Anri

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö (n. 35-40 cm, 14 kg)
Syntymäaika: 2014
Sijainti: Jyväskylä, Suomi

7.3.2020
Anri löysi uuden kodin.

3.3.2020
Anrilla on kotiehdokas eikä siitä oteta tällä hetkellä kyselyitä vastaan.

26.2.2020
Suloinen Anri on elellyt kotikoirana Suomessa jo lähes 4 vuotta, mutta omistajan terveysongelmien vuoksi Anrille on nyt etsittävä uusi koti.

Anri, nykyiseltä nimeltään Ani, on noin 5-vuotias pienikokoinen tyttönen, joka on viettänyt suurimman osan elämästään Suomessa kodissa. Luonteeltaan Ani on hyvin lempeä, herkkä ja rauhallinen. Ani suhtautuu ihmisiin ystävällisesti, mutta on hieman varautunut alkuun vieraita kohtaan. Etenkin äänekkäät ja suorat lähestymiset jännittävät, Ani tutustuu uusiin tuttavuuksiin mieluiten rauhassa ajan kanssa.

Suomeen saavuttuaan Ani pelkäsi kovasti erilaisia ääniä ja tilanteita, mutta on nyt jo tottunut kerrostaloelämään rauhallisessa ympäristössä. Ani on sisäsiisti eikä se hauku turhia. Ovikelloon Ani reagoi haukulla, mutta lopettaa jos tulija on tuttu. Ani on tottunut asumaan ainoana koirana eikä sillä ole eroahdistusta. Hihnassa Ani kävelee nätisti ja vieraiden koirien ohitukset ja kohtaamiset sujuvat varsin tyylikkäästi. Ani ei hauku eikä muutenkaan ota aktiivisesti kontaktia vastaantulijoihin. Jotkut vieraat koirat voivat jännittää Ania.

Ani on herkkä tyttö, ja se säpsyy edelleen jonkin verran kovia ääniä. Myös tuttujen ihmisten äkkinäiset liikkeet ja tahattomat kädenheilautukset voivat saada Anin painautumaan maahan. Ani etsii kotia rauhalliselta alueelta, asuinmuodolla ei ole niin väliä. Tuttujen koirakavereiden kanssa Ani on tullut hyvin toimeen, joten tulevassa kodissa voisi Ania myös odottaa kaveri.

Ani etsii kotia aikuisperheestä. Lapsia tämä varovainen tyttö on kohdannut, mutta pelkää niitä. 

Anilla on tällä hetkellä hiukan ylipainoa, ja sillä olisi varaa muutaman kilon painonpudotukseen. Ani on matkustellut silloin tällöin autossa, mutta tutuimmaksi kulkuneuvoksi on muodostunut juna, missä Ani matkustaa sujuvaksi.

Herkkä ja hieman varovainen, mutta tutustuttuaan kovin sydämellinen ja ihana Ani odottaa uutta kotia Jyväskylässä.

Pitkään Suomessa asuneen kodinvaihtajakoiran adoptiomaksu on 250 €.

12.5.2016
Anrin odotus päättyi ja oma koti löytyi.

12.2.2016
Ihastuttava Anri suhtautuu ihmisiin todella ystävällisesti ja kun sen kanssa on hetki seurusteltu, ei pienen tytön rakkaudella ole rajoja.

Anri on nuori koira, ja se on arvioitu noin reilun vuoden ikäiseksi. Tarkkaa ikää ei kuitenkaan tiedä kukaan, joten vuosia voi todellisuudessa olla enemmän tai vähemmän. Kooltaan Anri on pienehkö ja painoa sillä lienee korkeintaan 10 kilon verran. Tällä hetkellä Anrin turkki on huovuttunut ja rastoittunut, ja se kaipaisi sekä shampoota että saksia, ja jatkossa säännöllistä harjausta.

Anrin taustasta tiedetään sen verran, että se saapui Irinan tarhalle Viipuriin Lipetskin alueelta, missä sikäläinen koiratarha kamppaili ylikansoitusongelman parissa. Mikään katujen kasvatti tyttönen tuskin on, vaikka sillä ei nyt olekaan kotia. Ihmisistä Anri pitää kovasti, joten sillä on joskus voinut olla koti, mutta syystä tai toisesta se on joutunut kodittomaksi. Tulevan omistajan on hyvä varautua totuttamaan Anria rauhallisesti opastaen kotikoiran maailmaan. Kunhan tytön turkki hoidetaan kuntoon, paljastuu alta varmasti suloinen pieni kaunotar. Anrin suurin toive olisi löytää pikaisesti oma rakastava koti, jossa siitä ollaan valmiita huolehtimaan sen elämän loppuun saakka.

Eteläisen alkuperän vuoksi Anrille on teetetty Viipurissa Snap 4Dx plus -tautitesti, johon sisältyi seuraavat testit: sydänmato, erlichia canis & erlichia ewingii, borrelioosi ja anaplasma phagocytophilum & anaplasma platys. Testit olivat puhtaat ja Anri onkin valmis valloittamaan Suomen ja suomalaisten sydämet.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.