Endi

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2020

21.11.2020
Endi matkusti omaan kotiin Varkauteen.

13.11.2020
Endistä ei oteta enempää kyselyitä vastaan.

10.11.2020
Sympaattinen Endi pääsi Suomeen etsimään omaa kotia.

Ensivaikutelma Endistä on varsin mukava: se suhtautuu avoimesti uusiin ihmisiin, kulkee tottuneesti hihnassa, ei säiky autoja ja tulee hyvin toimeen hoitopaikan vanhempien koirien sekä kissojen kanssa. 

3.11.2020
Suloinen Endi etsii kotia rauhallisesta ympäristöstä, missä sitä odottaisi mukava koirakaveri.

Sisarukset Endi, Eric ja Emma päätyivät Snezhannan tarhalle elokuussa. Tarhalle ne pääsivät liikkuvan sterilointiklinikan kyydillä, joka ei vielä parikuisia pentuja leikannut. Endiä Snezhanna kuvailee reippaaksi ja ihmisrakkaaksi pennuksi, joka on luonteeltaan veljeään Ericiä varovaisempi, mutta ei kuitenkaan arka. 

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.