Isak

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2019
Tautitestattu: 1/2020
Sijainti: Tuusula, Suomi

7.3.2020
Isak sai kodin Juvalta.

17.2.2020
Isakin alkupäivät hoitopaikassa ovat lähteneet lupaavasti käyntiin. Isak on tutustellut kotikoirana olemiseen.

Isakin koko elämä mullistui sen päästessä tarhalta hoitopaikkaansa. Taakse jäivät kolea ulkotarha, kylmät yöt sekä tutut koirakaveritkin. Hoitopaikasta on onneksi löytynyt uusia koirakavereita, aikuiset uros- ja narttukoirat, joiden kanssa Isak on tullut hyvin toimeen.

Isak harjoittelee kotikoirana olemisen alkeita. Fiksu Isak onkin jo huomannut tarpeiden tekopaikan olevan enemmän pihalla kuin talon sisällä. Valjaiden pukeminen sujuu mukavasti ja hihnassa kävelyä aletaan pikkuhiljaa harjoittelemaan. Hoitopaikassa yksin oleminen on sujunut koirakavereiden kanssa mukavasti ja aika on mennyt lähinnä nukkuessa.

Puolivuotiaan Isakin mitat ovat tällä hetkellä 13,5 kg ja 43 cm. Isakin arvioidaan kasvavan aikuisena keskikokoiseksi. Iloinen poika odottaa hakemuksia Tuusulassa.

Viipurin koirat - Isak kotihoidossa 19.2.2020

13.2.2020
Isak karisti helmikuun loskat turkistaan ja muutti sijaiskotiin Tuusulan seudulle. 

5.1.2020
Sympaattinen Isak on utelias poika. Se katsoo tummilla silmillään tarkasti ja pienen tuumailun jälkeen haluaa tulla iloisesti tervehtimään.

Kamenkan kylästä löytyi hylätty pentue syyskuun lopussa. Pennut olivat vain 3-4 viikon ikäisiä eikä emoa näkynyt missään. Olga sai huolestuneen yhteydenoton näistä orpopennuista ja lupautui ottamaan ne luokseen vahvistumaan ja kasvamaan. Näin Casimir, Isak, Micky, Maunu, Esta, Elida ja Deana aloittivat matkan kohti omia kotejaan.

Isak tulee uteliaana katsomaan, keitä sen aitaukseen tulee. Se jää hieman taka-alalle vauhdikkaampien pentujen hakiessa ensimmäisenä huomiota. Kuitenkin Isak haluaa myös pian osansa ihmisten seurasta ja se liittyy jaloissa pyörivään iloiseen pentusakkiin. Isak vaikuttaa hyvin uteliaalta pojalta, jonka ujous karisee aina pienen tuumimisen jälkeen.

Syliin nostaminen oli Isakista hieman jännittävää puuhaa. Se nökötti siinä kuitenkin kuvaamisen ajan kiltisti, vaikka sen ilmeestä huomasi, että nyt ollaan jännän äärellä. Kun tassut koskivat taas maan pintaan, loikki Isak koiramökin suojiin huokaisemaan. Hyvin nopeasti uteliaisuus ja sosiaalisuus kuitenkin voitti ja Isak palasi häntää heiluttaen tulijoiden jalkoihin pyörimään. Uskommekin, että ujous karisee kotioloissa Isakista nopeasti, kunhan se pääsisi tarhalta omaan kotiin.

Isak elää isossa pentulaumassa, jossa sillä riittää painikavereita ja se saa hyvä harjoitusta koirien sosiaalisista taidoista. Isak selvästi nauttiikin, kun se saa temmeltää ja touhuta muiden pentujen kanssa. Koska Isak on aavistuksen ujo, arvostaisi Isak varmasti sellaista kotia, jossa olisi kiva koirakaveri jo valmiina näyttämässä mallia uusissa tilanteissa toimimiseen.

Isakista kasvaa aikuisena keskikokoinen poika, joka tulee tarvitsemaan sopivissa määrin lenkkeilyä, aktivointia ja tapakasvatusta, että arjesta sen kanssa tulisi mukavaa eikä pojan tarvitsisi itse keksiä omia viihdykkeitä. Isakilla ei ole mitään käsitystä kotioloissa asumisesta, sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai muistakaan kotikoiran elämään kuuluvista asioista. Mutta kunhan ne varautuu opettamaan Isakille pitkäjänteisesti ja maltilla, niin poika oppii tarvittavat taidot varmasti hienosti.

Koska tämä pentue on kasvanut tähän astisen pentuaikansa koiratarhalla, on niiden kokemusmaailma jäänyt rajalliseksi. Ne ovat saaneet hyviä kokemuksia ihmisistä ja tarhaoloissa ne suhtautuvatkin avoimesti ja uteliaasti ihmisiin. Kuitenkin uuteen ympäristöön muuttaminen voi olla niille jännittävä asia, joka saa ne ihmettelemään ja arkailemaan erilaisia tilanteita ja asioita. Ne tarvitsevatkin aikaa ja rauhallista totuttamista, että arkiset asiat muuttuvat niille tutuiksi. Tärkeää on osata ja malttaa edetä koiran tahtiin, että ne saavat tottua uusiin asioihin rauhallisesti. Ja siltikin tulee varautua siihen, että esimerkiksi vieraat ihmiset voivat pitkäänkin näitä pentuja ujostuttaa.

Viipurin koirat - Isak 3.1.2020

Viipurin koirat - Isak 20.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.