Sura

Sukupuoli: narttu
Koko: kasvaa keskikokoiseksi
Syntymäaika: 8/2017

3.1.2018
Savunmusta Sura on mahdottoman kaunis ja ihana tyttö. Sura tuumii ja katselee ensin tovin uusia ihmisiä, mutta päättää pian, että kivahan teitä on tulla moikkamaan ja tepsuttaa luokse.

Seitsemän onnekkaan pennun joukko Saba, Sura, SiwaSuhiShila, Shadi ja Siam tupsahtivat eräänä päivänä Irinan tarhalle. Pentujen menneisyydestä ei ole tarkempaa tietoa, mutta koska suurin osa poppoosta on enemmän tai vähemmän reippaita ja ystävällisiä, ovat ne varmastikin aiemmassa elämässään saaneet tottua jonkinlaiseen seurusteluun ihmisten kanssa. Kaikki seitsemän pikku tirriäistä pistävät nyt tassut tiukasti ristiin sen puolesta, että tarha-aika jäisi mahdollisimman lyhyeksi ja matka omaan kotiin alkaisi pian!

Muutaman siskonsa tapaan myös Sura viihtyy päivänokosilla ihmisvieraiden saapuessa pentujen matalaan majaan. Kopissa tuhistaan hiljaa eikä Surakaan tunnu juuri rekisteröivän, että vieraita on juuri astunut pieneen häkkiin. Innokkaimmat pennut ovat jo täydessä tohinassa kapuamassa reittä pitkin syliin ja pusuttelemassa ihmisiä, kun Suraa vasta herätellään syliin kuvattavaksi. Kopista nousee mahdottoman kaunis ja uskomattoman liikuttava pieni partasuu, jota ei voi muuta kuin ihastella niin että kieli on mennä solmuun. Vasta herännyt Sura on hieman ihmeissään, mutta istuu nätisti ja rauhallisesti paikoillaan. Päästessään maahan Sura haistelee vähän aikaa vieraita, mutta yhtyy pian muiden pentujen mukaan innokkaaseen hännänheilutukseen ja pusutteluun. Jee, vieraita! Sura vaikuttaakin oikein iloiselta, ihmisrakkaalta ja ihanalta pennun pallerolta. Kunpa Suran ei tarvitsisi jäädä asumaan tarhalle vaan oma koti ilmaantuisi pian.

Koska emme tiedä millaisessa ympäristössä pennut ovat kasvaneet ja eläneet ennen tarhalle päätymistään, tulee uuden omistajan olla motivoitunut uuden perheenjäsenensä sopeuttamiseen. Se vaatii aikaa, ymmärrystä ja kärsivällisyyttä. Monet asiat voivat alkuun olla jännittäviä ja pelottavia, mutta rauhallisen ja rohkaisevan omistajan kanssa hyvä tulee. Asia kerrallaan. Kukaan ei varmasti ole koskaan vielä opettanut mitä tarkoittavat esimerkiksi sisäsiisteys, hihnassa käveleminen tai yksin oleminen, joten miten pieni tarhapentu niistä mitään voisikaan ymmärtää. Mieti tarkoin resurssejasi, sillä Sura ei halua olla kenenkään äkillinen ihastus tai päähänpisto vaan adoptiopäätöksen tulee olla tarkoin harkittu.

Osa pennuista on jykevämpiä kuin toiset eikä tulevaa kokoa voi varmuudella tietää. Surasta kasvanee kuitenkin keskikokoinen tumma kaunotar aikuisena.

Huomioithan, että koirien kuvaukset on kirjoitettu niitä tarhaoloissa tarkkailemalla, ja niiden käyttäytyminen saattaa muuttua uuteen kotiin kotiutumisen myötä. Tutustu ensin huolellisesti adoptio-ohjeisiin kodin tarjoamista harkitessasi ja täytä sitten adoptiohakemus