Dobby

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 45-50 cm)
Syntymäaika: 12/2016

24.3.2019
Dobbysta on varttunut tarhaoloissa niin arka koira, ettei sille enää etsitä kotia Suomesta.

30.5.2017
Isokorvainen ja liikuttava Dobby päätyi keväällä Irinan tarhalle siskonsa Daisyn kanssa. Dobby toivoo omaa, rakastavaa ihmistä ja kotia, missä huolenpitoa riittää loppuelämäksi.

Siskokset Daisy ja Dobby ilmaantuivat alkukeväällä tarhalle. Maaliskuussa pienessä vajassa pörräsi muiden pentujen lisäksi kaksi iloista mustaa tirriäistä, mutta siskot olivat silloin vielä liian nuoria sivuille. Aika kului, uusia koiria tuli aina vain lisää ja jotenkin nämä kaksi pikkuista unohtuivat. Nyt on kuitenkin vihdoin Daisyn ja Dobbyn vuoro päästä etsimään ikiomia koteja, toivottavasti sellaiset löytyisivät pian!

Isot mustat korvat lerputtaen Dobby juoksee ottamaan vieraita vastaan. Sekalainen seurakunta heiluttaa häntäänsä portilla ja isompien välistä kurkkii pieni Dobby. Dobby on kovin kiinnostuneen oloinen vieraista, mutta vähän pientä tyttöä vielä jännittää. Ympärillä tapahtuu niin kovasti kaikkea. Kun tytön luokse astelee ja sen kanssa yrittää tehdä tuttavuutta, karkottaa päälle hyppäävä pentulauma Dobbyn sivummalle. Sylissä Dobby istuu rauhallisena ja hienosti se antaa kopeloida itsensä läpikotaisin.

Daisy ja Dobby elävät tällä hetkellä pienessä aitauksessa seuranaan sekalainen joukko nuoria koiria ja pentuja. Siskokset ovat joukon pienimmästä päästä, ja nöyrinä ja kiltteinä jäävät myös helposti muiden jalkoihin.

Siskokset ovat kooltaan hyvin siroja ja jäävät aikuisina pieniksi keskikokoisiksi. Uuden omistajan tulee ymmärtää, ettei niillä ole varmastikaan aiempaa kokemusta kotikoirana olosta ja kaikki uusi on alkuun hyvin jännittävää. Tarha on se ympäristö, johon ne ovat tottuneet ja ulkopuolisessa maailmassa on paljon asioita joihin täytyy rauhassa totutella. Koirakaveri uudessa kodissa helpottaisi varmasti sopeutumista. Sitoutunut ja kärsivällinen koti, turvallinen ympäristö ja rakastava ihminen saavat tästä pikkutytöstä varmasti mahtavan ystävän.

Viipurin koirat - Dobby 26.5.2017

Viipurin koirat - Dobby 26.5.2017

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.