Ykä

Sukupuoli: uros
Koko: kasvaa keskikokoiseksi/isohkoksi
Syntymäaika: 3/2018

25.7.2018
Ykä sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

8.7.2018
Pois tieltä risut ja männynkävyt, tehkää tilaa Viipurin Ykälle! Valloittavalla Ykällä riittää rakkautta ja pusuja jaettavaksi kaikille, kukaan raukka ei ilman jää.

Ykä päätyi kesällä Irinan tarhalle suoraan kodista. Emme tiedä, miksi Ykästä haluttiin eroon ja samaa asiaa on Ykäkin kovasti koittanut pohtia. Ykä jakaa tällä hetkellä saman pentuaitauksen muiden pentujen kanssa ja kuluttaa päivänsä niiden kanssa leikkien. Ihmisten saapuessa iloinen Ykä on valmiina ja jättimäiset korvat lepattaen se kirmaa itsensä suoraan paraatipaikalle. Sylissä Ykä ei pysy sekuntiakaan paikoillaan, mutta mistään paniikinpoikasesta se ei suinkaan johdu vaan siitä, että Ykä ei vain kerta kaikkiaan voi itselleen mitään. Miten tässä nyt pieni poika paikoillaan voisi pysyä, kun sä oot siinä ja mä tässä ja kaikki tää on vaan niin ihanaa. Loputon pusukone ei väsymisen merkkejä näytä. No, kyllä Ykäkin osaa rauhoittua ja lähteä välillä muihin puuhiin, mutta taitavasti poika kyllä haistaa milloin olisi hyvä tilaisuus varastaa muutama rapsutus.

Ykä vaikuttaa sosiaaliselta, ihanalta ja loputtoman ihmisrakkaalta pennulta. Ykän onneksi vaikuttaisi myös vähän siltä, että aiemmassa elämässään sillä on ollut hyviä ihmisiä ympärillään, joiden keskuudessa Ykä on saanut paljon arvokkaita kokemuksia ihmisistä. Ykän kohdalla voi siis unohtaa määritelmän arasta metsäläisestä, sitä tämä poika ei ole. Tokikaan emme voi tietää, miten Ykä kokee omaan kotiin muuton ja tulevan kodin on oltava valmis tukemaan poikaa uusien ja jännittävien asioiden äärellä. Ykän, kuten minkä tahansa muunkin tarhalta tulevan pennun kanssa, saa varautua opettelemaan myös kotikoiran taitoja alkeista lähtien. Sisäsiisteydestä, yksin olemisesta tai hihnassa kulkemisesta Ykällä ei välttämättä ole minkäänlaista kokemusta. 

Ykällä on ikää tällä hetkellä noin neljästä viiteen kuukautta. Korvia, jalkoja ja nahkaa riittäisi vaikka muille jaettavaksi, joten oletuksena on ettei Ykä ihan miksikään hiirulaiseksi ole jäämässä. Aikuisena poikana Ykästä kasvanee ainakin keskikokoinen ellei isompi.

Omaa kotia rakkaudella ja kovasti kaivaten odottaen, Ykä.

Viipurin koirat - Ykä 4.7.2018

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.