Eva

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suurehko keskikokoinen (n. 60 cm, 30 kg)
Syntymäaika: 10/2018
Sijainti: Olgan tarha, Viipuri

24.9.2020
Eva muutti omaan kotiin Kokemäelle.

27.5.2020
Evalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

2.3.2020
Mikä ihana ja hellyydenkipeä partanaama! Eva pelastettiin vuoden alussa kadulta, kun toiset irrallaan olevat koirat hyökkäilivät sen kimppuun.

Ystävällisen oloinen Eva tulee oitis tekemään tuttavuutta, kun vieraat astuvat sisään Olgan portista. Eva ei ujostele eikä arkaile vaan puskee päätänsä kissamaiseen tapaan jalkoihin ja jää vierelle nojailemaan. Pian isot tassut nousevat vasten rintaa, kun tyttö painautuu vasten kasvoja pusuja antamaan. Eva pääsee mukanamme hihnalenkille ja tekee selväksi, että hihnassa on kuljettu ennenkin. Eva kulkee varsin rauhallisesti tienposkia haistellen eikä välitä ohi ajavista autoista, jotka huristelevat rauhaisaa pikkutietä. Vastaan kävelevälle ja rähjäävälle koiralle Eva mörähtelee, mutta jatkaa kuitenkin nätisti matkaa kanssamme. Vaikka ympäristö tarjoaa kaikkea mielenkiintoista, tassuttaa Eva hienosti silti kutsusta aina luoksemme ja painautuu jalkoihin nojaamaan. 

Olga ei kehuja säästele puhuessaan Evasta eikä se yllätä. Eva tulee hienosti toimeen Olgan kirjavan koirajoukon kanssa, myös kissojen. Vaikka Eva ei miltään rasavilliltä riekkujalta vaikutakaan, on siinä selvästi kunnon ripaus normaalia nuoren koiran intoa ja leikkisyyttä. Olga kertoo, että pentujen kanssa leikit saattavat välillä äityä hurjiksikin, mutta Eva kyllä uskoo kun on aika rauhoittua. Eva saa asua Olgalla sisällä eikä ole tehnyt siellä ainakaan toistaiseksi tuhoja.

Olgan mukaan on selvää, että Eva on asunut kodissa aiemmin. Ja taitaa asian laita niin ollakin. Eva vaikuttaa hyvin ihmisrakkaalta, se suorastaan janoaa hellyyttä ja läheisyyttä. Hihnassa kävelykin sujuu mallikkaasti. Joku on selvästi joskus rakastanut tätä tyttöä ja pitänyt siitä huolta, mutta tuntemattomasta syystä Eva on päätynyt kadulle. Evasta oli ilmoitus venäläisessä sosiaalisessa mediassa, mutta ainakaan toistaiseksi kukaan ei ole kysellyt sen perään. Eva vietiin viime kuussa Viipurin Koirien aktiivien toimesta eläinlääkäriin steriloitavaksi ja samalla sen puremahaavoja hoidettiin. Eva matkusti hienosti autossa ja käyttäytyi muutenkin mallikelpoisesti koko lääkärireissun ajan.

Reippaan Evan voisi kuvitella sopeutuvan niin maalle kuin kaupunkiinkin. Eva saattaisi pärjätä hyvin myös kodin ainoana koirana, kunhan yksinolotreeneihin ollaan valmiita panostamaan.

Eva on pian valmis oman kodin valloitukseen - ja kotihan näin valloittavalle ja ihanalle tytölle kyllä löytyy, vai mitä?

Viipurin koirat - Eva 28.2.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.