Päkä

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 10/2017
Tautitestattu: 11/2019
Sijainti: Helsinki, Suomi

1.6.2020
Päkä löysi kodin hoitopaikastaan Helsingistä.

13.5.2020
Päkästä ei oteta uusia hakemuksia vastaan.

25.4.2020
Hurmaava Päkä on arviolta n. 2,5-vuotias tyttö, joka on saanut tutustua kotikoiran elämään hoitopaikassaan Helsingissä kuuden viikon verran.

Päkä on sopeutunut hyvin eloon perheessä, mihin kuuluu kahden aikuisen lisäksi teini-ikäinen poika sekä alakouluikäinen tyttö. Päkä on kovin hellyydenkipeä koira, joka hakeutuu mielellään aikuisten rapsuteltavaksi. Nuorinta lasta Päkä hieman arastelee, joten Päkälle etsitään kotia missä ei ole pieniä lapsia. Vieraisiin ihmisiin Päkä on suhtautunut ystävällisesti ikään ja sukupuoleen katsomatta.

Päkälle etsitään kotia rivi- tai omakotitalosta. Rauhallinen kerrostalo voisi myös olla mahdollinen. Päkä ei ole mikään louskuttaja, mutta sillä on kumea ja kantava ääni, jolla se kommentoi joitain talon ulkopuolelta kuuluvia outoja ääniä. Päkä on hoidossa omakotitalossa eikä kerrostaloasumisesta ja esimerkiksi rapun ääniin reagoimisesta ole tietoa. Turhan ronkeli asuinalueen sijainnista Päkä ei ole, mutta vilkkaimmat keskusta-alueet eivät ole sitä varten. Taajama ja maaseutu sopii paremmin Päkälle.

Päkä on innokas lenkkeilijä, josta saisi varmasti kivan kaverin ulkoiluun. Ohi huristelevat kulkuneuvot tai kanssaliikkujat koirineen eivät Päkää hetkauta, tosin Päkä haluaisi kovasti tervehtiä ystävällisesti vieraita koiria.

Päkä on sisäsiisti. Yksinolot koirakavereiden kesken sujuvat hyvin. Koska Päkä elää monikoirataloudessa, emme osaa varmuudella sanoa kuinka se pärjäisi ainoana koirana. Päkä saattaisi kuitenkin pärjätä ilman lajitoveriakin, kunhan yksinolotreeneihin ollaan valmiita panostamaan.

Tutustumisen jälkeen Päkä on tullut hyvin toimeen hoitopaikan vanhemman uroksen ja nuoren nartun kanssa. Vanhuskoirien kaveriksi Päkästä ei oikein ole, mutta toisten aikuisten ja pentujen kanssa Päkä varmasti pärjäisi hyvin. Kissoihin Päkä pääsi tutustumaan jo tarhalla, ja suhtautuu hyvin hoitopaikassakin asuvaan maukujaan.

Päkän yhteyshenkilönä toimii Arja.

29.3.2020
Päkä on ollut kotihoidossa muutaman viikon. Katso uudelta videolta Päkän kotihoitokuulumisia.

Päkän kotihoitaja kertoo:

"Päkä on ollut kotihoidossa pääkaupunkiseudulla nyt vähän yli kaksi viikkoa. Kotihoitopaikka on omakotitalossa ja hoitoperheessä on aikuisten lisäksi yksi teini-ikäinen ja yksi alakouluikäinen lapsi. Koirakavereina Päkällä on seniori-ikäinen iso uroskoira ja n. 1,5-vuotias pieni narttukoira sekä rauhallinen vanhempi kissa.

Alussa Päkä oli hyvin varovainen ja arasteli lähestyvää ihmistä. Päkän olikin annettava itse tulla haistelemaan, jolloin jäi silitettäväksi ja rapsuteltavaksi. Alusta asti Päkä on kuitenkin suhtautunut samalla tavalla kaikkin perheenjäseniin, ei esim. pelkää miespuoleisia henkilöitä. Alussa monet kodit äänet pelottivat, esim. pesukoneen ja TV:n äänen kuullessaan Päkä lähti kiireesti huoneesta. Edelleen kovat äänet, esim. kolahdus keittiöstä saa Päkän pelästymään.

Päkä on parissa viikossa kuitenkin jo rohkaistunut ja tulee häntä heiluen hakemaan rapsutuksia ja silityksiä, joista sitten nauttii silmät puoliummessa. Päkä rakastaa lenkkeilyä ja on aina valmis lähtemään ulos. Autot ja polkupyörät eivät aiheuta Päkässä mitään reaktiota mutta toisia koiria se menisi mielellään tervehtimään ystävällisesti.

Riistaviettiä ei Päkässä vaikuta olevan, kissaankin se suhtautuu melko välinpitämättömästi. Remmissä Päkä kulkee aika hyvin, alkumatkasta vauhtia on melkoisesti mutta vauhti tasoittuu lenkin aikana ja Päkä nauttii selvästi päästessään nuuskimaan ja tutkimaan kaikki pensaan alustat, kivet ja kannot. Lenkkeily on Päkästä ihanaa!

Päkä tulee tällä hetkellä hyvin toimeen hoitoperheen toisten koirien kanssa mutta alussa komensi välillä vanhempaa koiraa. Nuoren narttukoiran kanssa tulee erinomaisesti toimeen ja selkeästi pitää siitä. Päkällä on komea ja kumea ääni, joten kerrostalo ei ehkä ole sopiva asumismuoto Päkälle, vaikka se ei kovin usein haukukaan.

Päkä ei ole mikään tuholainen, mutta tykkää kovasti poimia suuhunsa kaikenlaista. Sinne on tähän mennessä mennyt mm. kuulokkeet ja kaukosäädin, ja myös löytämänsä pyykit Päkä voi viedä omalle pedilleen eli suuhun sopivat tavarat on hyvä pitää Päkän ulottumattomissa. Päkä on hyvin sympaattinen ja rauhallisen oloinen koira, tosin vauhtia voi löytyä lisää kotiutumisen myötä mutta mitään sähläriä Päkästä ei todennäköisesti tule."

Viipurin koirat - Päkä kotihoidossa maaliskuu 2020

12.3.2020
Päkää onnisti ja se otti askeleen lähemmäs omaa kotia. Päkä tutustuu kotikoiran elämään hoitopaikassaan Helsingissä.

17.2.2020
Päkästä on tullut innokas lenkkeilijä, joka kulkee lenkillä nenä maassa nuuskutellen.

Hurmaava Päkä ihastutti luonteellaan jopa tarhalla käyneen lääkärinkin. Rauhallinen Päkä ilahtuu kovasti, kun tulee huomatuksi. Päkän päivät koostuvat aitauksessa odottamisesta ja toivomisesta, ja silloin harvoin kun Päkälle tulee tilaisuus seurustella ihmisten kanssa, se on selvästikin iloinen. Päkä on vaatimattoman ja hieman ujon oloinen luonteeltaan.

Päkä sterilisoitiin tarhan klinikkarakennuksessa ja samalla sen napatyrä operoitiin. Leikannut lääkäri tykästyi kovin Päkään ja toivoisi Päkälle löytyvän kodin pian. Päkä sai toipuessaan tutustua myös klinikalla eläviin kissoihin, joiden kanssa se vaikutti tulevan hyvin toimeen.

Päkältä on rabiesvasta-aineet määritelty ja taudit testattu negatiivisilla tuloksilla. Kuka huomaisi ihanan Päkän ja avaisi kotinsa ovet kodittomalle?

Viipurin koirat - Päkä 20.2.2020

29.12.2019
Päkä sterilisoitiin Viipurin Koirien tuella.

9.11.2019
Päkälle tehtiin kontrollitesti D. repensin varalta ja testi oli negatiivinen. Samalla Päkästä otettiin uudelleen kaikki muutkin vektorivälitteisten tautien testit. 

Kaikki testit olivat negatiivisia. Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), Mycoplasma haemocanis, Hepatozoon canis ja leishmanioosi.

12.9.2019
Reipastunut Päkä pääsi tarhavieraiden kanssa kävelylle. Katso uusi video Päkän ulkoilusta:

Viipurin koirat - Päkä 8.9.2019

25.6.2019
Viipurin Koirat testasi Päkältä rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml.

Päkältä testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia lukuunottamatta Dirofilaria repensiä, johon se on aloittanut nyt Advocate-lääkityksen. Anaplasmoosi, erlichioosi, borrelioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ja babesioosi olivat negatiivisia.

11.6.2019
Aiemmin ujostellut Päkä on reipastunut ilahduttavasti. Päkä on innokkaana portilla vastassa ja lenkkeilykin sujuu aina vaan paremmin.

Päkän hurmaavat karvakiehkurat heiluvat ylös ja alas koiran hypellessä iloloikkaa. Niin mukavaa Päkästä on nykyisin saada vieraita pieneen aitaukseensa. Poissa on se ujopiimä, joka hipsi takariviin ja jätti riehakkaimmat nauttimaan rapsutuksista. Päkän aitaus oli jossain vaiheessa täynnä koiria, mutta nyt kun aitaus on väljentynyt, Päkäkin on päässyt paremmin esiin.

Päkä tuli tarhalle vuoden vaihtuessa useamman muun koiran kanssa yhtä aikaa. Koirat saapuivat tarhalle niiden vanhan omistajan kuoltua. Nainen oli kerännyt kotiinsa kodittomia koiria, ja kun hänestä aika jätti, päätyi ainakin osa koirista Irinan tarhalle.

Hellät rapsuttelut ovat nykyään kovasti Päkän mieleen, mutta niistä pääsee nauttimaan tarhalla vain turhan harvoin. Alussa Päkää jännitti kovasti lenkkeily, mutta jo muutaman kerran jälkeen Päkä on uppoutunut haistelemaan pientareiden saloja. Ympärillä vilistävistä muista koirista Päkä ei välitä vaan menee mieluummin omia menojaan hajujen perässä. Onnellisimmillaan Päkä olisi varmaankin jossain melko rauhallisessa ympäristössä. Niin omakoti-, rivi- kuin kerrostalokin voisi soveltua leppoisan oloiselle Päkälle. Kiva koirakaveri olisi Päkälle plussaa, mutta oikeissa olosuhteissa Päkä voisi mennä myös ainoanakin koirana. Emme tiedä tarkalleen millaista elämää Päkä on entisessä elämässään viettänyt, joten tulevan omistajan on varauduttava kaikenlaisten taitojen, kuten sisäsiisteyden ja yksinolemisen harjoitteluun. Ihastuttavasta Päkästä joku onnekas saa varmasti mukavan ystävän itselleen!

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.