Senya

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pieni keskikokoinen
Syntymäaika: 2/2019

7.3.2020
Senya sai kodin Turusta.

23.12.2019
Sirpakka Senya on reipastunut hienosti hoitopaikassa. Leikkisä ja mielellään lenkkeilevä nuori neiti toivoo löytävänsä koirakaverillisen kodin.

Muutama viikko on jo hoitopaikassa vierähtänyt ja alkuun kaikkea hämmästelevästä tyttösestä on kuoriutunut ihmisrakas ja valloittava tyyppi. Senya oli Suomeen saapuessaan luultavimmin elämänsä ensimmäistä kertaa sisätiloissa. Katossa oleva lamppu ihmetytti ja liikkuvat verhot säikäyttivät. Nyt näihin arkipäivän juttuihin on jo totuttu eikä edes hurraava imuri tai pesukone tunnu missään.

Senyalle on ehtinyt kertyä monenmoista harrastusta. Pehmonallen retuutusta, erinäisten lelujen heittämistä kaaressa ja perään rynnistämistä, keittökyttäystä jääkaapin oven narahtaessa, pahvilaatikoitten raatelua, villasukan kähvellystä, satunnaisen viherkasvin hoitamista sekä tietysti puruluitten jyrskytystä. Harrastusten välissä maistuu tirsat mamin jalan päällä taikka velupojan pyllyä vasten nojaten.

Lenkillä käyminen on mielekästä puuhaa ja eteiseen sujahdetaan nopsaan valmiiksi lähtöön. Asuinympäristössä on metsäistä maisemaa sekä katulenkkeilyä. Senyalta taittuvat molemmat. Jotkin asiat ulkona saattavat vielä säikäyttää ja jännittää, mutta niistä toivutaan kohtuullisen nopeasti. Rennompaa on kuitenkin lenkkeillä tutulla reitillä tai metsäisissä maisemissa. Koirapuistossa vapaana juoksentelu ja leikkiminen on myös päivittäistä puuhaa.

Senyalla on kaverina hoitopaikan 5-vuotias uroskoira, ja koirakaveri on ollut tärkeä tuki ja esimerkin antaja uusissa asioissa. Ihmisten lähtiessä on kotiin jääminen koirakaverin kanssa sujunut hyvin. Yhteiselo koirien kesken on ollut sopuisaa ja leppoisaa. Aiemmin Senya oli hiljainen, mutta on nyt hieman kokeilemassa voisikohan sisällä kenties koettaa vahtikoiran virkaa hoitaa.

Senya etsii koirakaverillista kotia. Kaupungin hektiseen sykkeeseen Senya ei kuitenkaan tahdo muuttaa vaan mieluinen koti sijaitsisi hieman rauhallisemmalla alueella. Sisäsiisteys on jo hyvällä mallilla, välillä kuitenkin vahinko sisällekin sattuu. Koti voisi mieluummin sijaita rivi- tai omakotitalossa. Kokoa nyt 10 kuukauden ikäisenä on 50 cm ja 14 kg. Ihana Senya odottaa tapaamista pk-seudulla.

8.11.2019
Hörökorvainen Senya pääsi sijaiskotiin ja odottaa hakemuksia pk-seudulla.

4.11.2019
Senya sterilisoitiin.

Senyalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, ehrlichioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens), babesioosi ja Mycoplasma haemocanis. Viipurin Koirat testasi myös Senyan rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml. Senya on nyt valmis muuttamaan omaan kotiin.

24.10.2019
Ihana pikku-Senya odottaa yhä toiveikkaana, että saisi pian seurata veljiensä tassujen jälkiä Suomeen omaan kotiin.

Senya on reipas ja ystävällinen pentu. Se on sopuisa ja hyvin kiltti tyttö, joka jää aitauksessaan pahasti isompiensa kurmuutettavaksi. Senya pääsi harjoittelemaan hihnakävelyä ja se sujui ihan hyvin. Kunpa joku huomaisi pian tämän isokorvaisen kaunottaren!

Viipurin koirat - Senya 12.10.2019

6.8.2019
Ystävällinen, kiltti pieni Senya päätyi tarhalle keväällä emonsa ja sisarustensa kanssa. Koiraperhe löytyi oman onnensa nojasta mökkialueelta.

Hiljainen mutta valppaan oloinen emokoira katseli kopin katolta, kun vieraat yksi toisensa jälkeen astuivat pieneen yksiöön, missä se ja sen pennut asuivat. Pennut kömpivät uteliaina hännät väpättäen kohti vieraita ja olivat innokkaasti tekemässä tuttavuutta. Joukon rohkeimmat tarrasivat jo pienillä naskaleilla hanskoihin kiinni ja yrittivät kovasti päästä vielä läheisimpiin väleihin vieraiden kanssa. Muutama pentu ehtikin käydä lyhyellä sylivierailulla, kunnes emo hermostui ja ne jätettiin rauhaan. Kaikki pennut eivät ikävä kyllä selviytyneet, mutta Silva, Senya, Sputnik ja Samu odottavat tarhalla uuden, onnellisemman elämän alkua.

Senya on nelikon pienikokoisin pentu. Se seisoo uteliaasti vieressä häntä varovaisesti heiluen, ja kun sille rauhallisella äänellä vähän juttelee, tulee tyttö hakemaan rapsutuksia. Todettuaan vieraat mukaviksi, pieni Senya pyörii reippaana jaloissa ja innostuu jokaisesta rapsutuksesta aina vain enemmän. Sylissä oleminen on vähän jännittävää puuhaa, sillä Senya tuskin on pahemmin sylissä olemiseen ja käsittelyyn saanut tarhalla tottua. Herttainen Senya muuttaisi jo mieluusti omaan kotiin, missä oma turvallinen ihminen olisi pitämässä siitä huolta ja auttamassa sitä sopeutumaan uudenlaiseen ympäristöön ja elämään. Vaikka kesää on vielä jäljellä, viikot humahtavat äkkiä. Pian koittaa jo koleammat säät eikä elämä pienessä yksiössä lautaseinien takana ilman ihmisseuraa ole kovin kummoista elämää. 

Senyan emo on siro keskikokoinen koira, joka on hieman varovainen vieraiden ihmisten suhteen. Lähes kaikki pennut olivat kuitenkin reippaita ja iloisia sekä kiinnostuneita vieraista ihmisistä. Ne ovat todennäköisesti eläneet jollain tapaa ihmisten parissa, mutta tarkempaa tietoa tästä ei ole. Tulevan omistajan täytyy ymmärtää, että kaikkia kotikoirantaitoja on lähdettävä harjoittelemaan alusta lähtien. Matkalla kotikoiraksi Senyaa täytyykin rauhallisesti totuttaa uusiin asioihin ja tilanteisiin. Ymmärtäväisen omistajan opastuksella Senyasta kasvaa varmasti vielä tasapainoinen ja onnellinen koira. 

Alla myös kuva emosta.

Viipurin koirat - Senya 19.7.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.