttaa tottuneelta ihmisten käsittelyyn. Aitauksessa Bella hakee paljon turvaa ihmisistä ja haluaisi kivuta aina vain uudelleen ja uudelleen syliin. Syykin selviää pian, sillä toiset koirat härkkivät ja kiusaavat Bellaa ajaen sen pois koppiin.

Bella on hyvin siro ja pienehkö tyttö, joka tuskin kovin suurta kasvupyrähdystä enää ottaa. Bella taitaakin jäädä oikein passelin kokoiseksi neidoksi, joka tarvittaessa kulkee myös kätevästi sylissä. Emme tiedä, millaisessa kodissa ja ympäristössä Bella on elänyt ennen tarhalle joutumistaan, mutta todennäköisesti se on kuitenkin nähnyt ja kokenut enemmän kuin moni muu tarhalla pienestä saakka asunut pentu. Voi olla, että sisäsiisteyttä ja yksin olemista Bellan kanssa täytyy vielä harjoitella. Hihnassa Bella on tepsuttanut aiemminkin, mutta sekin vaatinee vielä hienosäätöä. Bella vaikuttaa reippaalta, uteliaalta ja ihmisrakkaalta tyypiltä, joten asuinympäristön ja -muodon suhteen ei ole niin tarkkoja kriteereitä. Kaikkein tärkeintä on, että koti on sitoutunut Bellaan ja valmis satsaamaan tytön sopeuttamiseen. Muuten niin kauniilla Bellalla on harmillisesti kiillevauriota hampaissaan, joten tulevan omistajan on oltava valmis putsauttamaan hampaat tohtorin vastaanotolla ja muutenkin huolehtimaan hampaiden säännöllisestä puhdistamisesta kotona. 

Viipurin koirat - Bella 3.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.