Remus

Sukupuoli: uros (kastroitu)
Koko: suuri
Syntymäaika: 2004-2005

14.10.2012
Remus sai kodin yhdistyksen ulkopuolelta.

18.2.2012
Remus on jo hieman iäkkäämpi iso ja komea rottweiler-herra Irinan tarhalta. Remus on ihmisille hyvin ystävällinen, mutta toisten koirien kanssa se ei tule toimeen.

Remus otettiin nuorena pentuna erääseen perheeseen tuomaan turvaa varkailta ja muilta rikollisilta. Remus sai elellä kodissaan aina viime vuoden lopulle saakka ja ilmeisesti Remusta hoidettiin kodissa, jos ei aivan täydellisesti niin kohtalaisen hyvin ainakin. Loppusyksystä Remuksen maailma romahti kun perhe ei syystä tai toisesta voinut enää pitää herraa vaan toivat sen Irinalle. Perheen toiveena oli, että Remukselle löytyisi uusi koti vielä herran viimeisiksi vuosiksi.

Remun on tarhalla todella ahdistunut. Remus ei pidä alkuunkaan muista koirista ja on agressiivinen niitä kohtaan, joten se elelee yksinään yhdessä tarhan sisähäkeistä. Muita koiria on kuitenkin jatkuvasti ympärillä kymmeniä ja se stressaa herraa valtavasti. Remus ei pysty rauhoittumaan kunnolla ollenkaan ja se on myös menettänyt ruokahalunsa. Remus onkin laihtunut tarhalla huolestuttavasti. Ihmisille Remus on tarhalla ollut hyvin ystävällinen ja se kaipaa ihmisten seuraa suuresti.

Remus vihaa muita uroksia eikä pidä nartuistakaan, joten herralle haetaan kotia ainoana koirana. Remuksen tulevalta omistajalta odotetaan kokemusta rottweilereista tai muista vahvatahtoisista suurista koirista. Herralla on vahva oma tahto ja se ei todellakaan ole ihan kenen tahansa koira. Remus muuttaa vain ja ainoastaan rakastetuksi kotikoiraksi, ei kenenkään egon jatkeeksi tai pihalle vahtikoiraksi. Yhdistys tulee seuraamaan herran elämää tarkkaan myös kotiutumisen jälkeen, sillä haluamme varmistua siitä, että herra on päässyt oikeanlaiseen kotiin.

Remuksen arvioidaan syntyneen vuosien 2004-2005 tienoilla eli herra on nyt noin 7-8 -vuotias.

Katso video Remuksesta:

Viipurin koirat - Remus

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.