Alia

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: suuri
Syntymäaika: 2012

24.9.2020
Alian tarhaelämä on vihdoinkin ohi! Aliasta ei toistaiseksi oteta kyselyitä vastaan.

12.8.2020
Koska Alian tautitesteistä on aikaa, se testattiin uudelleen kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. 

Negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Hemoplasmoosi eli Mycoplasma haemocanis oli Alialla positiivinen.

12.3.2020
Viipurin Koirat testasi Alian rabiesvasta-ainetason ja se ylitti tarvittavan 0,5 IU/ml, joka suojaa tartunnalta. 

Alia testattiin oman kodin toivossa myös kahdeksan vektorivälitteisen taudin varalta. Alian testeistä negatiivisia olivat anaplasmoosi, babesioosi, ehrlichioosi, hepatozoonoosi, leishmanioosi, sydänmato (Dirofilaria immitis) ja ihomato (Dirofilaria repens). Mycoplasma haemocanis oli Alialla positiivinen.

25.1.2020
Alian tarina on Viipurin Koirien sivuilta jo turhankin tuttu. Se kulki viipurilaisilla kaduilla ilman, että kukaan kaipasi sitä.

Suomalaisillekin matkaajille tutun Karusel-kauppakeskuksen lähistöllä pyörinyt Alia otettiin ystävällisten ihmisten toimesta turvaan. Se oli kuukausia hoidossa samaan aikaan, kun vapaaehtoiset eläinsuojelijat etsivät sen kotia ja perhettä, heitä kuitenkaan koskaan löytämättä. Elokuussa 2019 Alia päätyi Svetogorskin tarhalle Elenan hoiviin. Viipurin Koirien yhteistyöeläinlääkäri Julia steriloi Alian ja totesi, että se on elämänsä aikana hyvin todennäköisesti synnyttänyt monta kertaa. Se saattoikin olla hylkäämisen syy: Alialle ei yksinkertaisesti enää ollut käyttöä.

Elena etsi Alialle kotia sellaisen löytäenkin ja Alian tulevaisuus näytti jo valoisalta. Kuukaudet kuluivat ja Alia ystävystyi uuden perheensä kissankin kanssa. Kohtalon sormi puuttui kuitenkin ikävällä tavalla jälleen peliin, kun yksi perheenjäsenistä sairastui vakavasti ja Alia jouduttiin palauttamaan Elenan tarhalle. Niinä kolmena kuukautena, jotka Alia asui perheessä, se ei tuhonnut mitään eikä sillä ollut ongelmia yksinolon kanssa. Tarhalla sen ei ole kuultu haukkuvan. Näillä tiedoilla se sopisi siis kerrostaloonkin, samoin kissaperheeseen. Tarhalla Alia elää ketjussa, eikä sillä ole havaittu olevan ongelmia toisten koirien kanssa. Toinen koira saa mennä jopa sen koppiin ja se itse katselee hämmentyneenä, että mihis sitä sitten itse menisi. Ihmisen lähellä Alia viipyy erinomaisen hyvin ja se on kovin mielissään, kun saa nojata jalkaa vasten ja nauttia rapsutuksista. Viipurin Koirien aktiivien kanssa Alia pääsi tammikuun 2020 alussa lenkille ja siitä kyllä huomasi, ettei se ensimmäistä kertaa ollut hihnassa. Se lampsi tyynenä menemään hihnan pysyessä löysänä, edes muut koirat eivät jaksaneet sitä kiinnostaa, eikä kyllä sillä reissulla ihmisetkään. Liekö ollut hurmaantunut luonnon tarjoamista hajuista, joita pitkästä aikaa pääsi haistelemaan. Namit kelpaavat rouvakoiralle erinomaisesti, mutta sen verran ronski sen ote välillä on, että sormiaan saa varoa, etteivät mene namien mukana. Tämä on toki poisopetettavissa ja Elena kertookin, että Alia on viisas koira. Alia osaa istua käskystä.

Siitä huolimatta, että Alialla on kokemusta sisätiloissa asumisesta, ei sillä välttämättä ole ihan kaikki suomalaisen kotikoiran tavat hallussa. Lisäksi sen takapää on pitkälle jalostetun saksanpaimenkoiran tapaan viisto, joten se varmasti hyötyisi fysioterapeutin sekä eläinlääkärin arviosta, vaikkei se kivuliaalta vaikutakaan.

Viipurin koirat - Alia 29.1.2020

Viipurin koirat - Alia 11.1.2020

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.