Versace

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2021
Sijainti: Snezhannan tarha, Viipuri

21.6.2022
Versace muutti pietarilaiseen sijaiskotiin ja jatkaa oman kodin etsintää Pietarissa.

15.12.2021
Versace katselee vähän ujosti vieraita: olisitko sinä se, joka näyttää tälle suloiselle pojalle, että maailmassa on myös kivoja, luottamuksen arvoisia ihmisiä?

Versace ja sen sisarukset Armani, Gucci ja Tiffany syntyivät vanhan naisen omistamalle koiralle. Omistaja kuitenkin sairastui vakavasti pentujen vielä ollessa aivan pieniä ja hän joutui sairaalaan. Naapurit ruokkivat hetken emoa ja pentuja, mutta lopulta paras ratkaisu oli etsiä emolle uusi koti. Pennut olivat jo yli luovutusiän, joten niiden matka kulki Snezhannan tarhalle. Gucci löysi kodin Venäjältä, muut sisarukset yrittävät onneaan nyt Suomesta.

Versace on kovin suloinen poika vähän ujon kuorensa alla. Sen päivät kuluvat painien ja juosten toisten pentujen kanssa. Se on utelias, kuten pennun kuuluukin olla, mutta maailmassa on silti niin paljon uusia ja jännittäviä asioita, että ujous iskee herkästi. Versace etsiikin omistajaa, joka on valmis luotsaamaan sitä rauhallisesti ja sen tahdissa edeten uusissa ja jännittävissä tilanteissa.

Versace on monien muiden pentujen tapaan saanut vain rajatusti tavata uusia ihmisiä. Sellainen jättää pieniin pentuihin aina jälkensä ja saa ne herkästi jännittämään uusia tuttavuuksia. Osa pennuista reipastuu kotioloissa, mutta osa suhtautuu lopun ikäänsä varauksella vieraisiin. Uuden omistajan tulee siis varautua siihen, ettei Versace tule välttämättä sellaista koiraa, joka avoimesti juoksisi tervehtimään jokaista vierasta.

Versace kasvaa aikuisena keskikokoiseksi ja varmasti hyvin komeaksi pojaksi. Siitä tulee vielä vauhdikas ja seurallinen kaveri, joka ei väsy pitkilläkään metsälenkeillä tai kaupunkiretkillä. Se etsiikin omistajaa, joka jaksaa puuhailla ja ulkoilla koiraystävänsä kanssa ahkerasti. Ja joka tuntee intoa myös perustaitojen opettamiseen ja muuhun mukavaan aktivointiin ja kouluttamiseen. Versace etsii omistajaa, joka varmasti kykenee sitoutumaan tähän poikaan seuraaviksi yli kymmeneksi vuodeksi - Versace ei koskaan enää halua kokea hylkäämistä.

Tarhoilla kasvaneet pennut ovat olleet aiempaa vähemmän erilaisten ihmisten kanssa tekemisissä, koska pandemia on rajoittanut niin suomalaisten kuin venäläistenkin vapaaehtoisten käyntejä tarhoilla. Pentujen sosiaalistuminen ihmisiin ja muihin asioihin jää silloin tavallista heikommaksi. Tämä aiheuttaa lähes poikkeuksetta arkuutta koirissa - ja vaikka koira tarhalla vaikuttaisikin reippaalta, voi se Suomeen tullessaan muuttua hyvin araksi, koska sen sosiaalistuminen on tarhaoloissa ollut puutteellista. Erityisesti miehet ja lapset aiheuttavat koirissa usein jännitystä ja pelkoa.

Koska emme itse pääse nyt tapaamaan pentuja tarhoilla, suhtaudumme jokaiseen pentuun tai nuoreen koiraan siten, että se tulee olemaan kotioloissa vähintään aluksi arka. Siksi luovutamme suoraan tarhoilta tulevat pennut ja nuoret koirat ainoastaan koteihin, jotka täyttävät seuraavat ehdot:

-koirakaveri odottamassa
-rauhallinen asuinympäristö
-aikuiskoti
-oma, aidattu piha (mieluiten omakotitalo)

Lähetäthän hakemuksen ainoastaan silloin, jos voit tarjota em. kriteerit täyttävän kodin. Jos kriteerit eivät täyty kohdallasi, tutustu Suomessa sijaiskodeissa oleviin koiriimme. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.