Elida

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 9/2019

13.2.2020
Elida sai kodin Nokialta.

12.2.2020
Elida testattiin oman kodin toivossa seitsemän vektorivälitteisen taudin varalta. Kaikki tautitestit olivat negatiivisia.

Elidan testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, borrelioosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) sekä ihomato (Dirofilaria repens).

24.1.2020
Viipurin Koirat testasi Elidan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

5.1.2020
Tiedättekö kuka on pentulauman pusutyttö? No se on tietysti Elida, aina iloinen ja niin kovin ihmisrakas tyttö!

Kamenkan kylästä löytyi hylätty pentue syyskuun lopussa. Pennut olivat vain 3-4 viikon ikäisiä eikä emoa näkynyt missään. Olga sai huolestuneen yhteydenoton näistä orpopennuista ja lupautui ottamaan ne luokseen vahvistumaan ja kasvamaan. Näin CasimirIsakMickyMaunuEstaElida ja Deana aloittivat matkan kohti omia kotejaan.

Huiskivia häntiä riittää, kun Olgan pihan pentuaitaukseen astuu. Joukosta erottuu nopeasti kaksi kaunokaista, siskokset Elida ja Esta. Molemmat ovat innokkaita ja ihmisrakkaita tyttöjä, joilta ei energiaa tunnu puuttuvan.

Kun Elida pääsi syliin kuvattavaksi, kävi äkkiä niin, että sylissä pitäjän naama tuli pestyksi. Elida rakastaa ihmisiä niin kovin, ettei se malttanut olla käyttämättä tilaisuutta hyväkseen. Ja mikäs siinä, aina sitä ihanan pennun pusut ovat iloinen asia!

Ihmisten ollessa aitauksessa Elida osallistuu takuuvarmasti kaikkeen, mitä siellä tapahtuu. On se sitten siivoamista, ruokkimista tai vain oleilua. Elida ei tiedä mitään parempaa maailmassa kuin seurustelu ihmisten kanssa, joten toki se tekee kaikkensa, että sitä seuraa saisi edes hetken kauemmin kuin normaalisti.

Elida elää isossa pentulaumassa, jossa sillä riittää painikavereita ja se saa hyvä harjoitusta koirien sosiaalisista taidoista. Elida rakastaakin vauhdikkaita juoksu- ja painileikkejä, joiden tiimellyksessä tarhan usein tylsät päivät kuluvat sutjakkaammin.

Elidasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö, joka tulee tarvitsemaan sopivissa määrin lenkkeilyä, aktivointia ja tapakasvatusta, että arjesta sen kanssa tulisi mukavaa eikä sen tarvitsisi itse keksiä omia viihdykkeitä. Elidalla ei ole mitään käsitystä kotioloissa asumisesta, sisäsiisteydestä, hihnassa kävelemisestä tai muistakaan kotikoiran elämään kuuluvista asioista. Mutta kunhan ne varautuu opettamaan Elidalle pitkäjänteisesti ja maltilla, niin se oppii tarvittavat taidot varmasti hienosti.

Koska tämä pentue on kasvanut tähän astisen pentuaikansa koiratarhalla, on niiden kokemusmaailma jäänyt rajalliseksi. Ne ovat saaneet hyviä kokemuksia ihmisistä ja tarhaoloissa ne suhtautuvatkin avoimesti ja uteliaasti ihmisiin. Kuitenkin uuteen ympäristöön muuttaminen voi olla niille jännittävä asia, joka saa ne ihmettelemään ja arkailemaan erilaisia tilanteita ja asioita. Ne tarvitsevatkin aikaa ja rauhallista totuttamista, että arkiset asiat muuttuvat niille tutuiksi. Tärkeää on osata ja malttaa edetä koiran tahtiin, että ne saavat tottua uusiin asioihin rauhallisesti. Ja siltikin tulee varautua siihen, että esimerkiksi vieraat ihmiset voivat pitkäänkin näitä pentuja ujostuttaa.

Viipurin koirat - Elida 3.1.2020

Viipurin koirat - Elida 20.12.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.