Vaapukka

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: pienehkö
Syntymäaika: 1/2019
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

24.9.2020
Vaapukka sai kodin Sastamalasta.

10.8.2020
Koska Vaapukan tautitesteistä on kulunut aikaa, kaikki testit uusittiin. Testit olivat negatiivisia kaikkien tutkittujen tautien osalta.

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Myös Mycoplasma haemocanis oli tällä kertaa negatiivinen.

19.2.2020
Vaapukka testattiin kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Vaapukan testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Mycoplasma haemocanis oli Vaapukalla positiivinen.

Myös Vaapukan rabiesrokotusvasta-ainetaso mitattiin ja taso ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa sitä tartunnalta. 

13.1.2020
Pieni Vaapukka on uskomattoman suloinen ja ihana tyttö. Vaapukka haluaisi jo kiireen vilkkaa sipsutella omaan kotiin. Kai näin liikuttava tyttö jostain sellaisen pian löytää?

Vaapukka päätyi muutaman muun koiran kanssa Irinan tarhalle vuoden loppupuolella. Liikkuva sterilointiklinikka, joka ottaa kyytiinsä kodittomia koiria ja steriloi ne, tipautti Vaapukan kavereineen tarhalle. Elämä tarhalla on rankkaa ja stressaavaa, joskus myös vaarallista. Vaapukka saa onnekseen elää ihan kivassa aitauksessa, missä sillä on kavereinaan sopuisia koiria. On kuitenkin selvää, että pienen ja ihmisrakkaan Vaapukan paikka ei ole tarhalla vaan kodissa.

Vaapukka ilahtuu saapuvista vieraista ja ponnistaa pienillä töppöjaloillaan korkeuksiin, jotta saisi itselleen edes muutaman rapsutuksen. Pakkohan se on, kun muuten jäisi muiden jyräämäksi. Kun Vaapukkaa saa rauhassa silitellä menon rauhoituttua, istahtaa se alas nauttimaan siitä pienestä hetkestä jolloin saa unohtaa ympäröivän tarhan. Muuta ei ole, vain lämmin ihmisen käsi rapsuttelemassa silkkistä korvanjuurta. Mikä onni. 

Vaapukka saa hetken huilitauon tarhakaaoksesta, kun se napataan mukaan pienelle ulkoilulle. Rauhallinen metsänlaita on Vaapukan mielestä kovin kiinnostava tuiksuineen, mutta hihna on selvästi uusi ja jännittävä juttu. Vapaana kuljeskelevat tarhan koirat kiinnostuvat maata pitkin möyrivästä tytöstä ja sekös Vaapukkaa pelottaa. Ystävällinen, nuori ja innokas narttu ei haluaisi millään ymmärtää, ettei Vaapukasta ole raisuun leikkiin sen kanssa.

Vaapukka on nuori, ihana koira, jolla toivon mukaan on vielä pitkä ja onnellinen elämä edessään. Suomessa, omassa rakastavassa kodissaan. Vaapukan menneisyydestä ei tiedetä mitään, mutta monet eri taidot hihnakävelystä sisäsiisteyteen ja yksin olemiseen saattavat olla sille vieraita. Vaapukka vaikuttaa luottavaiselta tytöltä ja se hakeutuu hyvin mielellään ihmisten luokse. Välillä se tuntuu kuitenkin olevan hiukan varuillaan, ettei mitään pahaa vaan tapahdu ja sipsuttaa luokse korvat luimussa ryömien.

Vaapukka toivoisi löytävänsä mukavan ja ymmärtäväisen ihmisen, jolla olisi aikaa tutustuttaa tyttöä uuden elämän ihmeellisyyksiin. Koirakaveri olisi varmasti kiva juttu, mutta isojen ja villien kavereiden sijaan Vaapukan sydän sykkii enemmän oman kokoluokan tassuttajille. Tosin, jos koirakaveri on jo rauhallisempi niin silloin kokoero tuskin Vaapukkaa niin häiritsee. 

Viipurin koirat - Vaapukka 9.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.