Aatto

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2019
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

24.9.2020
Aatto sai kodin Nurmeksesta.

12.8.2020
Koska Aaton tautitesteistä on kulunut aikaa, kaikki testit uusittiin. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis.

1.6.2020
Aatto kastroitiin Viipurin Koirien tuella.

12.3.2020
Aaton rabiesrokotusvasta-ainetaso mitattiin ja taso ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. 

19.2.2020
Aatto testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Aaton testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) sekä Mycoplasma haemocanis.

7.2.2020
Voi että miten suloinen Aatto on, ihana pieni pusutteleva ketunpoika! Aatto pääsi harjoittelemaan ensimmäistä kertaa hihnakävelyä, joka sujui vauhdikkaissa ja iloisissa merkeissä.

Aatto on aitauksensa laihin. Todennäköisesti Aatolla on siis vaikeuksia pitää puoliaan ruoka-aikana, ja toivommekin kovasti että pieni laiheliini pääsisi pian omaan kotiin missä pääsisi syömään vatsansa täyteen joka päivä.

Viipurin koirat - Aatto 31.1.2020

30.12.2019
Suloinen Aatto on sympaattinen pentu. Välillä sitä vähän ujostuttaa uudet ihmiset, mutta kun ujous on voitettu, tulee Aatto nopeasti lipaisemaan pusun poskelle.

Loppuvuodesta Irinan tarhalle päätyi iso pentujoukko Kamenkan kylästä. Pennut ovat kaikki vähän eri paria, mutta silti se saattavat olla samaa pentuetta. Niin tai näin, iloisia ja hauskoja pentuja ne ovat kaikki, taattua A-luokkaa: AnteroAnttiAattoAsmoAarneAikkuAila sekä Annikki.

Aatto on kovin kaunis pentu. Sen suuret, tummat silmät katsovat tarkkaan tulijoita, ja samaan aikaan häntä alkaa jo vispata. Kun aitaukseen astuu voi Aattoa pienen hetken vähän ujostuttaa, mutta jo lyhyen tuumailun jälkeen se tulee hyppäämään vasten ja kaipaa seuraa. Ja saapa Aatolta myös pusun poskelle, jos vain istahtaa tarpeeksi alas!

Sylissä oleminen oli Aatosta kovin jännittävää, mutta rauhallisesti Aatto selvisi siitäkin. Kun se pääsi taas aitaukseen juoksentelemaan, tuli se saman tien hyppimään taas vasten. Ei se sylissä oleminen niin kamalaa tainnut siitä ollakaan. Aatto tulee hienosti toimeen aitauksen muiden pentujen kanssa. Peuhaaminen yhdessä onkin sen mielestä melkoisen hauskaa!

Emme tiedä, missä Aatto ja muu A-tiimi on kasvanut aivan pienimmän pentuaikansa. Emme siis tiedä, ovatko ne nähneet maailmaa juuri yhtään. Ne ovat sosiaalistuneet ihmisiin, mutta välttämättä eivät mihinkään muuhun. Uudessa kodissa tulee siis varautua siihen, että pentuja ujostuttaa aluksi monikin asia. Rauhallisella totuttamisella ne sopeutuvat ja tottuvat vielä moniin asioihin, mutta kaikki se on tärkeää tehdä pennun ehdoilla ja tahdissa.

Siitä olemme täysin varmoja, että näillä pennuilla ei ole mitään käsitystä kotikoirien perustaidoista: ne eivät tiedä, millaista on jäädä yksin kotiin, miten hihnassa tulisi kulkea tai mitä sisäsiisteys tarkoittaa. Ne eivät tiedä, että suurin osa ihmisistä on kivoja ja että on normaalia, että kotiin tulee vieraita ihmisiä kylään. Ne eivät ole välttämättä koskaan tavanneet lapsia ja voivatkin siksi aluksi ihmetellä, että mitä nämä mini-ihmiset ovat. Mutta jos olet valmis panostamaan yhden tällaisen ihanan pennun kotiuttamiseen ja näyttämään sille, että maailma on täynnä ihania asioita, olet sille pennulle kullanarvoinen!

Viipurin koirat - Aatto 14.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.