Maivi

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2019
Tautitestattu: 1/2020
Sijainti: Vihti, Suomi

13.3.2020
Maivi muutti Lappeenrantaan.

9.3.2020
Kertakaikkisen hurmaava karvaturri Maivi on ollut nyt kuukauden verran kotihoidossa ja hurmannut siinä ajassa kotihoitopaikan mennen tullen.

Maivi siskoineen ja veljineen hylättiin aivan pieninä taapertajina syksyn koleuteen Viipurissa. Ne elivät ensimmäiset kuukautensa pienessä aitauksessa tarhanpitäjä Irinan kotipihalla. Pennut sinnittelivät ja matka jatkui lopulta tarhalle muiden pentujen sekaan. Maivin sisaruksia ovat MariusMiiko ja Marla.

Vaikka Maivi onkin vielä hiukan varautunut ja mutustelee uuden kotimaan juttuja, se on selvästi hyvin älykäs ja sen luontainen uteliaisuus ja tahto tehdä asioita auttavat sitä tutustumaan maailmaan. Miehistä Maivilla ei ole puolivuotisen elämänsä aikana juurikaan kokemusta, minkä seurauksena miehet ovat vielä hiukan jännittäviä, mutta aika korjannee senkin. Hoitopaikan piha sen sijaan on maailman paras paikka. Jopa siinä määrin, että Maivin saaminen takaisin sisätiloihin on välillä hieman, no, haasteellista. Pihalla on parasta paitsi leikkiä ja juosta, myös haukkua. Maivi onkin ottanut asiakseen soittaa suutaan milloin mistäkin asiasta. Tapa saattaa jäädä siltä pois itsestään tai se on koulutettavissa pois, mutta on myös mahdollista, että se pitää äänestään myös jatkossa.

Tällä hetkellä alle 20-kiloinen neitonen on hyvin tyypillinen nuori koira, jolle maistuu paitsi ruoka, myös hoitopaikan seniorikoirien hännänpäät ovat vaarassa, samoin se on pari kertaa innostunut jahtaamaan siellä kissoja. Se on kuitenkin taitava toimimaan laumassa ja kissatkin tuntuvat olevan leikkikavereita, ei suinkaan saaliita. Se tulee toimeen kaikkien koirien kanssa ja olisi varmasti hyvillään painikaverista kodissaan, mutta olisi varmasti tyytyväinen silloinkin, jos se saisi pitää itse ihmistensä kaiken huomion. Sisäsiisteyttäkin se opettelee, vaikka vielä muutama oppitunti taitaa olla suorittamatta.

Maivi kävi kotihoitajan toimesta ortopedin vastaanotolla, jossa sillä todettiin sääriluiden alaosien olevan hieman kierteiset. Kontrollikäyntejä ei sovittu, eläinlääkäri kertoi niiden mahdollisesti suoristuvan ajan kanssa. Hyvä lihaskunto edesauttaa tässäkin, mutta Maivin iloisella ja liikkuvalla luonteella se tuskin muodostuu ongelmaksi. Lisäksi rontgenkuvassa todettiin ruokatorven laajentuma (megaesophagus). Hoitona siinä on ruuan ja veden tarjoileminen korokkeelta. Tällä hetkellä Maivi on täysin oireeton, mutta vaiva saattaa pahentua tai olla pahentumatta, joten siitä on hyvä olla tietoinen ja osata sitä seurata. Maivista tulee jollekulle onnekkaalle kaunis, iloinen, hellyydenkipeä ja leikkisä perheenjäsen. 

17.2.2020
Maivi-tyttö matkusti Suomeen hoitopaikkaan 1,5 viikkoa sitten ja on tavattavissa sijaiskodissaan Vihdissä.

Lisätietoja Maivista tulossa pian.

Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.