Nero

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 4/2019

8.1.2020
Nero sai kodin Hyvinkäältä.

20.12.2019
Reipas ja komea Nero muutti sijaiskotiin Tampereen seudulle odottamaan oman ihmisen löytymistä.

13.12.2019
Viipurin Koirat testasi Neron rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa koiraa tartunnalta.

6.12.2019
Nero testattiin oman kodin toivossa kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanisHepatozoon canis ja leishmanioosi.

2.11.2019
Iloinen Nero on vauhdikas ja ihmisrakas poika! Se lähtee reippaasti hihnalenkille mukaan tutustumaan tarhaa ympäröiviin alueisiin.

Kesällä Irinan tarhalle päätyi ihana Nadja-emo pentujensa kanssa. Nyt pennuista jäljellä olevat ovat valmiita etsimään omia kotejaan Suomesta. Nero ja sen siskot Nina ja Nellie ovat kaikki hyvin iloisia ja ihmisrakkaita pentuja. Riesu-veli on jo löytänyt kodin Suomesta.

Kaksi tassua pomppaa saman tien jalkaa vasten: Nero tulee vauhdikkaasti tervehtimään eikä meinaa innostukseltaan pysyä nahoissaan. Ihmisiä, vihdoin, minun luonani! Tarhaoloissa ihmisten seura on pennuillekin aina kovin rajallista, ja siksi ne innostuvat aivan pohjattomasti, kun jollain on pienikin hetki aikaa vietettäväksi juuri niiden kanssa.

Nero on siis hyvin avoin, iloinen ja reipas poika. Se on sosiaalinen kaveri niin ihmisten kuin toisten pentujenkin suhteen. Ehkä sitä voisi kuvailla pieneksi partiopojaksi, joka on heti paikalla kysymässä, että voinko jotenkin olla avuksi? Nero ei tällä hetkellä taida tietää maailmassa mitään ihanampaa asiaa kuin ihmiset, mikä on sen tulevaisuuden eli kodin löytymisen kannalta tietysti ihan positiivinen asia.

Nerosta kasvaa aikuisena keskikokoinen poika. Koska se on kohtuullisen vilkas vesseli, ei tapakasvatusta sovi unohtaa. Nyt Nero on päässyt harjoittelemaan hihnassa kävelemistä useamman kerran ja se sujuukin tutussa ympäristössä jo mainiosti. Silti kaikki muut kotikoiran tavat ovat sille vielä aivan täysin tuntemattomia, joten työsarkaa sen kaiken uuden opettamisessa tulee riittämään. Mutta sehän koiranpennun omistamisessa on yksi parhaita asioita, kun löytää uuden ystävänsä kanssa yhteisen sävelen, eikö niin?

Sisarusten emo Nadja on selkeästi saksanpaimenkoiratyyppinen koira. Samoin näistä sisaruksista on nähtävissä, että saksanpaimenkoira lienee niidenkin perimässä vahvasti edustettuna. Se tarkoittaa sitä, että aktiivinen elämäntyyli ja kaikenlainen harrastaminen on varmasti niiden mieleen. Vaikka kainalossa köllöttelyäkin tarvitaan, niin pelkkä sohvalta kadulle pissille ja sitten takaisin sisälle ei tule näille riittämään ohjelmaksi. Mutta riittävällä määrällä liikuntaa ja sopivalla ripauksella muuta ohjelmaa lisänä tulee näistä varmasti loistavia koiraystäviä uusille omistajilleen.

Viipurin koirat - Nero 30.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.