Jackson

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: pieni keskikokoinen
Syntymäaika: 9/2022
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

1.7.2023
Jackson löysi kodin yksityisesti.

1.6.2023
Jackson sai lähdön kodistaan yhdessä Happy-koiran kanssa. Perhe kertoi luopumisen syyksi lapsen allergian, mutta Snezhanna epäilee, ettei se ollut koko totuus.

Tapasimme Jacksonin heti sen tarhalle tulon jälkeen huhtikuussa. Se kökötti peloissaan tarhan klinikkarakennuksessa olevan häkin nurkassa. Onneksi tukena oli Happy, joka tuli samasta kodista. Jacksonia pelotti niin, että se vapisi. Kun häkin ovi avattiin ja koirat pyydettiin ulos, ei Jackson uskaltanut liikkua lainkaan. Klinikkarakennus oli täynnä karanteenissa olevia ja sterilointia odottavia koiria, joisa osa haukkui. Jackson kaivettiin häkistä ja seisoimme vieressä, kun se rokotettiin. Sitten olikin aika lähteä ulos tekemään paremmin tuttavuutta.

Ulos päästyään Jackson muuttui silmissä. Se paljastui iloiseksi ja ihmisrakkaaksi veitikaksi, joka tutki innoissaan uusia tuoksuja, tykkäsi silityksistä ja intoutui välillä leikkimään Happyn kanssa. Se oli kovasti siskonsa perään, eikä välimatkaa tarvinnut olla montaakaan metriä, kun Jackson hiukan huolissaan pyyhälsi siskonsa luokse. Jos hihna ei antanut periksi, se saattoi hätääntyä.

Jacksonin tuonut perhe nimitti sitä spanieliksi. Se on vartaloltaan spanielimainen ja sillä on töpöhäntä, joka on ilmeisesti typistetty. Häntä on niin lyhyt, että sitä on tuskin ollenkaan. Jacksonilla on parta, mikä ei liene tyypillistä millekään spanielirodulle. Joukossa on siis muutakin rotua/rotuja. Joka tapauksessa Jackson on varsin hauskan näköinen koira. Kooltaan se on arviolta 45 cm/15 kg. Tarkemmin emme ole mitanneet. 

Toukokuussa tapaamme uudelleen. Jackson ja Happy ovat muuttaneet ulkoaitaukseen. Molemmat lähtevät innolla kävelylle kanssamme. Jackson on innokas ja täynnä pentumaista energiaa, se vetää hihnassa tarmokkaasti ja on valmis toimimaan. Siitä tuskin tulee myöhemminkään mitään sohvakoiraa, vaan puuhaa ja aktiviteettia tullaan tarvitsemaan. Todennäköisesti Jacksonista saa varsin väsymättömän lenkkikaverin monenlaiseen maastoon. Irtipidettävää koiraa siitä ei välttämättä tule riistaviettisyyden vuoksi.

Jackson suhtautuu ihmisiin hyvin avoimesti ja välittömästi, muttei myöskään malttaisi jäädä kovin pitkäksi aikaa nauttimaan rapsutuksista. Jackson pyrkii edelleen siskonsa perään, eikä viitsisi millään poseerata, kun tämä haistelee tienvieriä Jacksonin mielestä jo hiukan liian kaukana. 

Kävelyn päätteeksi palautamme Jacksonin aitaukseen, mihin se jää varsin surkeana makaamaan. Tämä ei ole energiaa täynnä olevan, ihmisrakkaan koiranpennun paikka.

Jackson on valmis kotikoira ja perhekoira, joka luultavasti sopisi monenlaiseen kotiin ja ympäristöön ja on avoin erilaisille asuinmuodoille. Se on asunut koirakaverin kanssa ja sellainen olisi kiva jatkossakin. Jackpot olisi, jos toisilleen rakkaat Happy ja Jackson saisivat pysyä yhdessä. Reippaana ja ihmisrakkaana poikana Jackson kuitenkin todennäköisesti sopeutuu myös ainokaiseksi, kunhan pääsee säännöllisesti leikkimään muiden koirien kanssa esimerkiksi koirapuistossa. Vaikka Jackson on kodista, emme tiedä, onko se esimerkiksi täysin sisäsiisti tai onko sillä muita käytöshaasteita. Uuden kodin täytyy siis varautua ratkomaan näitä yhdessä Jacksonin kanssa ja opettamaan sitä matkalla kauniisti käyttäytyväksi koirakansalaiseksi. 

Jackson on valmis muuttamaan omaan suomalaiseen kotiin heinäkuussa. Se on kastroitu ja rokotettu kattavasti Viipurin Koirien tuella ja tautitestataan ennen Suomeen tuloa. 

Viipurin koirat - Jackson 27.5.2023

Viipurin koirat - Jackson 29.4.2023

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.