Muha

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 8/2016
Sijainti: Olgan tarha, Viipuri

26.1.2023
Muha on muuttunut niin araksi ettemme enää etsi sille kotia Suomesta.

11.2.2021
Muha on käynyt tarhalla valitettavan araksi. Jopa tarhanpitäjä Olgan on haasteellista käsitellä Muhaan hoitotoimenpiteissä, vaikka sitä saa kyllä silittää.

Muhaa ei ole voitu koskaan käyttää hihnalenkeillä tarhan ulkopuolella, joten ainut maailma, mitä pentuna tarhalle tullut Muha tuntee, on tarha-aitausten sisällä. Muhan adoptoijalta vaaditaan erityistä taitoa sekä käsitystä aran aikuisen koiran suhteen. Muha tulee tarvitsemaan koirakaverin antamaan tukea ja esimerkkiä. Kodin tulee sijaita rauhallisessa ympäristössä ja siinä on oltava aidattu piha, sillä hihnalenkkeilyn opetteluun tarvitaan aikaa. Tällä hetkellä Muha ei millään haluaisi pukea pantaa tai valjaita päälleen. Kaupunkiolosuhteet eivät ole Muhalle mahdolliset. Kodin tulisi olla mielellään omakotitalossa. Lue lisää sivuiltamme aikuisen aran koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

18.10.2019
Kaunis Muha on lempeä ja ystävällinen tyttö. On melkoinen ihme, että se joutuu aina vain odottamaan omaa kotia.

Muha täytti hiljattaisin kolme vuotta. Ja lähes yhtä kauan se on jo asunut Olgan tarhalla. Muha tulee aina yhtä rauhallisesti ja ystävällisesti tervehtimään meitä, häntä heiluen ja silityksiä hakien. Myös herkut katoavat äkkiä parempiin suihin.

Vaikka Muha on tarhalla reipas ja sosiaalinen tyttö, on uuteen kotiin muuttaminen sille varmasti jännittävä paikka. Muha kaipaakin kotia, jossa sille osataan antaa aikaa sopeutumiselle eikä odoteta, että siitä koskaan tulisi sellaista koiraa, joka on viihtyisi aivan vilkkaimmissa ympyröissä. Koirakaveri auttaisi varmasti Muhaa sopeutumisessa ja saisi sen reipastumaan myös uudessa ympäristössä. Muha on erittäin sympaattinen ja kultainen tyttö, joka ansaitsisi vihdoin oman kodin ja ihanan omistajan. 

12.9.2019
Muhalle lisättiin uusi video: 

Viipurin koirat - Muha 8.9.2019

3.10.2017
Kaunis harmaaturkkinen Muha heiluttelee häntäänsä iloisena vieraista. Namit ja silitykset maistuvat tälle mukavalle tytölle.

Olgan koiratarhalla on hieman tilavampi keskipiha. Pihalla pyörii jos jonkinlaista ja kokoista karvakorvaa. Yksi vilistäjistä on kaunis pörröturkki Muha. Tarhan keskipihalla Muha onkin jo suorittanut sosiaalisuuden ja koirakielen korkeaopinnot. Sen verran montaa erikokoista sekä monipuolisen näköistä koiraa pihalla juoksentelee. Muhakin menee kuin kala vedessä tai tässä tapauksessa kuin koira mudassa.

Syyssateet ovat kastelleet tarhaa ja maa on alkanut mennä aikamoiseksi mutavelliksi. Muhan karvat ovat hieman päässeet jo kuraantumaan. Mutta niin vähäinen harmi ei näytä iloista tyttöä haittaavan. Muha osaa tervehtiä vieraita hyvin maltillisesti. Ei ollenkaan yritystä hyppiä mutatassuilla kohti vieraitten rinnuksia. Tyttö vain heiluttelee häntää ja ottaa rapsutukset kiitolisena vastaan tassut maassa. Muhasta saakin hyvin sympaattisen vaikutuksen. Ei mikään turhan riekkuja, vaan jo rauhoittunut teini-iän ohittava neito. Tytöllä on ikää tällä hetkellä piirun verran yli vuoden.

Muha alkaakin olla jo kasvunsa kasvanut. Tuskinpa enää montaakaan senttiä tulee tähän siroon varteen. Muhasta on tullut varsin näppärän kokoinen tyttö, juuri sellainen joka kulkee helposti mukana. Enää puuttuu Muhan elämästä se ihan ikioma ihminen. Jonka kanssa lenkkeillä ulkosalla ja vaikka torkuskella illan tullen pehmeällä sohvalla kainalossa. Kodittomalla Muhalla on yksi vain toive, saada lämmin ja rakastava koti loppuelämäksi.

Viipurin koirat - Muha 11.8.2018

2.2.2017
Kaunis Muha on ystävällinen ja mukava tyttö. Muhan lottovoitto olisi matkalippu Suomeen, omaan kotiin! 

Muha oli pienenä pentuna hylätty kaupungille. Olgan naapuri löysi yksinään harhailevan pennun ja otti sen mukaansa. Olga tarjosi pennulle turvapaikan ja niin Muha pääsi kasvamaan pentulauman jatkoksi.

Muhasta on kasvanut Olgan luona mukavan sosiaalinen tyttö. Se tulee iloisesti tervehtimään uusiakin tuttavuuksia. Se saattaa hieman ensin kuitenkin tuumata, ennen kuin kelpuuttaa rapsutukset, mutta nopeasti siitä saa kuitenkin kaverin.

Muha tulee hyvin toimeen myös toisten koirien kanssa. Se juoksentelee reippaasti muiden pentujen mukana ja osallistuu painileikkeihin.

Muha on kasvanut pienestä pennusta asti Olgan tarhalla, joten tarhan ulkopuolinen maailma on sille aika uusi juttu. On mahdollista, että uudessa kodissa Muha ujostelee enemmän kuin tarhalla. Rauhallisella opastamisella Muha kuitenkin tottuu vielä moniin asioihin - tärkeintä on luottamus omistajaan ja koiran tahdissa eteneminen.

Muhalla ei ole kokemusta kodissa asumisesta tai hihnassa kävelemisestä. Se tarvitsee oppia sisäsiisteyden aakkosissa ja yksinjäämiseeen tottumisessa. Vaikka se ei ihan pieni pentu enää olekaan, tarvitsee perusasiat kuitenkin opettaa sille kuin pikkupennulle.

Muha alkaa olla keskikokoisen koiran mitoissa. Se saattaa vielä kasvaa hieman, mutta ei se jättiläiseksi aio kasvaa. Muha haluaisi pian muuttaa omaan kotiin - sellaiseen, jossa sillä olisi sitoutunut ja mukava uusi omistaja odottamassa.

Viipurin koirat - Muha 24.9.2017

Viipurin koirat - Muha 26.11., 6.12., 20.1.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.