Asta

Sukupuoli: narttu
Koko: keskikokoinen (n. 50 cm)
Syntymäaika: 2010

25.10.2012
Asta pentuineen oli hylätty hyvin julmalla tavalla metsään. Tästäkin huolimatta Asta on erittäin ihmisrakas tyttö, joka suorastaan itkee ihmisten perään.

Viipurilainen eläinlääkäri oli saanut soiton hyvin ikävästä löydöstä: metsästä oli löytynyt kaksi tukevaa, umpeen naulattua puulaatikkoa. Ja molemmat laatikot olivat ääriään myöten täynnä koiria. Toisessa oli Asta alle vieroitusikäisine pentuineen, toisessa oli kahdeksan noin kolmikuista pentua. Asta ja kaikki pennut kuljetettiin kiireesti Irinan tarhalle, jotta niiden tulevaisuus saataisiin pelastettua.

Nyt Astan pennut ovat jo vieroitusiässä ja Asta siirretty muiden aikuisten koirien joukkoon. Asta tulee hyvin toimeen muiden koirien kanssa, mutta silti Astalla tuntuu olevan vain yksi asia mielessä: ihmiset, ja niiden seura.

Kun olemme Astan aitauksen toisella puolella, seisoo tyttö aitaa vasten ja itkee sydäntä särkevästi. Ensin ajattelen, että se varmaan kaipaa juuri vieroitettuja pentujaan, mutta ei – Asta kaipaa meitä, sille vielä täysin tuntemattomia ihmisiä. Kun menemme Astan luo, painautuu se onnellisena jalkojamme vasten ja jää hiljaa nauttimaan silityksistä.

Julmasta hylkäämistätavasta huolimatta Asta tuntuu säilyttäneen vankan luottamuksen ihmisiin. Mustavalkoinen Asta ei ehkä sykähdy ulkoisella erikoisuudellaan, mutta sisimmältään Asta on jotain erityistä: ystävällinen, hieman surumielinen tyttö, joka tuntuu lähes palvovan ihmisiä.

Astan arvioidaan olevan parin vuoden ikäinen. Se etsii omistajaa, joka ei koskaan, ei ikinä, enää hylkää tyttöä. Rokotukset Astalla ovat jo kunnossa, joten se odottaa vain kutsua Suomeen.

Katso video Astasta:

Viipurin koirat - Asta

Huomiothan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi.