Brenda

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 5/2019

27.1.2020
Brenda sai kodin Savonlinnasta.

12.12.2019
Brenda matkusti Suomeen sijaiskotiin odottamaan oman kodin löytymistä.

20.11.2019
Brendalle tehtiin tautitestit oman kodin toivossa. Kaikki Brendalta testatut vektorivälitteiset taudit olivat negatiivisia. 

Brendalta testattiin negatiivisiksi anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis), ihomato (Dirofilaria repens) ja Mycoplasma haemocanis

9.11.2019
Ihana Brenda on ystävällinen ja sosiaalinen tyttö. Se rakastaa ihmisiä ja sen suurin haave olisikin päästä mahdollisimman pian omaan kotiin.

Kolme kaunista sisarusta, Brenda, Beth ja Blanka, päätyivät Irinan tarhalle syksyllä. Mustat siskokset Beth ja Brenda on reippaita ja ihmisrakkaita, ja valkoinen Blanka taas on vähän varovaisempi. Yhtä kaikki, koko kolmikko on perusluonteeltaan iloisia ja eläväisiä pentuja, joilla on tarhaolosuhteita ajatellen harmillisen ohut turkki. Siksi toivomme kovasti, että tytöt pääsisivät Suomeen ennen kovien pakkasten alkamista.

Brenda on mainio tyttö - iloinen, ystävällinen ja sopivan energinen. Se touhottaa mieluusti muiden pentujen mukana, mutta yleensä kuitenkin ihmiset vievät voiton, jos vain ihmisseuraa on kerrankin tarjolla. Silloin Brenda tulee häntä vipattaen luokse, hyppii jalkaa vasten ja tekee kaikkensa, että saisi hetken huomiota ja silityksiä. Ja harvoinpa sitä kukaan sydäntänsä kovettaa niin, ettei pientä silityshetkeä liikenisi myös Brendalle.

Kuvaamisen ajaksi Brenda nostetaan syliin. Sitä se ihmettelee hieman, selvästikään se ei tottunut olemaan sylissä. Tarhalla se onkin enemmän sääntö kuin poikkeus, sillä ainoastaan harvoin siellä on kenelläkään aikaa totuttaa pentuja esimerkiksi sylissä olemiseen. Mutta Brenda ottaa tilanteen rauhallisesti, hoitaa poseeraamiset pois ja kun se pääsee taas maahan, tulee se taas heti uudestaan hakemaan huomiota. Taisi siis se sylissä oleminen olla enemmän kivaa kuin pelottavaa.

Brendasta kasvaa aikuisena keskikokoinen tyttö. Brenda kaipaa sellaista kotia, jossa halutaan tarjota koiralle niin perustaitojen opettamista kuin paljon kainalossa köllöttelyäkin - monipuolista liikuntaa unohtamatta. Uuden omistajan tulee ymmärtää se, että alkuaika tarhalla kasvaneen pennun kanssa voi tuntua työläältä, onhan sillä niin valtavan paljon uutta opeteltavana. Se ei ymmärrä hihnassa kävelemisen lainalaisuuksista, se ei tiedä, että tarpeet olisi suotavaa tehdä ulos, eikä se voi ymmärtää, miksi se jätetään yksin. Kaikki nämä kuitenkin alkavat sujua, kunhan niiden kouluttamiseen hieman paneudutaan ja ennen kaikkea osataan antaa pennulle aikaa sisäistää se kaikki uusi ja ihmeellinen, mihin se uudessa kodissa ja ympäristössä törmää.

Viipurin koirat - Brenda 22.9. & 30.10.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tai kotihoidossa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.