Nofi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: siro keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 10/2014

16.6.2018
Nofi on edelleen hyvin ujo tyttö. Se tulee varovasti verkon läpi haistelemaan käsiä, mutta juuri muuta tuttavuutta se ei rohkene tehdä.

Nofille kävi kurjasti, kun pentuaikana ei kotia löytynyt ja sen kohtaloksi jäi siten tarhalla kasvaminen. Vuodet ovat vierineet omalla painollaan ja Nofi on parhaansa mukaan sopeutunut tarhaelämään. Vaikka se on hyvin arka koira, emme silti halua heittää kaikkea toivoa sen suhteen. Ehkä jonain päivänä kuitenkin löytyy se tarpeeksi rauhallinen ja osaava omistaja, joka haluaa tarjota Nofille mahdollisuuden kotikoiran elämään. Jos harkitset kodin tarjoamista Nofille, luethan ajatuksella tekstimme aran aikuisen koiran sopeuttamisesta uuteen kotiin.

10.11.2016
Onni ei ollut myötä eikä arka Nofi löytänyt pentuna kotia. Niinpä Nofi jäi tarhalle kasvamaan ja täytti juuri 2 vuotta.

Nofilla on kerrottavanaan aran pennun surullinen tarina. Jo valmiiksi arka Nofi joutui pienenä ja pelokkaana pentuna tarhalle. Nofin siskot olivat reippaampia ja ne löysivätkin pian omat kodit Suomesta. Nofia ei kuitenkaan kukaan huomannut ja se jäi tarhalle kasvamaan. Aikuiseksi kasvaneen Nofin kodinsaantimahdollisuudet ovat vieläkin heikommat, lähes olemattomat.

Nofista on kasvanut hyvin siro ja kaunis tyttö. Aidan läpi Nofi uskaltaa välillä hyvinkin iloisesti tulla haistelemaan sormia ja ottamaan herkkuja käsistä, mutta ihmisten ollessa aitauksessa käyttäytyy tyttö varovaisemmin. Nofi ei omaehtoisesti juuri uskaltaudu hakemaan rapsutuksia, mutta kiertelee vieressä uteliaana. Muutaman kerran kesken leikkihepuleiden Nofi pomppasi vasten ihmistä, ja taisi tyttö itsekin hämmästyä omasta rohkeudestaan. Nofi on tarhalla hyvin sopuisa ja kiltti tyttö, joka ei ota osaa muiden kahinoihin.

Nofin tulevaisuus ei näytä valoisalta. Ellei se löydä omaa kotia, on kohtalona loppuelämän viettäminen tarhalla. Nofi tarvitsee kokeneen ja tarpeeksi osaavan ihmisen, jolla on aikaa ja taitoa arahkon koiran luottamuksen voittamiseksi. Nofi haluaa kovasti uskoa, että ihme tapahtuisi ja sellainen ihminen osuisi vielä kohdalle.

Viipurin koirat - Nofi 2.10. & 17.11.2016

10.3.2015
Nofi kainostelee kovasti uusia tuttavuuksia. Nofin siskot ovat kuitenkin reippaita ja iloisia, joten Nofikin varmasti vielä reipastuu, kunhan se saa siihen mahdollisuuden!

Nofi otettiin kiinni ulkoa joitakin viikkoja myöhemmin kuin siskonsa Nemi, Niinu ja Neffi. Nofi oli tullessaan hyvin yskäinen - olihan se joutunut asumaan koko talven ulkona. Nofi joutui heti ensimmäiseksi klinikalle tiputukseen.

Nofilla on ollut huono alku elämälle ja se vaikuttaa toistaiseksi vielä kovin aralta. Toivoa saattaa, että se vielä reipastuu siskojensa tavoin. Toistaiseksi Nofi pitää kuitenkin turvallisimpana piilotua koppiin, kun aitaukseen saapuu vieraita ihmisiä.

Nofi odottaa kotia Irinan tarhalla, isossa pentulaumassa. Nofi oppii hienosti sosialisoimaan toisten koirien kanssa, mutta kontaktit ihmisten kanssa jäävät tarhoilla aina vähäisiksi. Siksi Nofi haaveileekin jo pian matkasta Suomeen, että se pääsisi reipastumaan ja oppimaan, miten turvalliselta elämä voikaan tuntua mukavan omistajan hoivissa.

Koska Nofi on arka tyttö, etsii se rauhallista ja pitkäjänteistä omistajaa. Nofin siskot ovat varsin vilkkaita, joten todennäköistä on, että Nofista kuoriutuu vielä iloinen ja eläväinen tyttö, kunhan se pääsee kotiutumaan kunnolla. Reipas koirakaveri auttaisi varmasti sopeutumisessa!

Viipurin koirat - Nofi 3.4.2015

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.