Sissi

Sukupuoli: narttu (sterilisoitu)
Koko: keskikokoinen (n. 55 cm)
Syntymäaika: 2018

16.12.2019
Sissi pääsi karkuun tarhalta.

25.9.2019
Sissi on nimensä veroinen tyttö ja selvinnyt jo useammasta koettelemuksesta. Olisiko Sissillä niin hyvää tuuria matkassa, että oma kotikin vielä löytyisi?

Sissi ja Sarah päätyivät Irinan tarhalle kesällä. Hyväsydäminen ihminen poimi ne talteen maantieltä, missä ne juoksentelivat vaarallisesti autojen seassa. Tytöt tuotiin tarhalle, mutta pian saapumisensa jälkeen Sissi joutui toisen koiran puremaksi. Haava parani hyvin ja tytölle yritettiin löytää aitaus, missä sen olisi turvallista asua. Ahtaalta tarhalta ei kuitenkaan ihan helposti omaa yksiötä saa, ja Sissi eli pitkään ison ja tiukan uroksen komennossa. Lähes 300 koiran tarhalla muutamalla työntekijällä ei ole resursseja valvoa, että jokaisessa aitauksessa jokainen koira saa syödäkseen oman osansa, ja niinpä iso uros söi aina suurimman osan jaetusta ruoasta. Laihtunut Sissi sijoitettiin uuteen aitaukseen, mutta se joutui jälleen toisen koiran puremaksi. Lisäksi se sairastui. Hetken aikaa tilanne näytti jo melko epätoivoiselta. Sissi asui jonkin aikaa tarhan klinikkarakennuksessa, missä se sai eläinlääkärin hoitoa vammoihinsa ja hiljalleen tytön vointi alkoi kuin ihmeen kaupalla kohentua. Sissille ja Sarahille löytyi yhteinen aitaus, missä ne saavat nyt asua turvallisesti kahdestaan.

Sissi on nuori tyttö ja ikää sillä on arviolta 1-1,5 vuotta. Se on saapumisestaan lähtien ollut kovin luottavainen ihmisiä kohtaan ja tulee aina yhtä vallattoman iloisesti tervehtimään vieraita. Ihmiset ovat ihania ja Sissin on suorastaan vaikea pysytellä maassa kaikilla neljällä jalalla, koska on niin intoa täynnä. Se on selvästi tottunut ihmisiin, mutta vähän vaikuttaa siltä, että mistään kotikoirantaidoista Sissillä ei ole harmainta hajua. Sissi on päässyt muutaman kerran hihnakävelylle, mutta asia on selvästi sille uusi ja välillä meno on melko lennokasta.

Ikävät kokemukset muista koirista ovat jättäneet jälkensä Sissiin ja vieraisiin koiriin se suhtautuu vaihtelevasti. Varsinkin keskikokoiset ja isot koirat saavat Sissin herkästi puolustuskannalle ja rähinä alkaa jos uusi tuttavuus pääsee yhtään lähemmäs tyttöä. Sissin menneisyydestä ennen tarhalle tuloa ei ole tietoa, mutta se vaikuttaa kotikoiran elämään tottumattomalta ja uusiin asioihin tutustuminen kävisi parhaiten kivan koirakaverin tukemana. Koirakaveri ei siis ole poissuljettu asia, mutta on tärkeää ymmärtää, että tutustuttaminen voi vaatia aikaa sekä pitkäjänteisyyttä uudelta omistajalta.

Sissi haukuskelee jonkin verran, mutta se liittynee osaltaan turhautuneisuuteen ja levottomaan ympäristöön. Kerrostalo ei silti ole Sissin ykköstoiveissa. Sissi toivoisi löytävänsä omistautuneen ihmisen, joka tarjoaisi sille riittävästi liikuntaa ja yllin kyllin huolenpitoa. Ja mikä tärkeintä - ihmisen, jolta löytyisi ymmärrystä Sissin kovalle menneisyydelle. Tästä tytöstä tuskin tulee jokaisen koiran kaveria, mutta ihmisille Sissin sydän sykkii kovasti!

Sissi on koettelemuksiensa jälkeen vielä laihassa kunnossa ja kunhan se alkaa olla normaalikoiran mitoissa, se sterilisoidaan.

Viipurin koirat - Sissi 22.7., 13.8. & 22.9.2019

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus.