Sirius

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 7/2019

12.4.2020
Siriuksen kuulumisia omasta kodista:

"Sirius muutti meille helmikuun alussa. Ensimmäinen yö oli kaikille uneton ja jännittävä, mutta seuraavana päivänä jo leikittiin. Siriusta odotti kotona Viipurin Koirien kautta meille muuttanut  vauhdikas Selma ja rauhallinen vanhempi koiramme Rihanna. 

Sirius vaikuttaa tasapainoiselta koiralta, joka lähestyy ihmisiä ystävällisesti. Muiden koirien kanssa poika on tullut hyvin toimeen, tosin vauhti ja koko suhteessa kehonhallintaan on vielä hakusessa. Alkuaikojen epävarmuus uusiin paikkoihin ja autolla matkustamiseen alkaa väistyä uteliaisuuden ja varmuuden tieltä.

Sirius aloitti pentukoulun pienryhmässä, ja malttaa keskittyä mukavasti ohjaajaan muiden touhutessa samalla kentällä. 

Pentumainen käytös niin tuolin maistelussa kuin pöytätasoille kurkotellessakin kuuluu asiaan, herra myös tykkää sisustaa vaatekasoja lattialle ja muutamiin on nakerrettu pieniä reikiäkin.

Vietämme paljon aikaa luonnossa liikkuen, ja myös Siriuksesta on tulossa pieni retkeilijä. Hän seuraa mielellään taivaalla lentäviä lintuja ja lentokoneita ja pyrkii aina veteen kahlailemaan. Automatkat nukutaan Selman kanssa kylki kyljessä. 

Sirius on tuonut jo nyt iloa laumamme. Hän kunnioittaa iäkkäämpää terrieriämme, joka lähteekin välillä leikkiin mukaan. Nuorempi Selma sai painikaverin, ja on hieman aikuistunut Siriuksen myötä. 

Tähtitaivaan kirkkain tähti Sirius kiiltävine turkkeineen ja isoine tassuineen on lumonnut meidät kaikki. "

3.2.2020
Sirius sai kodin Järvenpäästä.

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Siriuksen rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Katso video näytteenotosta: 

Sirius - näytteenotto rabiesvasta-ainetestiä varten 16.1.2020

16.12.2019
Sirius testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

27.11.2019
Yhdistysväki oli sattumoisin paikalla, kun Irinan tarhan pihaan karautti auto mistä ojennettiin ulos hämmentynyt pentu, rokotusvihko ja ruokapussukka. 

Ja niin oli pienen Siriuksen tarhaelämä alkanut. Sirius on ihmisrakas ja ystävällinen pentu, jonka hassusti lerpattavat suuret korvat tekevät siitä varsin suloisen ilmestyksen. Ja suloinen on luonnekin. Se suhtautuu vieraisiin luottavaisesti ja kovin mielellään istuu rapsuteltavana ja hellittävänä. Sirius jakaa saman aitauksen useamman muun pennun kanssa ja vaikuttaa tulevan niiden kanssa hyvin juttuun. Tarhaympäristö vielä hämmentää poikaa. Sirius ei voi käsittää, mitä on juuri tapahtunut. Minne katosivat ympäriltä tutut ihmiset ja koti? Miksi elämä jatkuu yhtäkkiä yli 200 koiran keskellä ilman ihmisseuraa? Ei ihme, että Siriusta vähän meinaa jännittää ympärillä kuuluva haukkukuoro, sillä mitään vastaavaa se tuskin on elämässään aiemmin vielä kokenut. Voi poikapoloa.

Vaikuttaa siltä, että luottavaisesta ja iloisesta Siriuksesta on edellisessä elämässä pidetty ihan hyvää huolta. Ihan on jopa virallinen rokotusvihko pojalle hommattu. Mysteeriksi jää, miksi Siriuksesta lopulta haluttiin luopua, mutta kadulle heittämisen sijaan poika tuotiin kuitenkin edes tarhalle. Oma koti on tällä pojalla kaikkein kirkkaimpana toiveena, se on selvä. Emme kuitenkaan tiedä, millaisissa oloissa Sirius on ennen tarhalle joutumistaan elänyt ja mitä kotikoirantaitoja sille on opetettu - vai onko niitä opetettu ollenkaan. Tulevan omistajan kannattaakin varautua perustaitojen, kuten sisäsiisteyden, yksin olemisen ja hihnassa kulkemisen harjoitteluun.

Viipurin koirat - Sirius 21.11.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.